Νέο ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ τα "χώνει" στον Γούντι Άλεν

To ντοκιμαντέρ του «Allen v Farrow» φέρνει και πάλι στο φως τις καταγγελίες εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό της θετής του κόρης.
Νέο ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ τα χώνει στον Γούντι Άλεν
Μια από τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίσης που έχουν απασχολήσει όσο λίγες, τον κινηματογραφικό χώρο, αφορούν της καταγγελίες για το βιασμό της θετής κόρης του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου, από τον ίδιο τον πασίγνωστο σκηνοθέτη. Το νέο ντοκιμαντέρ του HBO «Allen v Farrow», φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη γνωστή υπόθεση, προβάλλοντας νέες συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών όπως κι ακυκλοφόρητο μέχρι τώρα, οπτικό κι αρχειακό υλικό.

Πολλά από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ έρχονται στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά κι έχουν προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που λένε πως πρόκειται για «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Γούντι Άλεν».

Το ντοκιμαντέρ των 4 επεισοδίων έχει τίτλο «Allen vs Farrow» και σκηνοθετήθηκε από τους Κίρμπι Ντικ και Έιμι Ζιέρινγκ, ενώ γυρίστηκε κρυφά σε διάστημα τριών ετών. Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή το βράδυ στο HBO και περιλαμβάνει ηχογραφήσεις που η Μία έκανε κρυφά από τις τηλεφωνικές της κλήσεις με τον Γούντι Άλεν, συμπεριλαμβανομένης μίας όπου του λέει ότι η Ντίλαν «δεν είναι καλά» μετά το φερόμενο περιστατικό που είχε καταγγελθεί. Η Μία Φάροου και ο Γούντι Άλεν, για όσους δεν γνωρίζουν ήταν ζευγάρι τα πρώτα χρόνια της ζωής της υιοθετημένης κόρης τους.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ, η 35χρονη σήμερα Ντίλαν μιλάει για τη φερόμενη κακοποίησή της, ενώ ένα συγκλονιστικό βίντεο που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας δείχνει το 7χρονο κορίτσι να περιγράφει στη μαμά της πώς ο Άλεν «την άγγιξε» εκείνο το καλοκαίρι του 1992, στην αγροικία όπου διέμενε η οικογένεια στο Κονέκτικατ.

H προβολή του επίμαχου κλιπ έχει προκαλέσει σάλο με τις δύο πλευρές να παραμένουν ακόμη στα μαχαίρια. Από τη μία πλευρά η Ντίλαν επιμένει ακόμη ότι ο πρώην θετός πατέρας της, της επιτέθηκε σεξουαλικά, τη στιγμή που ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης επιμένει στην άποψή του περί σκευωρίας κι ενορχηστρωμένου σχεδίου εναντίον του από την πρώην σύζυγό του Μία Φάροου, λόγω του ότι παντρεύτηκε την άλλη υιοθετημένη κόρη της Σουν-Γι Πρεβέν. Δηλώνει μάλιστα πως η μαρτυρία της Ντίλαν δεν έχει καμία αλήθεια, ενώ στέκεται στο γεγονός ότι όσες φορές οι αρμόδιες αρχές εξέτασαν τους παραπάνω ισχυρισμούς κατέληξαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κακοποίησης.

Παράλληλα χαρακτηρίζει και το ντοκιμαντέρ, το τρέιλερ του οποίου μπορείς να δεις στον παρακάτω σύνδεσμο μεροληπτικό, δίχως κανένα ίχνος αλήθειας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v