Ελπίδα είναι οι ουρές έξω από βιβλιοπωλείο της Αθήνας

Δυο μέρες πριν το δεύτερο λοκντάουν οι Αθηναίοι σχημάτισαν ουρές έξω από βιβλιοπωλείο, κάνοντάς μας να χαμογελάσουμε.
Ελπίδα είναι οι ουρές έξω από βιβλιοπωλείο της Αθήνας
Θυμάσαι τις εικόνες με τις ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία του Παρισιού που κυκλοφόρησαν προ ημερών στο ίντερνετ; Ε λοιπόν, για όποιον βιάστηκε να πει ότι «φευ, οι Έλληνες δε διαβάζουμε» έρχεται αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε έξω από την Πολιτεία λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε το δεύτερο λοκντάουν, να τον διαψεύσει πανηγυρικά.

Οι ουρές συνέχισαν να σχηματίζονται, και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν το λοκντάουν, και να κάνουν τον γύρο των σόσιαλ μίντια, καθώς ο κόσμος συνέρρεε για να προμηθευτεί… το καλύτερο αντίδοτο στον επικείμενο εγκλεισμό.

#Lockdown2
Ουρά πολλών μέτρων έχει σχηματιστεί και σήμερα στην Ασκληπιού...
Σας αγαπάμε που μας αγαπάτε ακόμα και σας...

Posted by ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE on Friday, 6 November 2020


Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σύμπραξη των Εκδοτών απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, μέσω επιστολής της στον Πρωθυπουργό, να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ιταλία και το Βέλγιο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το βιβλίο υπήρξε ο κύριος συμπαραστάτης της ελληνικής κοινωνίας και η γοητεία της ανάγνωσης μετρίασε τις σκληρές και άχαρες ώρες όλων μας στη διάρκεια του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου, όταν "Μείναμε Σπίτι" και αποτρέψαμε την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Τα βιβλιοπωλεία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μικρά καταστήματα, στα οποία μπορούν εύκολα να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι εκδότες. «Το SMS για τη μετάβαση στα φαρμακεία μπορεί να περιλαμβάνει και τα βιβλιοπωλεία. Η παραγγελία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος θα παραλαμβάνει το βιβλίο του στην πόρτα του βιβλιοπωλείου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα φαρμακεία. Με τον τρόπο αυτόν αποφορτίζονται και οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στο διάστημα της προηγούμενης καραντίνας λόγω έλλειψης μέσων να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση βιβλίων.

»Ο κόσμος του βιβλίου διαβεβαιώνει τους πάντες ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και ότι τα βιβλιοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις που λειτουργούν τα φαρμακεία.

»Με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά, ο κοινωνικός περιορισμός δεν θα καταλήξει πολιτιστική απομόνωση και θα στηριχθούν και όσοι από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, τον μοναδικό, πολύτιμο και διαχρονικό σύντροφο όλων μας, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, φύλου, μορφωτικού επιπέδου, τόπου κατοικίας».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v