Έτσι θα είναι το γιγάντιο παραθαλάσσιο πάρκο στο Φάληρο

Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου περνά στη δεύτερη φάση της, κι εμείς χαζεύουμε με τα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ.
Έτσι θα είναι το γιγάντιο παραθαλάσσιο πάρκο στο Φάληρο
Αν έχεις οδηγήσει τους τελευταίους μήνες προς τον Πειραιά, μια αλλαγή θα την έχεις προσέξει: Η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος μετατοπίστηκε, στην πρώτη φάση της ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα.



Το σχέδιο (που πρωτοσυζητήθηκε όταν ακόμα φτιαχνόταν το ΚΠΙΣΝ) είναι τώρα έτοιμο να περάσει στη δεύτερη φάση του, η οποία περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό, παραθαλάσσιο πάρκο γιγαντιαίων διαστάσεων, το οποίο θα εκτείνεται από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.



Τα σχέδια ανήκουν στον αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ (και του παριζιάνικου Pompidou, μεταξύ άλλων) Ρέντσο Πιάνο. Το πάρκο θα είναι ένας αληθινός πνεύμονας πρασίνου για την Αττική, με 3.500 δέντρα και πάνω από 200.000 θάμνους.



Τα έργα, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν σε δυόμισι χρόνια. Η μελέτη και ο σχεδιασμός του πάρκου ήταν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v