TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (31/8-6/6)

Από Μπουνιουέλ μέχρι οσκαρικά διαμαντάκια και από επικές περιπέτειες μέχρι τους πρώτους αγώνες της Εθνικής στο Eurobasket περιλαμβάνει ο «μπαξές» αυτής της εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (31/8-6/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Επιτέλους το τηλεοπτικό σκηνικό αποκτά λίγο ενδιαφέρον. Εντάξει, όχι σπουδαία πράγματα, αλλά σε σχέση με την ξηρασία του Αυγούστου, υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό την έναρξη του Ευρωμπάσκετ για να ανάψουν λίγο τα αίματα των φίλαθλων θεατών, αλλά και την ευχάριστη έκπληξη που μας κάνουν STAR και ΕΡΤ με ωραίες ταινίες, πρώτες προβολές, διεθνή σινεφίλ κινηματογράφο και συγκινητικά διαμαντάκια του πρόσφατου παρελθόντος. Δείτε όσα… θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Eurobasket 2015, από Σάββατο 5/9 και κάθε βράδυ στον ΑΝΤ1 και τον OTE TV
Σάββατο στις 19.00, Σκόπια-Ελλάδα
Σάββατο στις 22.00, Κροατία-Σλοβενία
Κυριακή στις 18.30, Λετονία-Λιθουανία
Κυριακή στις 22.00, Κροατία-Ελλάδα

*Όταν Γνώρισα την Πόλυ (2004), Δευτέρα στις 22.10, STAR
Ο Ρούμπεν είναι ένας άνθρωπος που φοβάται να ρισκάρει. Όταν η γυναίκα του Λίζα τον εγκαταλείπει στο μήνα του μέλιτος, τα σχέδιά του για τη ζωή και την αγάπη καταστρέφονται. Η ευκαιρία του δίνεται όταν επιστρέφει στη ζωή του η παιδική του φίλη Πόλυ, που τρελαίνεται για την περιπέτεια και το ρίσκο...με ξεκαρδιστικές συνέπειες. Κομεντί με τους Μπεν Στίλερ και Τζένιφερ Άνιστον.

*Haywire (2011), Τετάρτη στις 22.10, STAR
Η Μάλορι Κέιν είναι μια νεαρή, σκληρή και όμορφη μυστική πράκτορας. Ο εκπαιδευτής της, Κένεθ, της αναθέτει αποστολές σε όλο τον κόσμο, τις οποίες οι κυβερνήσεις επιθυμούν να μη γνωρίζουν. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης ενός ομήρου στη Βαρκελώνη, ο Κένεθ τη στέλνει εσπευσμένα στο Δουβλίνο για να συνεργαστεί με έναν άλλο πράκτορα, τον ευγενή αλλά αυτάρεσκο Πολ. Όταν η επιχείρηση αποτυγχάνει και η Μάλορι ανακαλύπτει ότι την πρόδωσαν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και τις δυνάμεις της, για να ξεφύγει από ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό, να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να προστατέψει την οικογένειά της, έχοντας πάντα στο μυαλό της μια σκέψη: να εκδικηθεί αυτούς που την πρόδωσαν. Περιπέτεια του Στίβεν Σόντερμπεργκ με τους Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζίνα Καράνο, Μάικλ Φασμπέντερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μάικλ Ντάγκλας, Αντόνιο Μπαντέρας.

*Los Olvidados (1950), Τετάρτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Πόλη του Μεξικό. Εξαθλίωση, φτώχεια. Γέροι, σακάτηδες, άνεργοι και μέσα σ’ αυτούς δύο χαμίνια, ο Χάιμπο, που δεν διστάζει να σκοτώσει, και ο Πέντρο που τον ακολουθεί πιστά στις εγκληματικές του ενέργειες, αλλά προσπαθεί να μην πράττει αξιόποινες πράξεις. Ο κορυφαίος σουρεαλιστής και μεγαλύτερος οραματιστής του παγκόσμιου κινηματογράφου Λουίς Μπουνιουέλ βραβεύτηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών το 1951 για αυτή την συγκινητική, ώριμη δημιουργία του.

*Playing for Keeps (2012), Πέμπτη στις 22.10, STAR
Ο Τζορτζ είναι ένας απένταρος και διαζευγμένος, άλλοτε επιτυχημένος ποδοσφαιριστής. Όταν δέχεται μια πρόταση για να γίνει προπονητής της ομάδας του γιου του, ο Τζορτζ θεωρεί πως αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να έρθει ξανά κοντά με την οικογένειά του. Δεν έχει υπολογίσει ωστόσο έναν αστάθμητο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα - το ισχυρό του σεξ απίλ και την επίδραση που έχει αυτό στις όμορφες μαμάδες των παιδιών που προπονεί. Κωμωδία με ωραίο καστ, στις τάξεις του οποίου περιλαμβάνονται οι Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέσικα Μπίελ, Ούμα Θέρμαν, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

*Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός (1961), Παρασκευή στις 21.50 και Κυριακή στις 17.00, ALPHA
Γαμπρός και πεθερός ξεκινούν για μια λουτρόπολη μακριά από τις συμβίες τους, αλλά εκείνες δεν θα το αφήσουν έτσι – ο Νίκος Τσιφόρος γράφει και σκηνοθετεί και οι Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος πρωταγωνιστούν σε μία από τις πιο κλασικές, old school κωμωδίες του ελληνικού σινεμά.

