Πότε θα ανοίξει η εστίαση;

Μέσα στον Φεβρουάριο, όπως όλα δείχνουν, θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια, όχι όμως και τα μπαρ. Όλα τα ενδεχόμενα που συζητά η κυβέρνηση.
Πότε θα ανοίξει η εστίαση;
Ενθαρρυντικά είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται ήδη στα επόμενα βήματα για την άρση του λοκντάουν που κράτησε αυτή την φορά δέκα ολόκληρες εβδομάδες.

Έτσι, μετά το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, στα οποία η κυβέρνηση θέλει να δώσει προτεραιότητα, σειρά φαίνεται να παίρνει σιγά σιγά και η εστίαση, με τα σενάρια να μιλούν ακόμα και για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που φαίνονται να ανοίγουν είναι μόνο καφέ και εστιατόρια, όχι δηλαδή τα μπαρ, και μόνο με καθήμενους πελάτες. Θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, όπως ήταν και το καλοκαίρι και συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο τραπέζι έχει πέσει επίσης η πρόταση για υποχρεωτικές προκρατήσεις με ονοματεπώνυμο, όπως γίνεται τώρα στα κομμωρήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν –τουλάχιστον σε πρώτη φάση– μόνο οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα λειτουργούν με θερμάστρες.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να γίνονται συχνά τεστ στους εργαζόμενους στην εστίαση. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται περισσότερα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v