Τι θα σε ρωτάνε πλέον αν μετακινείσαι με κωδικό 4

Λεπτομέρειες σχετικά με το πού πηγαίνουμε θα ζητά πλέον η αστυνομία, η οποία θα έχει και το δικαίωμα να μας συνοδεύει εκεί.
Τι θα σε ρωτάνε πλέον αν μετακινείσαι με κωδικό 4
Αλλάζουν όλα τα δεδομένα για τις μετακινήσεις στο πλαίσιο του νέου αυστηρότερου λοκντάουν που αποφάσισε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περιορίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Έτσι, από το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου οι κωδικοί 2 και 3 (σούπερ μάρκετ και τράπεζα) ισχύουν μόνο εντός των ορίων του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι. Ο κωδικός 6 ισχύει μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο –δεν μπορεί να μεσολαβεί αυτοκίνητο ή άλλο μέσο, για να πας π.χ. να περπατήσεις στην Πάρνηθα.

Σχετικά με την μετακίνηση 4, κίνηση για παροχή βοήθειας, η αστυνομία πλέον θα ζητάει λεπτομέρειες όπως πού πηγαίνουμε, ποιον θέλουμε να βοηθήσουμε, για ποιον λόγο, και θα έχει το δικαίωμα να μας συνοδεύσει εκεί –κάτι που ως τώρα δεν είχε.

«Αν δοθεί εντολή για κάτι τέτοιο, ή εάν ο αστυνομικός μπορεί να το κάνει στην πράξη χωρίς να αφήσει το σημείο του, αυτό μπορεί να γίνει», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, κ. Νίκος Ρήγας.

Το «βάρος» πέφτει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας που κάνει τους ελέγχους, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. «Για κωδικούς που αφορούν μετακινήσεις, είτε για άθληση, είτε για βοήθεια σε ηλικιωμένους, είτε για ψώνια, βασικός στόχος είναι ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων», δήλωσε ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v