Μόνο με κράτηση ξενοδοχείου οι μετακινήσεις εκτός νομού;

Μία από τις προτάσεις που θα συζητηθούν στην σύσκεψη της Παρασκευής είναι η μετακίνηση από νομό σε νομό να επιτρέπεται μόνο με κρατήσεις.
Μόνο με κράτηση ξενοδοχείου οι μετακινήσεις εκτός νομού;
Τον γρίφο «πώς ανοίγεις την οικονομία χωρίς να αυξήσεις τα κρούσματα» προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση, με πολλές διαφορετικές προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι πριν την επικείμενη σύσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, και η χαλάρωση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, η εποχικότητα των οποίων δεν επιτρέπει αναβολή αντίστοιχη για παράδειγμα με εκείνη της εστίασης.

Προκειμένου, όμως, να μη γίνουν ανεξέλεγκτες οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, τέθηκε και η πρόταση αυτές να γίνονται μόνο με αποδεικτικό κράτησης σε χιονοδρομικό ή σε ξενοδοχείο –πράγμα που αποκλείει βέβαια τις μονοήμερες εκδρομές, ανοίγοντας τον δρόμο για την κριτική που λέει ότι τα μέτρα χαλαρώνουν για ανθρώπους με συγκεκριμένα εισοδήματα, και όχι για όλους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς να χαλαρώσουν αν ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, καθότι υπάρχουν τόσο μαθητές όσο και καθηγητές που μετακινούνται καθημερινά σε διαφορετικούς νομούς για να πάνε σχολείο –πράγμα που σε γενικές γραμμές δεν ισχύει για τα Δημοτικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v