Μην κάνεις αυτά τα λάθη στην τακτοποίηση του σπιτιού σου

Το σπίτι πρέπει να σε ξεκουράζει, όχι να σου προκαλεί άγχος και ταλαιπωρία. Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη θα κερδίσεις χρόνο και ψυχική ηρεμία.
Μην κάνεις αυτά τα λάθη στην τακτοποίηση του σπιτιού σου

Η ακαταστασία είναι εχθρός κάθε νοικοκυριού. Οι ψυχαναγκαστικοί το γνωρίζουν καλά και τακτοποιούν τα πάντα. Δεν λέμε να φτάσεις στα άκρα, όμως προσπάθησε να αποφύγεις συγκεκριμένα λάθη που μπορεί να μην τους δίνεις και τόση σημασία, όμως σε εμποδίζουν να χαρείς το μοναδικό μέρος που (πρέπει) να σε ηρεμεί: το σπίτι σου.

Δεν βγάζεις τις ταμπέλες από τα προϊόντα



Σαμπουάν, αφρόλουτρα και κρέμες στο μπάνιο με τις ετικέτες τους συνήθως προκαλούν οπτική «βαβούρα» και διαταράσσουν την χρωματική ισορροπία του χώρου. Αφαιρώντας τες θα φτιάξεις μια πιο θετική ατμόσφαιρα.

Αποθηκεύεις ένα σωρό πράγματα μαζί



Συνηθίζεις να βάζεις όλα τα προϊόντα περιποίησης (κραγιόν, βουρτσάκια, μακιγιάζ κ.α.) μέσα σε ένα κουτί χύμα και όπως να’ ναι; Απόφυγέ το και αποθήκευε τα ανά κατηγορία και μέγεθος. Έτσι θα δείχνουν ομορφότερα και πιο τακτοποιημένα.

Βάζεις καθημερινά αντικείμενα όπου να’ναι



Τα κλειδιά, το τηλεχειριστήριο του γκαράζ, το πορτοφόλι σου και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι καθημερινά θα πρέπει να τοποθετούνται σε συγκεκριμένο σημείο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ψάχνεσαι τελευταία στιγμή για το γ****κλειδο του αυτοκινήτου ενώ έχεις αργήσει.

Παρατάς τη χαρτούρα πάνω στο γραφείο



Τα παρατημένα χαρτιά πάνω στην επιφάνεια που δουλεύεις αφ’ ενός διαταράσσουν την ψυχική σου ηρεμία αφ’ ετέρου κρύβουν αντικείμενα που πιθανώς να χρειάζεσαι. Κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα, ανακύκλωσε ό,τι δε χρειάζεσαι και βάλε τα υπόλοιπα σε φακέλους.

Δεν χρησιμοποιείς δοχεία για τα τρόφιμα



Βλέπεις αυτό το μισοάδειο κουτί δημητριακών; Τη σακούλα με την σκόνη πρωτεΐνης; Το ανοιγμένο σακουλάκι με τις φακές; Ωραία. Πάρε πλαστικά ή γυάλινα δοχεία και άδειασε το περιεχόμενο τους σε αυτά για να τα έχεις όλα όμορφα και τακτοποιημένα.

Χάνεις πολύτιμο χώρο στις ντουλάπες

Μην παρατάς ρούχα, κάλτσες και εσώρουχα σε ράφια και ντουλάπες όπως σου καπνίσει. Χρησιμοποίησε έξυπνα τον χώρο και τοποθέτησέ τα κάθετα μέσα στα συρτάρια για να εξοικονομήσεις χώρο για ακόμα περισσότερες (μονές!) κάλτσες.

Χρησιμοποιείς λάθος κουτιά



Κουτιά με μοτίβα ή χρώματα δεν σου επιτρέπουν να δεις τι βρίσκεται μέσα και προκαλούν οπτική «βαβούρα». Τα μοτίβα θεωρούνται μάλιστα «κακά» για την ενέργεια και την αρμονία ενός δωματίου. Χρησιμοποίησε διάφανα κουτιά, έτσι ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται τι.

Κρεμάς λάθος τα ρούχα στη ντουλάπα



Απόφυγε να κρεμάς τυχαία τα ρούχα στη ντουλάπα, θα φαίνεται ακατάστατη, ενώ αν κάνεις το ίδιο και με το γέμισμα των ραφιών θα φαίνονται μισοάδεια και επίσης ακατάστατα. Κάποια τύποι ρούχων όπως για παράδειγμα τα κοντομάνικα δεν είναι ανάγκη να μπουν σε κρεμάστρες, το ίδιο και τα μάλλινα γιατί  χάνουν το σχήμα τους.

Κρατάς τη σαβούρα



Είναι σίγουρο πως αρκετά πράγματα που έχεις στο σπίτι σου δεν σου χρειάζονται πλέον, αλλά για κάποιον λόγο αρνείσαι να τα ξεφορτωθείς. Βαριέσαι; Σ’ τα έκανε κάποιος δώρο; Θεωρείς ότι κάποια στιγμή θα τα χρειαστείς; Οποιαδήποτε και αν είναι η δικαιολογία, πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Πηγή: Brightside

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v