85% πληρότητα οι ΜΕΘ στην Αττική

Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ στην Αττική, ενώ αυξάνονται κι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Αρκετές περιοχές ανησυχούν τους επιστήμονες.
85% πληρότητα οι ΜΕΘ στην Αττική
Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι ΜΕΘ της Αττικής τις τελευταίες μέρες, με τα στοιχεία που έρχονται στο φως να κρίνονται τουλάχιστον ανησυχητικά. Στην χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκε νέα αύξηση των διασωληνομένων, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον τους 320, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους της χώρας. Τα συνολικά κρούσματα της χθεσινής ημέρας έφτασαν τα 1400, με σχεδόν τα μισά (667) να καταγράφονται στην Αττική και 160 στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το πρωί μάλιστα, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γιατρών, Ματίνα Παγώνη κι εξήγησε ότι το ιικό φορτίο στην Αττική είναι ιδιαίτερα υψηλό τις τελευταίες 20-25 ημέρες.  

Παρέθεσε συγχρόνως και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής αυξήθηκε ποσοστιαία από το 58% στις 22 Ιανουαρίου σε 61% στις 29 του ίδιου μήνα και εν συνεχεία σε 62% στις 5/2, 83% στις 13/2 και στο 85%, με βάση τα δεδομένα ως το πρωί της Πέμπτης.  

Παράλληλα, 12 είναι οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς εκτός από την Αττική. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια  που τόνισε ότι οι Αχαΐα, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Εύβοια, Βοιωτία, Χαλκιδική, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Θάσος και Κάρπαθος είναι υπό επιτήρηση των αρμόδιων αρχών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v