Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου (Βελούχι) - Καρπενήσι

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου (Βελούχι) - Καρπενήσι
Μπορεί η ονομασία της θέσης του στο βουνό Τυμφρηστός (θέση "Διαβολότοπος") να μην μας προϊδεάζει για τα... καλύτερα, αλλά το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου προσφέρει άριστες υπηρεσίες και μοναδική θέα στα χιονισμένα τοπία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μέτρων και προσφέρεται και για αλπικό σκι, ελεύθερο και ορειβατικό από το χιονοδρομικό κέντρο προς τις γύρω κατάλευκες πλαγιές. Απέχει 284 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 78 χιλιόμετρα από την Λαμία, 368 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Καρπενησίου.

Διαθέτει δέκα πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1800-2040 μέτρα και επτά αναβατήρες (τρεις συρόμενους, τέσσερις εναέριους), με δυνατότητα εξυπηρέτησης πέντε χιλιάδων ατόμων την ώρα. Στις εγκαταστάσεις του βρίσκουμε μεταξύ άλλων καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή σκι για τους αρχάριους. Ανάσες ξεκούρασης μπορείτε να πάρετε στο μπαρ του σαλέ απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό τοπίο ή σε κάποιο από τα υπαίθρια μπαρ που βρίσκονται στις πίστες.

Αν «χορτάσετε» σκι, μπορείτε να κάνετε βόλτα με τα μηχανοκίνητα έλκηθρα χιονιού ή να δοκιμάσετε την ανάβαση προς την Κορφή στα 2.315 μέτρα. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες «λευκές» διαδρομές στην Ελλάδα. Κοντά στο χιονοδρομικό βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο "Τάκης Φλέγκας" ( τηλ. 22370 22002), όπου έπειτα από συνεννόηση, μπορείτε να μείνετε και να απολαύσετε το πανέμορφο αλπικό τοπίο. Περισσότερες πληροφορίες για το χιονοδρομικό στο τηλ. 22370.23.506.

Για την διαμονή σας θα βρείτε πολλές επιλογές στο Καρπενήσι, αλλά και στα γύρω χωριά. Επιλέγουμε το Chalet Maritina σε απόσταση μόλις εννέα χιλιομέτρων από την ευρυτανική πρωτεύουσα, με πολυτελές design και μοναδικό στυλ (τηλ. 22370 22481, από 75€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και στο παραδοσιακά... πολυτελές Hotel & Spa Montana  (τηλ. 22370 80400, οι τιμές ξεκινούν από 173 ευρώ την ημέρα για το απλό δίκλινο δωμάτιο.

Διαβάστε περισσότερα για το Καρπενήσι εδώ και για τα ειδυλλιακά φαράγγια του εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v