10 φορές που γελάσαμε μέσα στην πανδημία

Σκόιλ ελικίκου vs νεκροθάφτες χορευτές, καθιστός Μπέρνι Σάντερς vs sex symbol Κυριακό Μητσοτάκη κι άλλες ξεκαρδιστικές στιγμές της πανδημίας.
10 φορές που γελάσαμε μέσα στην πανδημία

Από όταν ξεκίνησε η πανδημία, εδώ κι αρκετούς μήνες έχουμε ζήσει πολλά πράγματα που πριν λίγα χρόνια φαινόταν εξωπραγματικά και τα συναντούσες μονάχα σε βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Lockdowns, περιορισμοί στις μετακινήσεις και δισεκατομμύρια μασκοφόροι πολίτες να κυκλοφορούν πια στην πλανήτη γη. Πρόκειται δίχως άλλο για πρωτόγνωρα σκηνικά, που όπως είναι λογικό γέννησαν ουκ ολίγα τραγελαφικά περιστατικά, στη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν, 10 από αυτά, που έκαναν το χειλάκι μας να γελάσει πολύ, ειδικά αυτή την περίοδο που το είχαμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Οι νεκροθάφτες χορευτές από την Γκάνα



Αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο θα βρεις ότι το Danse Macabre είναι ένας ιδιαίτερος χορός από τα τέλη του Μεσαίωνα, που ουσιαστικά υπενθύμιζε ότι αυτό που ενώνει την ανθρωπότητα είναι ο θάνατος. Τον καιρό της πανδημίας ωστόσο, ο χορός τεσσάρων Γκανέζων νεκροθαφτών ενόσω κουβαλούν ένα φέρετρο στους ώμους, έγινε το viral video της πανδημίας δίχως άλλο, χαρίζοντας κατάμαυρα σε χιούμορ γκιφάκια, που σχετιζόταν με τον κορωνοϊό κι όσους συνωστίζονταν μην τηρώνταςχωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σκοιλ Ελικικού

Τον καιρό του πρώτου Lockdown, το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης. Πολύ καλά θα πούμε μέχρι εδώ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε κι αντί για ερωτήσεις στα ελληνικά οι συμμετέχοντες επιστήμονες κλήθηκαν να απαντήσουν κάποιες ερωτήσεις και στα κλίνγκον. Κάπως έτσι το Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν έκανε τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου, σε ελάχιστες ώρες, χαρίζοντας άπειρο γέλιο. Μετά το ακατάπαυστο γλέντι, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το πρόγραμμα, παραδεχόμενη πως δεν πήγε και πολύ καλά αυτό.

Δεινόσαυρος στην ΕΡΤ

Ένας μικρός θεούλης με στολή δεινοσαύρου, μας χάρισε ένα υπέροχο βίντεο όταν μπούκαρε σε ζωντανή σύνδεση της δημόσιας τηλεόρασης και χόρεψε σαν τον Μπάρνι όταν είχε πάρει ναρκωτικά. Kudos στη δημοσιογράφο που έμεινε στο ύψος της και δεν γέλασε.



Bernie sits all over the world

Για τον φίλο μας τον Bernie Sanders τα είπαμε εδώ

Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω μιας και δεν έχουμε σταματήσει λεπτό να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή που μπορεί να πάρει τον καθιστό Bernie (εμφανίστηκε με φουσκωτό μπουφάν και τέρμα χουχουλιάρικα γάντια στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν) και να τον βάλει οπουδήποτε σκαρφιστεί ο νους σου.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τερμάτισε το σέξινεζ κι έριξε το ίντερνετ

Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη δεύτερη δόση εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, παρουσία μάλιστα του Σωτήρη Τσιόδρα. Οι φωτογράφοι ήταν εκεί για να απαθανατίσουν τη στιγμή κι έβγαλαν λαβράκι, μιας κι επιλογή του Πρωθυπουργού να ξεκουμπώσει τελείως το πουκάμισο του, συντάραξε το ελληνικό ίντερνετ, παράγοντας σχετικά memes με ρυθμό μυδραλιοβόλου. Η χάρη μας μάλιστα, έφτασε μέχρι το εξωτερικό

Κάθε μέρα μία φωτόο της Κεραμέως με παπάδες ή του Χαρδαλιά να είναι νταής 

Αυτή η σελίδα ήρθε για να μας δώσει μια καθημερινή δόση εμπνευσμένου κάφρικου χιούμορ, τον καιρό που το χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ. Βάζοντας στο στόχαστρό της από τη μία, τη συμπάθεια της Υπουργού Παιδείας στους ιερωμένους και από την άλλη το αγριεμένο ύφος του κυρίου Χαρδαλιά μας, γέννησε μερικά υπέροχα διαμαντάκια.

Ο πιο χαλαρουίτα υποψήφιος των ΕΠΑΛ



Αυτός εδώ ο πολύ φίλος μαθητής ΕΠΑΛ, είπε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όσα δεν τολμάγαμε να πούμε στους γονείς μας, όταν μας ρωτούσαν πώς τα πήγαμε στις εξετάσεις. Λιτός, δωρικός, χομπίστας, πήρε το θέμα των εξετάσεων πολύ χαλάρα, γιατί μια ζωή την έχουμε κι αν χρειαστεί βρε αδερφέ ξαναδίνουμε.

Οι πατητές της μάσκας



Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που μέχρι και σήμερα, βλέπουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με καχυποψία. Μιλάμε προφανώς για τους περίφημες αρνητές της μάσκας, που κατά περίεργο τρόπο εντάσσονται και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα κάνανε upgrade στην άρνηση τους να φορέσουν μάσκα κι από αρνητές έγιναν πατητές της. Οι φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις τους δε, μας χάρισαν κάποια από τα πιο καμένα memes της εποχής, με την τρολιά να πηγαίνει προφανώς σύννεφο.

Δεν βρήκαμε μάσκες, σας φέραμε όμως αερόστατα

Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί ώστε να διαμοιράσει σε κάθε μαθητή κάποιες υφασμάτινες μάσκες, ώστε να τις φοράνε εντός των τάξεων. Ωστόσο το πλάνο δεν πήγε και πολύ καλά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια προβληματάκια ως προς το μέγεθος. Αντί λοιπόν για παιδικές μάσκες, το Υπουργείο μοίρασε κάποια μίνι αερόστατα, που μπορούσαν να καλύψουν μέχρι και την μουτσούνα του Optimus Prime, αρχηγού των Transformers. To γλέντι που στήθηκε στο ελληνικό ίντερνετ, το θυμόμαστε ακόμη.

Ένα βίντεο των Apicos την ημέρα, την πλήξη κάνει πέρα



Τούτοι εδώ οι λατρεμένοι τύποι, έκαναν τραγούδια όλα όσα βιώνουμε, εντός των ελληνικών τειχών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κάπως έτσι λοιπόν το Βλέπω Τσιόδρα, Τσίοδρα, το Δώδεκα (και δεν μειώνονται τα κρούσματα) και το Κρούσματα Παντού γίνανε το soundtrack των ημερών μας, πασπαλίζοντας την καραντίνα μας, με το καφριλίκι που χρειαζόμασταν για να τα βγάλουμε πέρα, όσο ο εγκλεισμός συνεχίζεται δυστυχώς.

Bonus: Η Βίκυ Καγιά που εκτέλεσε τον Ρούντολφ τον Τάρανδο



Επειδή δεν αποκλείεται να δηλώσουμε συμμετοχή στο GNTM κάποια στιγμή, θα περιοριστούμε στο να αφήσουμε το βίντεο να παίζει και δεν θα πούμε κάτι περισσότερο για τη Βίκυ μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v