Μάγκας εστιάτορας στηρίζει με δωροκάρτες τα εστιατόρια της πόλης του

Ένας εστιάτορας στο Ουισκόνσιν αγόρασε κουπόνια 2000 δολαρίων προκειμένου να στηρίξει εστιατόρια της περιοχής του που μένουν κλειστά.
Μάγκας εστιάτορας στηρίζει με δωροκάρτες τα εστιατόρια της πόλης του
Τις μέρες που διανύουμε, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ακούμε αλλά και να διαβάζουμε ειδήσεις που να μας τονώνουν το ηθικό, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη δεν έχει χαθεί, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Ο Adolfo Melendez, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Tex-Mex El Mezcal στο Stevens Point του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ, αγόρασε κουπόνια αξίας 2.000 δολαρίων προκειμένου να στηρίξει με τον τρόπο του τα εστιατόρια της περιοχής του. «Αν βοηθήσεις ένα άτομο και αυτό βοηθήσει ένα τρίτο, αυτό θα βοηθήσει πολύ», ανέφερε ο ίδιος στο CNN.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις αρχές Δεκεμβρίου, περισσότερα από 110.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ έκλεισαν είτε προσωρινά είτε έβαλαν λουκέτο οριστικά. Όπως μπορείς να καταλάβεις αυτό συνέβη εξαιτίας της πανδημίας, με βάση τα όσα υποστήριξαν και μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Εστιατορίων.

«Περίπου το 35% των εστιατορίων εξακολουθούν να αγωνίζονται να παραμείνουν όρθια», δήλωσε ο Melendez στο CNN. Για αυτό τον λόγο αποφάσισε να στηρίξει τα υπόλοιπα εστιατόρια της περιοχής του, αγοράζοντας κουπόνια, ορμώμενος από την κίνηση μιας εταιρείας μεσιτών που βοήθησε τον ίδιο, αγοράζοντας 300 δολάρια σε κουπόνια- δωροκάρτες για το εστιατόριό του.

Έτσι λοιπόν από τα τέλη του 2020 ξεκίνησε κι ο ίδιος να αγοράζει κουπόνια και δωροκάρτες από τοπικά εστιατόρια κι έπειτα να τα προσφέρει σε πελάτες μέσω της σελίδας του εστιατορίου του στο Facebook. Κατάλαβε ότι μόνο η αλληλεγγύη θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανές τόσες επιχειρήσεις ενώ και οι εστιάτορες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, δήλωσαν ότι ήταν υπόχρεοι για τη γενναιοδωρία του Melendez.

«Στην covid-19 περίοδο που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να προτιμάμε τα τοπικά, μικρά παραδοσιακά καταστήματα», τόνισε ο Pete Ananiadis του Olympia Family Restaurant, γιατί «Είναι για όλους μια δύσκολη στιγμή».

Ο Melendez είπε ακόμη ότι «είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της περιοχής. Αυτός ο κλάδος μας κρατά ζωντανούς».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v