Χατζηδάκης: «Δεν καταργούμε το 8ωρο αλλά...»

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στο νέο νομοσχέδιο θα υπάρχει μια «διευθέτηση εργασίας» για να δουλεύουμε κάποιες μέρες 10 ώρες κι άλλες 6.
Χατζηδάκης: «Δεν καταργούμε το 8ωρο αλλά...»
Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο που δρομολογεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας κι αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις για τα εργασιακά, σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθεί το ωράριο και θα υπάρξει μια «διευθέτηση εργασίας» με τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10 ώρες τη μία μέρα κι έξι την άλλη.

Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκε στο Mega, όπου κι έκανε μια παρουσίαση του νομοσχεδίου το οποίο έχει ξεσηκώσει ήδη αντιδράσεις σε συνδικαλιστικούς φορείς. Ο Υπουργός απάντησε σε αυτούς τους «κολλημένους που μιλούν για κατάργηση 8ώρου» όπως τους χαρακτήρισε λέγοντας ότι «είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει μεγάλη παρέμβαση στο εργατικό δίκτυο που είναι από τις αρχές του δεκαετίας του ’80. Η κατεύθυνση που έχω δώσει στους συνεργάτες μου είναι να πάμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οπότε, ακούω γελώντας αυτά που λένε για κατάργηση 8ωρου. Δεν αμφιβάλω ότι ακόμα και όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο θα υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι που θα το λένε αυτό».

Ο δημοσιογράφος του καναλιού ρώτησε τον κ. Χατζηδάκη αν θα πληρώνεται ο εργαζόμενος τις υπερωρίες όπως γίνεται μέχρι τώρα με την απάντηση του Υπουργού να είναι ασαφής.

«Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα δουλέψετε 6 ώρες. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη δεν το φέραμε εμείς ως πατέντα. Οι υπερωρίες πληρώνονται εξτρά, αλλά σε κάποιες δουλειές, κυρίως εποχιακές, θα δουλεύεις τη μία μέρα λίγο περισσότερο και την άλλη θα κάθεσαι περισσότερο» συμπλήρωσε ο Υπουργός, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε ως φιλεργατικό το νομοσχέδιο του, στην καταληκτική του δήλωση.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v