Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας καλεί να "κοιτάξουμε ψηλά"

Τι κι αν έχει κλείσει από τις 10 Μαρτίου; Το Αστεροσκοπείο της Αθήνας μας καλεί να «κοιτάξουμε ψηλά» μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας καλεί να κοιτάξουμε ψηλά
Τι μπορούμε να παρατηρούμε αυτές τις μέρες στον ουρανό, ακόμα και από το σπίτι μας με γυμνό μάτι; Πώς συνδέονται οι αστερισμοί με την ελληνική μυθολογία;

Τα κέντρα επισκεπτών του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και την Πεντέλη έχουν κλείσει για το κοινό από τις 10 Μαρτίου, όμως όλοι εμείς που αγαπάμε τον ουρανό μπορούμε ακόμα να «κοιτάζουμε ψηλά», μέσω της σελίδας του στο Facebook. 

Επιστημονικά δρώμενα που αφορούν τα αντικείμενα που πραγματεύεται το ΕΑΑ, αστρονομικά νέα και μεμονωμένα φαινόμενα, ενδιαφέροντα άρθρα και ψηφιακές ξεναγήσεις, ειδικά διαδραστικά προγράμματα για παιδιά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και… αστρονομικά, έχουν ήδη αναρτηθεί και θα συνεχίσουν να προστίθενται στην σελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Στόχος, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, είναι η διαμόρφωση αυτής της νέας γέφυρας επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με συμμετοχή, σχόλια και κριτική.

Δείτε, για παράδειγμα, παρακάτω μια online επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο και στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων:



Και σε αυτό το βίντεο, μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του τηλεσκοπίου NEWALL που ήταν το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου από το έτος κατασκευής του το 1869 μέχρι το 1873:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v