Αντιφασιστικά σκίτσα: Το γέλιο κατά του φασισμού

Οι πένες των Ελλήνων γελοιογράφων διακωμωδούν την άνοδο της Χρυσής Αυγής μέσα από μία αντιφασιστική photo gallery, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Αντιφασιστικά σκίτσα: Το γέλιο κατά του φασισμού
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η τέχνη, σε κάθε μορφή της, υπήρξε ανέκαθεν φανατικός πολέμιος του φασισμού. Σήμερα, σε μια περίοδο όπου το αυγό του φιδιού έχει ήδη σπάσει και ο φασισμός έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην ελληνική κοινωνία, η τέχνη δεν σταματά να τον πολεμά.

Τα χιουμοριστικά σκίτσα με επίκεντρο την νοοτροπία και την φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής κοσμούν εδώ και μερικά χρόνια τις σχετικές στήλες των εφημερίδων, υπενθυμίζοντάς μας ότι μπορούμε να γελάμε με τον φασισμό, όπως δεν θα πρέπει να παραμείνουμε αδρανείς στην επέλασή του.

Με όπλο της το χιούμορ και την ευρηματικότητα, η γελοιογραφία καταφέρνει αποτελεσματικά και εύστοχα να καυτηριάσει πρόσωπα και καταστάσεις και να ξεσκεπάσει τους φασίστες και την ανούσια ιδεολογία τους, αποκαλύπτοντας τί πραγματικά κρύβεται πίσω από το προσωπείο με το οποίο εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Με αφορμή λοιπόν, τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τις εγκληματικές πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης, συγκεντρώσαμε μερικές απολαυστικές γελοιογραφίες από γνωστούς Έλληνες σκιτσογράφους σε μια Photo Gallery που διασκεδάζει και συνάμα προβληματίζει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v