Υπάρχει αισιόδοξη πλευρά στην καραντίνα;

Δεν είμαστε υπέρ του δόγματος θετικής ενέργειας, αλλά το ένστικτο επιβίωσης λειτουργεί. Και προσπαθούμε να δούμε τη θετική πλευρά της καραντίνας.
Υπάρχει αισιόδοξη πλευρά στην καραντίνα;

Δε θα πούμε ψέματα, το εγχείρημα με το Imagine της πρότερης καραντίνας, δε μας άρεσε. Ίσως να το κοιτάξαμε λίγο μαζοχιστικά –όπως κλεφτοκοιτάς τη σκηνή δολοφονίας σε μία ταινία- αλλά μέχρι εκεί. Είναι πρακτικά αδύνατο να μη μιζεριάσεις στο σπίτι αν είσαι ένας απλός πληβείος που μένει σε ένα λιτό διαμέρισμα με μοναδική πολυτέλεια τη μηχανή εσπρέσο των 60 ευρώ.

Προσπαθούμε όμως να δούμε την καραντίνα λίγο πιο θετικά· κάπως πρέπει να την παλέψουμε κι εμείς. Άλλωστε, αν το μόνο μας μέλημα είναι οι βόλτες για ποτό και καφέ, τότε ίσως πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να είμαστε λίγο ρηχοί. Κι όχι αυτό δεν είναι άλλο ένα κήρυγμα, αλλά μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε τη δυστοπία που ζούμε προς δικό μας όφελος.

Υπάρχει λοιπόν θετική πλευρά στην καραντίνα –συγγνώμη γι’ αυτό- εκτός από τα τεστ που βγαίνουν θετικά;

Αρχικά, ναι υπάρχει. Θα σταματήσεις να βλέπεις στόρι από clubs στο Instagram. Όπως και με αυγά και pancakes. Το πολύ-πολύ να δεις τίποτα ερασιτεχνικά τα οποία αντιθέτως θα σε κάνουν να γελάσεις.

Ο κόσμος θα βγει λίγο πιο μορφωμένος μέσα από όλο αυτό. Έστω με λίγη περισσότερη παιδεία. Να, αυτή εδώ η είδηση δεν είναι αρκετά ελπιδοφόρα; 

Αναγκαστικά, ίσως γίνεις κι εσύ πιο μορφωμένος. Αν βαριέσαι τα βιβλία, να δες εδώ τι έχουμε να προτείνουμε.

Αυτό που κάθε μέρα σκέφτεσαι ότι θέλεις να κάνεις επιτέλους εκείνα τα ονλάιν μαθήματα που σου βγάζει σε χορηγούμενο ποστ στο Facebook αλλά εσύ κάθε μέρα βλέπεις σειρές ή βγαίνεις για καφέ; Ε τώρα θα το κάνεις –δεν έχεις κι άλλη επιλογή. ‘

Θα κάνεις αποταμίευση. Αν δουλεύεις τηλεργασία, πίστεψέ μας θα γλιτώσεις πολλά χρήματα από τις μετακινήσεις, τα ποτά μετά τη δουλειά και τους καφέδες.

Θα φροντίσεις τον εαυτό σου. Ίσως στην προηγούμενη καραντίνα να σου ακουγόταν αρκετά γραφικό το σελφ κερ, στην τωρινή όμως, θα βαριέσαι τόσο που θα φτιάξεις ακόμη και σπιτικές μάσκες προσώπου.

Θα εκτιμήσεις –ξανά- τις μικρές χαρές της ζωής. Δεν τον λες ιδιαίτερα φυσιοδίφη τον σύγχρονο άνθρωπο.

Μετά από οκτώ μήνες πανδημίας και αμέτρητες μέρες καραντίνας, θα αλλάξουν οι προτεραιότητές σου και θα βγουν στην επιφάνεια αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Θα γυμναστείς. Βασικά, θα γυμναστείς; Αυτή εδώ είναι μία υπενθύμιση να γυμναστείς.

Έτσι κι αλλιώς είναι χειμώνας. Θα αράζεις στον καναπέ σου με την κουβερτούλα σου, τη ζεστή σου σοκολάτα και το βιβλίο σου.

Θυμάσαι κάτι βραδιές που γυρνούσες κατάκοπος στο σπίτι σου και έλεγες «Αχ, πρέπει να το μαζέψω, αλλά δε βρίσκω κουράγιο» ή «Πω, έχω βαρεθεί τη διαρρύθμιση, θέλω να την αλλάξω». Ε, τώρα μπορείς.

Θα έρθεις πιο κοντά με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου. Τρεις εβδομάδες θα διαρκέσει η καραντίνα. Δεν είναι ικανό διάστημα για να υπάρξει τριβή, είναι όμως ικανοποιητικό διάστημα για να δεθείς με έναν φίλο σου (που επίσης είναι μπακούρι) ή με την οικογένειά σου. Μην το παίξεις κι αυτήν τη φορά σκληρός και πεις «Α, εγώ δεν μπορώ, θέλω την ησυχία μου». Άσ’ τα αυτά τα σάπια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v