Οι τύποι των φίλων μετά την καραντίνα

Εσύ δεν είσαι ο μόνος που άλλαξε μέσα στην καραντίνα. Και οι φίλοι σου άλλαξαν, ίσως να μην τους αναγνωρίζεις.
Οι τύποι των φίλων μετά την καραντίνα
Τίποτα δεν άφησε όρθιο η καραντίνα – τσάκισε ηθικά, τσάκισε ελπίδες, τσάκισε και ανθρώπους. Τώρα εσύ δεν ξέρουμε αν επηρεάστηκες πολύ ή λίγο, αλλά ρίξε μια ματιά και στους φίλους σου. Μπορεί να τους έχει αλλάξει κι εκείνους η καραντίνα. Και να τους έχει εμφανίσει νέες πτυχές στην προσωπικότητά τους.

Ο φρικαρισμένος
Δεν έχει βγει ακόμα απ’ το σπίτι, αδιαφορεί για την άρση των μέτρων και μάλλον περιμένει να βγει είδηση «εξαφανίστηκε ο κορωνοϊός» για να ξεμυτίσει. Μπορεί να είναι χαριτωμένο, ή να είναι βαριά η κατάσταση, και να παίζει αληθινός πανικός. Στην δεύτερη περίπτωση, βάλε σελιδοδείκτη σ’ αυτό το κείμενο και πάρε ένα τηλέφωνο τον φίλο σου, να του φτιάξεις το κέφι.

Αυτός που δεν τον χωρά ο τόπος
Έχει φτιάξει πρόγραμμα με όλες τις πλατείες και τις παραλίες και τα δασάκια που μπορείτε να επισκεφτείτε, έχει φτιάξει χρονοδιάγραμμα, έχει πακετάρει σαντουιτσάκια, και για την ακρίβεια είναι κάτω απ’ το σπίτι σου και σε περιμένει να φύγετε. Θα το κάνει καθημερινά για τουλάχιστον δυο βδομάδες—η καραντίνα ήταν κάπως πιο σκληρή μαζί του σε σχέση με τους άλλους.

Ο μίζερος
Επέστρεψε στην σχεδόν κανονικότητα, τον βλέπεις πάλι συχνά, αλλά έχει μια μαυρίλα πάνω του, και γύρω του, και ίσως να πηγάζει από μέσα του. Τι συνέβη στην καραντίνα; Γιατί αυτός ο φίλος σου δείχνει πιο καταθλιπτικός απ’ ό,τι συνήθως; (Υποθέτουμε ότι ήταν ήδη λιγάκι, επειδή αν έφτασε εδώ από το «χαρά θεού», τότε επίσης κλείσε αυτό το κείμενο και ρώτα τον σοβαρά τι του συνέβη.)

Ο Δον Ζουάν
Μπορεί να μην υπέκυψε στην καραντίνα και να ήταν νομοταγής. Να μην βγήκε ραντεβού, να μην έκανε σεξ. Και τώρα δεν έχει σταματήσει να βγαίνει. Μπορείς να θαυμάσεις το θάρρος του, ή να του πεις ότι δεν θεωρείς πολύ υπεύθυνη την συμπεριφορά του και να του θυμίσεις ότι ακόμα κολλάει κορωνοϊό ο κόσμος. Δεν λαμβάνουμε θέση, απλά σου δίνουμε τις δύο εναλλακτικές σου.

Αυτός που συνήθισε
Συνήθισε την καραντίνα, δηλαδή. Και τώρα δεν θέλει να βγει έξω, όχι επειδή φοβάται μην κολλήσει, αλλά επειδή το σπίτι του τον έχει εγκλωβίσει—κι αυτός ταυτόχρονα γουστάρει τον εγκλωβισμό. Το πρόβλημα εδώ είναι πως, εκτός κι αν αυτός ο φίλος σου πει αρκετά πειστικά ότι απλώς χρειάζεται λίγο χρόνο να επανέλθει και το διαχειρίζεται, αυτού του είδους το σύνδρομο Στοκχόλμης με το σπίτι είναι συμπτωματάκι κατάθλιψης και ας μην το αφήσουμε χωρίς να το ελέγξουμε, εντάξει;

Οι νέοι φίλοι που έκανες στην καραντίνα
Επειδή έπρεπε να διαβάσεις και κάτι σ’ αυτό το κείμενο που να μην ήταν επηρεασμένο από την μιζέρια των ημερών. Μέσα στην καραντίνα ήταν πολύ πιθανό να έκανες νέες ονλάιν γνωριμίες, ή να ήρθες σε επαφή με παλιές φιλίες. Και επειδή αυτό είναι πολύ χαριτωμένο, επένδυσε λίγο στους καινούριους σου φίλους. Είναι πάντα τέλειο όταν το σύμπαν σου υπενθυμίζει ότι, προφανώς χαζούλη, μπορείς να κάνεις καινούριους φίλους και στην ενήλικη ζωή σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v