Σούπερ δωρεάν παραλίες κοντά σε οργανωμένες

Δίπλα στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, υπάρχουν οι δωρεάν (αξιοπρεπέστατες) εναλλακτικές τους. Να πού θα τις βρεις.
Σούπερ δωρεάν παραλίες κοντά σε οργανωμένες
της Ηρώς Κουνάδη

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει η οργάνωση στις παραλίες. Σε κάποιους άλλους, μας αρέσει η αμμουδιά που έχουν πιάσει οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής, αλλά όχι και οι ξαπλωστρομπρέλες τους. Αν ανήκεις κι εσύ στη δεύτερη κατηγορία, σου βρήκαμε δωρεάν παραλίες δίπλα σε διάσημες οργανωμένες, που έχουν… την ίδια αμμουδιά, με μηδέν λεφτά.

Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Αστέρα της Βουλιαγμένης, θα βρεις αυτήν εδώ την αμμουδερή παραλιούλα που έχει φανταστικά, ρηχά νερά, απαλή σαν πούδρα άμμο μέσα κι έξω από το νερό (ό,τι πρέπει και για βραδινό μπάνιο) και αρκετό χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου. Δίπλα της, υπάρχει μια ακόμα οργανωμένη παραλία με ένα συμπαθέστατο beach bar, αν λαχταρήσεις ένα παγωμένο καφεδάκι.

Δίπλα στις ξακουστές και κοσμαγάπητες παραλίες του Σχινιά, Καράβι και Μωραΐτη, θα βρεις τα χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων της αμμουδιάς που κορνιζάρει το προστατευμένο πευκοδάσος, για την οποία σου έχουμε μιλήσει χιλιάδες φορές. Αυτό που άλλαξε τελευταία, είναι πως δεν μπορείς πια να μπεις με το αυτοκίνητο στα χωμάτινα μονοπάτια του δάσους (και καλώς αν μας ρωτάς, γιατί είχαν μετατραπεί όλα τα ξέφωτα σε γιγάντια πάρκινγκ). Αφήνεις το αυτοκίνητο στην αλάνα της πρώτης εισόδου, και το κόβεις με τα πόδια, αξίζει τον κόπο –και κάνεις και λίγη από την πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο, που όλο συζητάμε και ποτέ δεν κάνουμε.



Το Θυμάρι, λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, είναι… δύο σε ένα: Ελεύθερη εντελώς παραλία στην αριστερή πλευρά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar στην δεξιά, με βραχάκια ανάμεσα στις δύο παραλίες, αλλά όχι και εκεί που κολυμπάς. Είναι αμμουδερή μέσα, έχει διάφανα για τα δεδομένα της Αττικής νερά, και λίγο ψιλό βοτσαλάκι έξω από το νερό.

Δίπλα στο περίφημο Grand Beach στο Λαγονήσι, θα βρεις την Παραλία Κιτέζα που έχει μεν σε ένα τμήμα της ξαπλώστρες, έχει όμως και ελεύθερο κομμάτι για να απλώσεις την πετσέτα σου στη σκιά των αρμυρικιών της που φτάνουν σχεδόν στο κύμα (και βέβαια δεν έχει είσοδο). Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά, και η αμμουδιά συμπαθέστατη για τα αττικά δεδομένα.

Πολύ κοντά στα οργανωμένα Αστέρια της Γλυφάδας, υπάρχει η ελεύθερα προσβάσιμη Α’ Πλαζ Γλυφάδας, που διαθέτει συμπαθέστατη αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, καθαρά νερά και πολυκοσμία τα Σαββατοκύριακα –έλα νωρίς, αν είσαι πρωινός τύπος, ή αργούτσικα το απόγευμα, βλέπει και ωραίο ηλιοβασίλεμα.



Δίπλα στη δημοφιλή Apollon Beach του Καβουρίου, θα βρεις το Μικρό Καβούρι που έχει ωραιότατη, παχιά άμμο μέσα και έξω από το νερό, κάποιες ψάθινες ομπρέλες για σκιά (δωρεάν, τοποθετημένες μόνιμα εδώ από τον Δήμο) και ωραία, ρηχά και καθαρά νερά. Το ηλιοβασίλεμα φαίνεται επίσης από εδώ φαντασμαγορικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v