Όσα πρέπει να ξέρεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών και θα εφαρμοστούν από το απόγευμα Σάββατου.
Όσα πρέπει να ξέρεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Από το Σάββατο στις 6 η ώρα το απόγευμα θα μπουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση με την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τις 00.30 μέχρι τις 5. Το μέτρο δε θα ισχύει για έκτακτα περιστατικά και για όσους εργάζονται βράδυ.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, θα απαιτούνται ειδικά έγγραφα για τις μετακινήσεις των πολιτών που εργάζονται σε νυκτερινό ωράριο.. Για την ακρίβεια αναφέρθηκε στις πιστοποιήσεις των εργοδοτών τους συνδυαστικά με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ σχετικά με το πού βρίσκεται ο τόπος εργασίας με ποιον τρόπο τον απασχολεί η επιχείρηση.

Εξαιρούνται του μέτρου οι μεταφορές από και προς τα νοσοκομεία, κι αυτό «σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας». «Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Εκτός της απαγόρευσης κυκλοφορίας, υποχρεωτική θα είναι πλέον -τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους- παντού η μάσκα στις περιοχές που κατηγοριοποιούνται στο 3ο και 4ο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός αφορούν:

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v