Κ. Μπακογιάννης Οι νόμοι ισχύουν και για τον Κουφοντίνα

Ο Κώστας Μπακογιάννης παίρνει θέση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ χιλιάδες χρήστες στο Facebook ζητούν παρέμβαση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κ. Μπακογιάννης Οι νόμοι ισχύουν και για τον Κουφοντίνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων και γιος του δολοφονηθέντος από την 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, με άρθρο του στην «Καθημερινή» παίρνει θέση με αφορμή την απεργία πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και την πολιτική συζήτηση που έχει ξεκινήσει.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «αρχή και τέλος είναι η Δημοκρατία. Το κράτος δικαίου. Οι θεσμοί, οι νόμοι, οι κανόνες που ισχύουν για όλους, δίχως εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Φυσικά ισχύουν και για έναν επαγγελματία κατά συρροήν δολοφόνο. Αλίμονό μας εάν το δίκαιο κοβόταν και ραβόταν στα μέτρα κάθε εκβιαστή και προσαρμοζόταν ο τόπος και ο τρόπος έκτισης της ποινής του στα σταθμά που τον εξυπηρετούν».

«Ας μου επιτραπεί μια προσωπική έκκληση, με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία. Μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούν από έναν παράφρονα αυλητή του μίσους. Μην υπνοβατήσουμε προς τον βούρκο που μπορεί να μας καταπιεί. Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον, όχι σημαία ευκαιρίας και αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση. Η ζωή του είναι δική του. Όμως, οι ζωές δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, όλων μας και των παιδιών μας, είναι δικές μας», καταλήγει

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες με hashtag #koufontinas_hungerstrike, χιλιάδες χρήστες των social media παρεμβαίνουν με σχόλια σε ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ζητώντας της να παρέμβει για να μην έχει η χώρα τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας.



Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε τον Ιανουάριο απεργία πείνας με αίτημα την εφαρμογή των όσων προβλέπει η σωφρονιστική νομοθεσία και συγκεκριμένα την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Προ μερικών ημερών μάλιστα, ύστερα από 46 ημέρες απεργίας πείνας αρνήθηκε να του χορηγηθεί νέος ορός ενυδάτωσης.

Οι χρήστες ζητούν από την κ. Σακελλαροπούλου να λάβει θέση με τον θεσμικό της ρόλο αλλά και ως νομικός:

«Κυρία Πρόεδρε πάρτε θέση! Κανένας νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα! Να τηρηθούν οι νόμοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε Κράτος Δικαίου» και «Κυρία Πρόεδρε, βοηθήστε τη χώρα. Κανένας άνθρωπος σε καμία κοινωνία δεν θα ωφεληθεί, από ένα νεκρό απεργό πείνας. Δεν θα βγει κανένας κερδισμένος. Υπάρχει προηγούμενο, μπορείτε να παρέμβετε. Σταθείτε στο ύψος σας», γράφουν μερικά από τα χιλιάδες σχόλια.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία δικηγόρων που έχουν υπογράψει την έκκληση για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, κατέθεσε ψήφισμα την Τετάρτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ για το ζήτημα πήρε θέση και η Διεθνής Αμνηστία, καλώντας τις ελληνικές αρχές να ακολουθήσουν τις συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και να παράσχουν στον κρατούμενο πρόσβαση στις σχετικές αποφάσεις για τη μεταγωγή του από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας, καθώς και στο σκεπτικό αυτών των αποφάσεων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v