Σενάρια παράτασης δύο εβδομάδων στο lockdown

Ανάσα θα πάρουμε μετά το Πάσχα, και τα σχολεία μπορεί να ξανακλείσουν, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.
Σενάρια παράτασης δύο εβδομάδων στο lockdown
Ο σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός σε συνδυασμό με την κούραση των μέτρων οδήγησαν αρκετό κόσμο σε βουνά και παραλίες της Αττικής το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου, με τον λοιμωξιολόγο και μέλος της επιτροπής των ειδικών Νίκο Σύψα να κάνει λόγο για παράταση του λοκντάουν για δύο ακόμα εβδομάδες. Μάλιστα, ο καθηγητής δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα σχολεία αν παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού.

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες» είπε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική, ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο καθηγητής προειδοποίησε ότι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πιέσει υπερβολικά το ΕΣΥ. «Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια, είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ανάσα θα πάρουμε μετά το Πάσχα, όταν θα έχει εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v