Στον εισαγγελέα 44 αρνητές της μάσκας

Συνολικά 44 δικογραφίες περί εκκλήσεων ανυπακοής και θεωρίες συνωμοσίας έχει σχηματίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον μήνα Σεπτέμβριο. 


Στον εισαγγελέα 44 αρνητές της μάσκας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος τύπος» οι 44 δικογραφίες έχουν μεταφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος αφού ολοκλήρωσε την ποινική τους αξιολόγηση, αναμένεται να δώσει παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους διαχειριστές και δημιουργούς των σχετικών ομάδων, ιστολογίων ή δημοσιεύσεων που παρακινούσαν δημοσίως σε ανυπακοή. Οι δικογραφίες δεν αφορούν άτομα τα οποία ήταν μέλη του γκρουπ ή σχολίαζαν, εκτός κι αν αυτά προέβησαν σε αναδημοσίευση του περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε αυτεπάγγελτη έρευνα μετά από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία σχετικά με την εξάπλωση των θεωριών συνομωσίας μέσα από γκρουπ το οποίο είχε φτάσει να αριθμεί 15.000 μέλη. 

Προ 2 ημερών, ο κ. Πλιώτας εξέδωσε εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς  Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας με την οποία προστάζει τα μέλη του κινήματος κατά της μάσκας να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Τέλος, συμπλήρωσε: «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v