Έχασαν τον φίλο τους από κορωνοϊό και μάζεψαν λεφτά για νοσοκομείο

Με μια άκρως συγκινητική και συμβολική κίνηση, τίμησαν την μνήμη του αγαπημένου τους φίλου που νικήθηκε από τον κορωνοϊό.
Έχασαν τον φίλο τους από κορωνοϊό και μάζεψαν λεφτά για νοσοκομείο

Παρότι τα εμβόλια ήρθαν κι έφεραν ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα για ένα πιο ασφαλές μέλλον, μακριά από τον κορωνοϊό, η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί θανάτους σε όλο τον κόσμο, όπως και στην χώρα μας. Η απώλεια μάλιστα αγαπημένων προσώπων και δικών μας ανθρώπων, δίχως άλλο είναι μια πολύ άσχημη κατάληξη για όλους και θέλει δύναμη για μεγαλείο ψυχής προκειμένου να την ξεπεράσει κάποιος.

Όταν μάλιστα καταφέρει να γεννήσει μέσα από τη θλίψη κάτι σπουδαίο, τότε σίγουρα μπορεί να πορευτεί ακόμη πιο δυνατός από όσο ήταν πριν. Μια τέτοια ιστορία, συνέβη στην Έδεσσα, όταν επτά αδελφικοί φίλοι του αντιπροέδρου του πολιτιστικού συλλόγου, «Μέγας Αλέξανδρος» Γιάννη Σταματίου, που «έφυγε» από κορωνοϊό αποφάσισαν αντί να πάρουν στεφάνια στη μνήμη του, να διαθέσουν το αντίστοιχο ποσό ώστε να αγοράσουν ιατρικό εξοπλισμό για το νοσοκομείο της πόλης.

Μια συμβολική κι αξιέπαινη κίνηση, που σίγουρα θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι γιατροί κι οι νοσηλευτές των κλινών που νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19 υποστηρίζοντας το έργο τους. Είναι σημαντικό να προβάλλονται τέτοιες κινήσεις, καθώς μας βοηθούν όλους να κερδίσουμε την πίστη μας ανθρωπότητα, θυμούμενοι ποια πράγματα έχουν σημασία στην καθημερινότητα μας.

Ένας εκ των 7 φίλων, ο κύριος Χατζηπέγιος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104.9", εξηγώντας περισσότερα για την κίνηση τους, που ήταν κι ένας τρόπος να βγει κάτι θετικό από τη θλίψη τους.

«Όταν έφυγε ο φίλος μας, η απώλεια ήταν τρομερή και σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, αντί να αγοράσουμε στεφάνια. Επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο της Έδεσσας, προκειμένου να μας υποδείξουν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και έτσι ενώ αρχικά συγκεντρώσαμε χρήματα μόνο οι στενοί του φίλοι, ξαφνικά άρχισαν να τηλεφωνούν και άλλοι πολίτες από την Έδεσσα για να συμβάλλουν στην προσπάθεια μας».

Τόνισε μάλιστα ότι «διαπιστώθηκε στην πορεία, ότι υπήρξαν πολλοί φίλοι, συμμαθητές, σύλλογοι, εταιρείες οι οποίοι προσφέρθηκαν να καταθέσουν κάποιο χρηματικό ποσό στην μνήμη όχι μόνο του Γιάννη, αλλά όλων των θανόντων συμπολιτών μας, συγγενών, συνεργατών από την πανδημία και με τον τρόπο αυτό να καλύψουν ανάγκες του Γενικού νοσοκομείου Έδεσσας. Υπήρξε συγκινητική συμμετοχή από ανθρώπους και φορείς της πόλης μας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 9.000 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα αγοράσαμε και δωρίσαμε στο νοσοκομείο, δύο μηχανήματα monitors UMEC10, ένα μηχάνημα HI FLO OXYGEN υψηλής ροής , ένα τροχήλατο παλμικό οξύμετρο, πιεσόμετρο, θερμόμετρο HR, καθώς και αναλώσιμα υλικά. Χρειάστηκε να πάμε από πόρτα σε πόρτα, για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τη μνήμη του Γιάννη. Ήταν πολύ συγκινητική η προσπάθεια όλων και συγκίνησε και την οικογένεια».

Όταν υποφέρεις, να κοιτάς τον πόνο καταπρόσωπο. Θα σε παρηγορήσει ο ίδιος, και θα σου μάθει και κάτι, είχε πει ο Αλέξανδρος Δουμάς κι αυτή του η ρήση, μοιάζει με όσα έκαναν οι 7 φίλοι στην Έδεσσα, ως φόρο τιμή στον αγαπημένο τους φίλο που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v