10 διάσημοι με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο

Πασίγνωστοι σταρ του σινεμά, της μουσικής και του αθλητισμού, οι οποίοι αντί να βάλουν τα λεφτά τους σε χρηματοκιβώτιο, τα διέθεσαν για πολύ καλό σκοπό.
10 διάσημοι με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο

Κάποιες φορές η ζωή σε ανταμείβει, επειδή είσαι δουλευταράς. Άλλες πάλι, επειδή ήσουν απλά τυχερός. Πολλοί από αυτούς που ονομάζουν διάσημους στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο, ανήκουν είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη κατηγορία. Κάποιοι και στις δυο. Αυτοί που συμπαθούμε περισσότερο ωστόσο, είναι εκείνοι που αντί να κάνουν λιρόλουτρα και να μπουκώνουν με χρήμα το θησαυροφυλάκιο τους, διαθέτουν μεγάλο ποσό από τα κέρδη τους, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κι αν η λέξη φιλάνθρωπος, είναι για κάποιους ενοχλητική, ας πούμε ότι χρηματοδοτούν καμπάνιες, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται κι έχουν ανάγκη ένα καλύτερο παρόν, για ένα πιο φωτεινό αύριο. Παρακάτω θα δούμε λοιπόν το σπουδαίο έργο που επιτελούν κάποιοι από αυτούς, δίνοντας ανάσα αισιοδοξίας σε όσους η ζωή δεν έδειξε και το καλύτερό της πρόσωπο.

Τζον Μπον Τζόβι

Ο τραγουδιστής που έγινε συνώνυμο του χαρντ ροκ ραδιοφωνικού χιτ, είναι δίχως άλλο ένας πολύ ωραίος τύπος. Και παρότι ξέρουμε, ότι αν ακούσεις άλλη μια φορά το Its Μy Life σε ελληνικό ραδιόφωνο, θα καρφώσεις τα αυτιά σου με γεωτρύπανο στο radio player, οφείλουμε να σου πούμε πως ο Μπον Τζόβι έχει ανοίξει δύο εστιατόρια στην Αμερική όπου και προσφέρει φαγητό σε απόρους. Ακόμη θυμόμαστε μάλιστα ότι εν μέσω κορωνοϊού και του πρώτου lockdown ο Τζον ο φίλος μας, δεν απομονώθηκε στη βίλα του, τρώγοντας φράουλες, αλλά έπλενε πιάτα στο εστιατόριο, για να βοηθήσει το προσωπικό του. Κάτι τέτοια κάνει και δίνει τελικά καλό όνομα στην αγάπη.

Όπρα

Η σιδηρά κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης έχει, όπως μπορείς εύκολα να αντιληφθείς, πάρα πολλά χρήματα, τα οποία κι έχει διαθέσει κατά καιρούς σε κοινωφελείς σκοπούς. Έχει ιδρύσει λοιπόν The Angel Network https://theangelnetwork.co.za/# (χρηματοδοτεί οργανώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχειας και τη βοήθεια όσων βρίσκονται σε ανάγκη), το Ίδρυμα Oprah Winfrey και το The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls https://owlag.co.za/ (με σκοπό τη μόρφωση γυναικών της Αφρικής). Από εμάς είναι «μπράβο», Όπρα.

Αντζελίνα Τζολί

Το 2016 η Αντζελίνα Τζολί είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ως Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για να δει από κοντά την κατάσταση των προσφύγων και να βοηθήσεις όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Από το 2001, όταν και ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, έχει διαθέσει πολύ χρόνο κι ακόμη περισσότερο χρήμα, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές παρόν στους χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Λίο, από τα πρώτα χρόνια που κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, προσπάθησε να τα στρέψει σε καλούς σκοπούς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος. Από το 1998 λοιπόν έχει ιδρύσει το Leonardo Di Caprio Foundation https://www.leonardodicaprio.org/ το οποίο μαζεύει χρήματα που διατίθενται στην υποστήριξη διαφόρων έργων σε όλο τον κόσμο, κυρίως για την προστασία των απειλούμενων ειδών και οικοσυστημάτων. Μέσα από τη λειτουργία του και τα περίφημα φιλανθρωπικά γκαλά που διοργανώνει ο Λίο με τη συμμετοχή πολλών υπέρ-διασήμων, εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της έρευνας και εξεύρεσης βιώσιμων εναλλακτικών πηγών ενέργειας, με κύριο σκοπό την αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων προς το περιβάλλον.

