Αποσύρεται χορηγία της NAΚ στην Στεφανίδου λόγω Λιγνάδη

Στον απόηχο των διαμαρτυριών για τα σχόλια της Τατιάνας Στεφανίδου στην υπόθεση Λιγνάδη, η εταιρεία αποσύρει την χορηγία της.
Αποσύρεται χορηγία της NAΚ στην Στεφανίδου λόγω Λιγνάδη
Σάλο ξεσήκωσαν στα social media τα σχόλια της Τατιάνας Στεφανίδου στην εκπομπή της, σχετικά με την «απόγνωση» του κατηγορούμενου για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα κάποιοι διαφημιζόμενοι να αποσύρουν τις χορηγίες τους από την εκπομπή της κ. Στεφανίδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως είχε συμβεί πριν από λίγους μήνες και στο Big Brother, μετά τα σχόλια περί βιασμών.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, η γνωστή παρουσιάστρια είπε σχολιάζοντας την φωτογραφία του Λιγνάδη με τον σκούφο και τη μάσκα πως «οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές. Η μάσκα κρύβει το πρόσωπο, ο σκούφος κρύβει τα μαλλιά, το βλέμμα όμως είναι ελεύθερο και τα λέει όλα. Αυτό το βλέμμα είναι ένα βλέμμα που μιλάει. Είναι το βλέμμα του φόβου, της ανησυχίας, της απόγνωσης».

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στη σελίδα της NAK Shoes η οποία ήταν χορηγός της εκπομπής, χρήστρια του Facebook άφησε το εξής σχόλιο: «Έχετε λάβει υπόψη σας ότι η εκπομπή ΤLive στην οποία είστε χορηγός κρατάει αμφιλεγόμενη στάση στο ελληνικό #metoogr υποστηρίζοντας προκλητικά έναν άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων;; Σκεφτείτε λίγο σε ποιους επιλέγετε να διαφημιστείτε! Έτσι όπως σας μάθαμε, έτσι και θα σας ξεγράψουμε!».

Η εταιρεία απάντησε στο σχόλιο την Δευτέρα το μεσημέρι, προαναγγέλοντας την απόσυρση της χορηγίας της, ως εξής: «Η εταιρεία NAK Shoes καθιστά σαφές ότι, διαφωνεί με την πολιτική της εκπομπής «ΤLive» με παρουσιάστρια την κυρία Τατιάνα Στεφανίδου για το κοινωνικό κίνημα #MeTooGR (ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης) και, αφουγκραζόμενη τον παλμό της κοινωνίας, έχει δρομολογήσει την απόσυρση της χορηγίας της από την εν λόγω εκπομπή».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v