Εργάτριες του σεξ στην Ολλανδία ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους

Εκδιδόμενες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν στην Ολλανδία για την απόφαση της κυβέρνησης να μην χαλαρώσει τους περιορισμούς του επαγγέλματός τους.
Εργάτριες του σεξ στην Ολλανδία ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους
Η Ολλανδία είναι μια χώρα, η οποία χαλάρωσε τους περιορισμούς του Lockdown με μερικό άνοιγμα καταστημάτων. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ τα επαγγέλματα που απαιτούν σωματική επαφή άνοιξαν από χθες (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασέρ), αποκλείοντας από αυτά ωστόσο την εργασία στο σεξ. Η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να τηρηθεί η ασφάλεια λόγω της φύσης του επαγγέλματος που απαιτεί έντονη σωματική επαφή.

Η απόφαση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργάτριες του σεξ να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν μάλιστα μπροστά από το κτίριο του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, που γέμισε με πλακάτ που γράφανε «Η πεολειχία είναι πραγματική δουλειά» και «Εργασία του σεξ: Ναι. Στίγμα: Όχι».

«Διαδηλώνω επειδή οι εργαζόμενες στο σεξ υφίστανται διακρίσεις. Μπορείτε να πάτε στο κομμωτήριο ή σε θεραπευτή μασάζ, αλλά δεν μπορείτε να επισκεφτείτε μια εργαζόμενη του σεξ», ανέφερε η Ιβέτ Λουρς εκδιδόμενη γυναίκα, η οποία είχε κατέβει ως υποψήφια στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαρτίου.

Μια άλλη εργαζόμενη του σεξ από το Ρότερνταμ, η οποία έδωσε το όνομα Πριγκίπισσα Πατρίσια προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην εργασία δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διατηρήσω την απόσταση 1,5 μέτρων. Μπορώ να τους κλειδώσω σε ένα κλουβί, να μείνω μακριά από αυτούς, (μπορώ) ακόμη και να εφαρμόσω κανόνες COVID, μπορούμε να παίξουμε τον γιατρό, μπορώ να τους φορέσω ένα λουρί για σκύλους. Όλα είναι δυνατά, έχω ένα πολύ μακρύ μαστίγιο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v