Όταν το ελληνικό σινεμά χαρίζει γέλιο και συγκίνηση!

Δύο ελληνικές ταινίες που θα σας κάνουν να δακρύσετε από το γέλιο αλλά και τη συγκίνηση.
Όταν το ελληνικό σινεμά χαρίζει γέλιο και συγκίνηση!
Όταν το ελληνικό σινεμά συναντά την θεατρική σπιρτάδα των διαλόγων και το ταλέντο των πιο αγαπημένων ηθοποιών της τελευταίας δεκαετίας, το αποτέλεσμα μπορεί να μας κάνει να δακρύσουμε. Είτε από το γέλιο, είτε από τη συγκίνηση.

Και αυτό ακριβώς καταφέρνουν δύο από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του τελευταίου χρόνου, που μπόρεσαν να μιλήσουν στην ψυχή μας, να μας θυμίσουν την ξεκαρδιστική τρέλα της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας, αλλά και τον ρομαντισμό του έρωτα με φόντο τη θάλασσα.

Αυτόν το Νοέμβριο, τα κανάλια Novacinema μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ταινίες «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Βασίλη Μυριανθόπουλου και «Από Έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη, οι οποίες έσπασαν τα ταμεία την περασμένη σεζόν στη μεγάλη οθόνη και τώρα έρχονται και στην μικρή. Μάλιστα, χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaΒox+ έχουμε πλέον τη δυνατότητα εγγραφής τους, ώστε να τις (ξανα)απολαύσουμε όποτε το θέλουμε.

Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης

Η κωμωδία που αποθεώθηκε στο θεατρικό σανίδι, όταν πρωτοανέβηκε το 2008 σε κείμενα Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, έρχεται στις οθόνες μας από τον έμπειρο Βασίλη Μυριανθόπουλο, υπεύθυνο για το γέλιο που ρίξαμε με τα «Μόλις Χώρισα» και «Σούλα Έλα Ξανά». Όταν μάλιστα συγκεντρώνονται μερικές από τις δημοφιλέστερες κωμικές «φλέβες» της εγχώριας υποκριτικής, όπως η Ρένια Λουιζίδου, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Μαρία Γεωργιάδου, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, οι αδερφές Μαγγίρα, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η διασκέδαση είναι εγγυημένη.



Η ταινία καταφέρνει να αποδώσει την αλλοπρόσαλλη γοητεία της σουρεάλ ελληνικής οικογένειας, σατιρίζοντάς τη μέσα από την περιπέτεια που εκτυλίσσεται στη φιλήσυχη γειτονιά της Ιοκάστης. Μετά την εξαφάνιση μιας μανικιουρίστ, η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman Ιοκάστη συμμαχεί με την αφελή της γειτόνισσα για να ρίξουν φως στην υπόθεση και να… μη μείνουν χωρίς μανικιούρ. Η συνέχεια επί της οθόνης, στα κανάλια Novacinema και, φυσικά, όποτε το θελήσετε με την υπηρεσία εγγραφής του αποκωδικοποιητή NovaBox+.

Από Έρωτα

Οι καλές ρομαντικές κομεντί έλειπαν από το ελληνικό σινεμά, γι’ αυτό και η ρομαντική ματιά του Θοδωρή Αθερίδη, που μετέφερε το περασμένο φθινόπωρο στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο θεατρικό, αποτελεί την ιδανική αφορμή… να ξαναπιστέψουμε στον έρωτα.



Δύο μέρες πριν τον γάμο του με μια αλλοδαπή χορεύτρια, ο Αντώνης δέχεται την επίσκεψη του μεγάλου του έρωτα, της Άννας. Όταν τα συναισθήματα του παρελθόντος ξυπνούν, ο Αντώνης καλείται να αναθεωρήσει τις επιλογές του. Κι εμείς να χαμογελάσουμε, να δακρύσουμε και να απολαύσουμε τον Θοδωρή Αθερίδη, την Σμαράγδα Καρύδη και την Παναγιώτα Βλαντή σε ένα ερωτικό τρίγωνο με μουσικό φόντο την αισθαντική φωνή της Ελεονώρας Ζουγανέλη που «ντύνει» το σάουντρακ της ταινίας. Το «Από Έρωτα» θα το απολαύσουμε από τα κανάλια Novacinema αυτόν το Νοέμβριο ή… όποτε το αποφασίσουμε χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ που μας δίνει τη δυνατότητα εγγραφής των αγαπημένων μας ταινιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v