Δίωξη κατά των πολέμιων της μάσκας στα σχολεία

Την είδες κι εσύ αυτή τη σελίδα που λέγεται «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»; Την είδε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και την έστειλε εισαγγελέα.
Δίωξη κατά των πολέμιων της μάσκας στα σχολεία
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τις σελίδες και τις αναρτήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Facebook και προτρέπουν τους γονείς να στείλουν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά χωρίς μάσκα στο σχολείο.

Οι ομάδες του Facebook που αναπτύσσουν θεωρίες κατά του μέτρου εμφανίστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου για την χρήση μάσκας στα σχολεία, που πρότειναν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξαν καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ, από τις οποίες ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται όμως ότι υπάρχει και πάγια εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα ολοκληρώθηκε και τα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, αφού ενημερωθεί και τα αξιολογήσει, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

Εν τω μεταξύ, από το Υπουργείο Υγείας σήμερα ανακοινώθηκε πως η χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο. Λεπτομέρειες έχει το Mama365.gr, εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v