Όχι άλλες χαμένες μέρες: Δες τι μπορείς να κάνεις

Νιώθεις τις μέρες να περνούν χωρίς να κάνεις τίποτα σημαντικό; Ώρα να δώσεις ένα τέλος. Δες τι μπορείς να κάνεις.
Όχι άλλες χαμένες μέρες: Δες τι μπορείς να κάνεις

Δεν θέλει και πολύ για να σε πάρει η μπάλα της απραγίας. Για την ακρίβεια, μπορεί και να σε έχει ήδη πάρει με τις επιπτώσεις στην ψυχολογία σου (και το σώμα σου) να είναι εμφανείς.

Μην παραιτείσαι. Μην αφήνεις τις μέρες να περνούν. «Άδραξε τη μέρα» έλεγε ο συγκινητικός Ρόμπιν Γουίλιαμς στους μαθητές του στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών.



Δες πώς θα το κάνεις κι εσύ πράξη. 

Πρόσφερε βοήθεια

Από το να πάρεις τηλέφωνο έναν φίλο/γνωστό σου που ζορίζεται και να πεις ένα απλό «όλα καλά;», ή να του στείλεις αστεία memes και να τον προσκαλέσεις για διαδυκτιακό «καφεδάκι» μέχρι να βοηθήσεις κάποιον από την πολυκατοικία σου με τα ψώνια (προσέχοντας πάντα την επαφή) και να συμβάλλεις με ό,τι μπορείς σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Η εθελοντική προσφορά ποτέ δεν είναι βαρετή και ποτέ κανείς που βοήθησε τους άλλους δεν ένιωσε τις μέρες του να περνούν άδειες.

Διάβασε

Είναι ένα από τα αντίδοτα στην ρουτίνα του εγκλεισμού, ίσως από τα πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν δεκάδες σελίδες στο διαδίκτυο μέσα από τις οποίες μπορείς να μάθεις κάτι καινούριο και να περάσεις δημιουργικό χρόνο στο σπίτι. To Scribd, για παράδειγμα, είναι μια τεράστια ψηφιακή βιβλιοθήκη που οποία περιλαμβάνει εκατομμύρια ebooks, audiobooks, άρθρα και περιοδικά, ενώ η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη φιλοξενεί ποιοτικά δωρεάν βιβλία. Στο Google Arts & Culture θα περιηγηθείς σε περισσότερα από 500 μουσεία και γκαλερί παγκόσμιας τέχνης 

Μορφώσου

Δεκάδες ιστοσελίδες προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα εντελώς δωρεάν (ή εν μέρει δωρεάν) για όλους, σε όλες τις θεματικές. Το Coursera για παράδειγμα, προσφέρει μαθήματα από κορυφαίους καθηγητές, ενώ η Pluralsight προσφέρει 7,000+ ηλεκτρονικά μαθήματα τεχνολογίας δωρεάν για τον Απρίλιο. Οι Professional Photographers of America προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση για σε χιλιάδες μαθήματα φωτογραφίας, ενώ το ΙNNOVATHENS διαθέτει online σεμινάρια και workshops αφιερωμένα στην επιχειρηματικότητα και στις νέες τεχνολογίες. 

Ξεκίνα ένα challenge 30 ημέρων

Βαρέθηκες και μόνο στην ιδέα ενός νέου χόμπι; Νιώθεις πίεση; Σε καταλαβαίνουμε. Υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσεις την άρνηση του να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο και λέγεται «πρόκληση των 30 ημερών». Οι 30 μέρες είναι το ιδανικό διάστημα: ούτε πολύ σύντομο ώστε να μην αποκτήσεις επαρκή τριβή, ούτε πολύ μεγάλο ώστε να σου φαίνεται βουνό. Ξεκινώντας την συγκεκριμένη «πρόκληση» αφ’ ενός γεμίζεις τις μέρες αυτές, αφ’ ετέρου όταν ολοκληρωθούν μπορείς να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Όσον αφορά το περιεχόμενο μπορεί να είναι οτιδήποτε: από το να μάθεις ένα μουσικό όργανο παίζοντας για μια ώρα τη μέρα, μέχρι κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως π.χ. να τρως πιο υγιεινά μειώνοντας τις ανθυγιεινές επιλογές στη διατροφή σου.

Γυμνάσου

Είναι δωρεάν, είναι αποτελεσματικό, είναι ευχάριστο και θα ωφελήσει το μυαλό και το σώμα σου. Κανένα λεπτό γυμναστικής δε θεωρείται χαμένο και κανένας δεν είπε ποτέ «μ***α έκανα που ξεκίνησα να ασκούμαι». Κάνε λοιπόν την αρχή με κάποιο από τα δεκάδες online μαθήματα που παίζουν αυτήν την περίοδο και δε θα χάσεις. Ενδεικτικά, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 18.00, οι γυμναστές του ΟΠΑΝΔΑ αναλαμβάνουν να «έρθουν σπίτι σου» με προγράμματα yoga, pilates και μυϊκής ενδυνάμωσης. Δες το πρώτο πρόγραμμα εδώ. Επίσης, δες εδώ το πρόγραμμα yoga που ετοίμασε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του In2life, ο Yoga Instructor Νίκος Φλωράκης. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v