Μια βυθισμένη «Ατλαντίδα» στα εξωτικά νερά της Ελαφονήσου

Το υπέροχο Παυλοπέτρι, είναι ένα νησάκι κοντά στην Ελαφόνησο και κρύβει μια υποβρύχια πόλη που θυμίζει χαμένη Ατλαντίδα.
Μια βυθισμένη «Ατλαντίδα» στα εξωτικά νερά της Ελαφονήσου
Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τους τελευταίους μήνες έχουμε ξεχάσει δυστυχώς πόση ομορφιά κρύβει αυτή η γωνιά της γης, που λέγεται Ελλάδα. Όσο κι αν κάποιες φορές δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, είμαστε τυχεροί που μένουμε σε μια τόσο όμορφη χώρα. Όπου ομορφιά, μπορείς να γκουγκλάρεις απλά Ελαφόνησο, η οποία στα πανέμορφα νερά της, κρύβει μια πόλη που θυμίζει Ατλαντίδα και μαζί της μια παγκόσμια πρωτιά.

Το νησάκι Παυλοπέτρι περίπου 700 μέτρα βορειανατολικά της Ελαφονήσου, μια δεύτερη βραχονησίδα σε απόσταση γύρω στα 400 μ. και η ακτή της Πούντας φτιάχνουν ένα τρίγωνο, εντός του οποίου βρίσκονται τα κατάλοιπα ενός βυθισμένου οικισμού που μετρά κοντά στα 5000 χρόνια ζωής.

Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μέγεθος και η θέση του Παυλοπετρίου υποδηλώνουν πιθανώς ότι ήταν η πρωτεύουσα του κάμπου των Βατίκων στην προϊστορική περίοδο. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες μάλιστα, πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πολιτείες στον κόσμο και εκτείνεται σε περίπου 50 στρέμματα.

Τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να περιγράψουν την ομορφιά της Χαμένης Ατλαντίδας που κρύβεται στα γαλαζοπράσινα νερά της Ελαφονήσου. Το βίντεο που θα δεις εδώ τα λέει καλύτερα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v