Σαρλίζ Θέρον

Η Σαρλίζ, που ακόμη δεν έχει απαντήσει στις επανειλημμένες προτάσεις γάμου που της έχουμε κάνει, χαχαχαχαχα έχει διαθέσει μέρος των χρημάτων που έβγαλε ως ηθοποιός για να ιδρύσει μια οργάνωση, η οποία προστατεύει τα παιδιά της Αφρικής από το Aids https://charlizeafricaoutreach.org/. Για αυτόν τον λόγο, έχει ταξιδέψει πολλές φορές σε χώρες της Αφρικής με σκοπό να εγείρει το ενδιαφέρον ως προς την ορθή αντιμετώπιση της ασθένειας που αφήνει πίσω της χιλιάδες θύματα κάθε χρονιά στην ήπειρο αυτή.

Μάιλι Σάιρους

Φέτος η Μάιλι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη ώστε να ανακηρυχθεί η πιο «ροκ» ποπ καλλιτέχνης της χρονιάς. Στην καρδιά μας ωστόσο έχει σημαντική θέση εδώ και αρκετά χρόνια η Μάιλι Σάιρους γιατί έχει ιδρύσει την οργάνωση Happy Hippie Foundation (https://www.happyhippies.org/). Με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και την εξάλειψη της αδικίας, έχει απλώσει χείρα βοηθείας στους άστεγους νέους κι όσους βιώνουν έντον κοινωνικό ρατσισμό, λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Mπιλ Γκέιτς

Όταν δεν τσιπάρει μυαλά με… 5G ο Μπιλ Γκέιτς, δωρίζει μέρος από τον πακτωλό των χρημάτων που έχει ώστε να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου projects σε όλο τον πλανήτη, τα οποία στοχεύουν στην εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας και στη βοήθεια, ανθρώπων που βρίσκονται σε τεράστια ανάγκη. Μαζί με τη σύζυγο του Melinda, λοιπόν έχουν ιδρύσει Bill and Melinda Gates Foundation (https://www.gatesfoundation.org/) το οποίο και κρύβεται πίσω από πολλές ιστορίες ανθρώπων που είδαν τις ζωές τους να βελτιώνονται μιας και μπορούσαν να παρέχουν στους εαυτούς τους, στέγη, τροφή κι αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

Μαρκ Γκασόλ

Ο νέος σέντερ των Los Angeles Lakers, είναι μια από τις περιπτώσεις διασήμων που αγαπάμε λίγο περισσότερο, γιατί όταν δεν τρομοκρατεί αντιπάλους στο παρκέ των γηπέδων, συμμετέχει ενεργά στη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο Θάλασσα, βουτώντας ο ίδιος στα νερά, απλώνοντας το χέρι, σε εκείνους που είναι τελείως αβοήθητοι. Μάλιστα δίνει το σωστό παράδειγμα σε όλους τους μεγάλους αθλητές, μέσα από τα λόγια του που κρύβουν μπόλικη ανθρωπιά “Το ίδρυμα του ΝτιΚάπριο ιδρύθηκε το 1998, Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ και εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου”.

Μέριλ Στριπ

H λατρεμένη μας Μέριλ, έχει εργαστεί εθελοντικά σε πάμπολλα projects που στόχο τους έχουν την αποκατάσταση της αδικίας σε όλο τον κόσμο. Έχει ενώσει τη φωνή της με χιλιάδες γυναίκες, προκειμένου να κάνει γνωστή παντού τη δράση σπουδαίων γυναικών που άλλαξαν με το έργο τους το ρου της ιστορίας. ΓΙ αυτόν τον λόγο είναι και εκπρόσωπος του National Women’s History Museum https://www.womenshistory.org/

Τζόρτζιο Αρμάνι

Όταν η πανδημία της Covid-19 έπληξε σφοδρά την Ιταλία ο Τζόρτζιο μπήκε μπροστά για να βοηθήσει την αγαπημένη του πατρίδα, έβγαλε κάποια εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό του και τα έδωσε στα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα διέθεσε 4 εργοστάσια του μαζί με το προσωπικό τους, στη μάχη για την κατασκευή μασκών, που τότε ήταν είδος προς εξαφάνιση. Μπράβο ρε Τζόρτζιο!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v