Λουλούδια με εύκολη φροντίδα για το σπίτι

Τα φυτά μπορούν να κάνουν το σπίτι σου πιο όμορφο και χαρούμενο, αλλά μερικά απαιτούν πολλή φροντίδα. Ποια είναι τα πιο εύκολα;
Λουλούδια με εύκολη φροντίδα για το σπίτι

Ένα φυτό έχει πολλά καλά να προσφέρει σ’ ένα σπίτι. Το κάνει πιο ζωντανό, πιο όμορφο και χαρούμενο. Είναι, άλλωστε, ένας οργανισμός που πρέπει να φροντίζεις—κάτι σαν κατοικίδιο, αλλά με πιο low maintenance. Το πρόβλημα για αρκετούς ανθρώπους όμως είναι πως πολλά φυτά χρειάζονται συγκεκριμένη φροντίδα, είναι ευαίσθητα σε διαφορετικές ασθένειες, και γενικά απαιτούν χρόνο.

Μην ανησυχείς, όμως, επειδή σου βρήκαμε μερικά λουλούδια και φυτά για το σπίτι σου που μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αντέχουν τις περισσότερες κακουχίες, και είναι απολύτως ικανοποιημένα με την αγάπη και προδέρμ που προλαβαίνει να τους δώσει ένας άνθρωπος που δουλεύει και λείπει δωδεκάωρα απ’ το σπίτι.


Κινέζικος αειθαλής
Δεν. Νιώθει. Τίποτα. Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για ανθρώπους που το παρακάνουν με το πότισμα. Λατρεύει το νερό, θα το απορροφήσει όλο. Δεν θα πάθει τίποτα.


Φτέρη σπαραγγιού
Ένας πολύ καλός και φωτεινός φίλος για κάθε σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον κρατάς ικανοποιητικά ποτισμένο, και θα είναι μια μικρή λιακάδα στον χώρο σου.


Κινέζικο φυτό των χρημάτων
Τα φύλλα του μοιάζουν με τηγανίτες, κι αυτός είναι αρκετός λόγος για να το λατρεύεις. Να σου πούμε, όμως, και πως το μόνο που θέλει για να είναι χαρούμενο είναι ένα σκιερό σημείο και εβδομαδιαίο πότισμα. Και πως πού και πού στην βάση του στήμονα θα ξεπετάγονται ανθάκια, τα οποία μπορείς να μεταφυτεύσεις και να γεμίσεις το σπίτι σου με δαύτα.


Αφρικανική βιολέτα
Από τα πιο δημοφιλή λουλουδάκια. Και αυτό επειδή είναι εύκολο στην συντήρηση—θέλει έντονο, αλλά όχι άμεσο φως (δηλαδή καλύτερα βαλ’ το σε ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο, αλλά μακριά από παράθυρα και πόρτες) και τακτικό πότισμα. Αυτό. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του.




Κρίνος της ειρήνης
Μπορεί να σου συγχωρήσει ακόμα και τα πιο ειδεχθή εγκλήματα υπερ-ποτίσματος. Είναι σούπερ ανθεκτικό φυτό, τα λουλούδια του είναι πανέμορφα, και φιλτράρει και διάφορες τοξίνες από τον αέρα. Φτιάξε μας, κρίνε.




Αλόη
Κι αν έχει αγκαθάκια, μην την φοβάσαι. Η αλόη είναι κολλητή σου. Δεν θέλει άμεσο φως, και μπορείς να την ποτίζεις κάθε μια με δυο βδομάδες. Και απλά θα κάθεται δίπλα σου (της αρέσει να κάνει παρέα σε ανθρώπους στο γραφείο τους) και θα σου στέλνει θετικά vibes, επειδή η αλόη πιστεύει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, και ήρθε η ώρα να πιστέψεις κι εσύ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v