*Cloud Atlas (2012), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Έξι διαφορετικές ιστορίες, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, που κάθε μία έχει αντίκτυπο στην άλλη, μας αφηγούνται πως τα πάντα στη ζωή συνδέονται. Τα αδέρφια Γουατσόφσκι (Μάτριξ) επιστρέφουν με μια επική, περίπλοκη αλλά θεαματική και λυρική ταινία που ξεκινά τον 19ο αιώνα στα νησιά του Ειρηνικού, διασχίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον και καταλήγει σε μια φουτουριστική, μετα-αποκαλυπτική κοινωνία της Χαβάης. Εξαιρετική η σκηνοθεσία, φανταχτερό το καστ (Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τζιμ Στέρτζις, Τζέιμς Ντ΄Αρσι, Σούζαν Σαράντον, Χιου Γκραντ), ελαφρώς… μπερδεμένη όμως επίγευση.

*Τo Πλεονεκτήμα του να Ζεις στο Περιθώριο (2012), Σάββατο στις 23.00, STAR
Ο ευφυής και σκεπτικός 15χρονος Τσάρλι προσπαθεί να προσαρμοστεί στο λύκειο και καταλήγει μέλος μιας παρέας τελειοφοίτων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πνευματώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάτρικ καθώς και η όμορφη Σαμ. Οι νέοι του φίλοι τον ενθαρρύνουν να βγει από το καβούκι του και τον εισάγουν στην μουσική, στον κινηματογράφο, στο The Rocky Horror Picture Show και τελικά, στον έρωτα. Εξαιρετικά συγκινητική coming-of-age ταινία, μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος “The Perks of being a Wallflower”, με τους Λόγκαν Λέρμαν, Έμα Γουότσον, Έζρα Μίλερ, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Κέιτ Γουόλς.

*Επάγγελμα Νεκροθάφτης (2011), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Βρισκόμαστε στη μικρή πόλη του Carthage στο Τέξας και ακολουθούμε την ασυνήθιστη φιλία μεταξύ του Μπέρνι, ενός ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών, και μιας πλούσιας χήρας. Ο Μπέρνι θα τη σκοτώσει και θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι ακόμα ζωντανή. Ο Τζακ Μπλακ υποδύεται τον ξενέρωτο ευγενή τύπο, τον οποίο η μικρή κοινότητα λατρεύει τόσο, που είναι έτοιμη να του τα συγχωρέσει όλα και να ρίξει το φταίξιμο σ’ εκείνη τη «σκύλα», ενώ ο Μάθιου ΜακΚόναχι με την αμίμητη νότια προφορά του, παίζει τον εισαγγελέα που θέλει να τον χώσει βαθιά στη φυλακή. Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία γύρω από ένα πολύ ασυνήθιστο πραγματικό περιστατικό, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν τα Μεσάνυχτα).

*C.R.A.Z.Y. (2005), Σάββατο στη 1.00, ΕΡΤ1
Δεκαετία ’60, Χριστούγεννα: Η Laurianne γεννάει τον Zachary,το τέταρτο αγόρι της οικογένειας, στο Κεμπέκ. Ο Zac είναι ο αγαπημένος γιος του εξωστρεφή και μουσικόφιλου πατέρα του Gervais. Ο Zac όμως, από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικός από τον χριστιανικό και συντηρητικό περίγυρό του. Ευτυχώς η δεκαετία του ’70 είναι μια εποχή όπου οι περισσότεροι έφηβοι κάνουν την επανάστασή τους ακούγοντας Pink Floyd και Rolling Stones και ο Zac ταιριάζει απόλυτα με τους μακρυμάλληδες συνομήλικούς του. Ταινία-διαμαντάκι από τον μακρινό Καναδά για την ηθική και σεξουαλική απελευθέρωση/ενηλικίωση, σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club).

*Μαύρο Λιβάδι (2008), Σάββατο στις 0.15, ΕΡΤ 2
Βρισκόμαστε στο 1654, στην Ελλάδα υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σ’ ένα απομακρυσμένο γυναικείο μοναστήρι. Ένας Γενίτσαρος σωριάζεται βαριά τραυματισμένος στην πύλη της μονής. Οι μοναχές αποφασίζουν να τον κρατήσουν και να τον περιθάλψουν. Εκεί, τον φροντίζει κρυφά η Ανθή, μια νεαρή μοναχή, που έχει πάρει τον όρκο της σιωπής. Ερωτεύονται χωρίς να το καταλάβουν. Η Ανθή δεν τολμάει να του αποκαλύψει το μυστικό της: είναι αγόρι. Ένα αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι στο μοναστήρι για να αποφύγει το παιδομάζωμα. Σκηνοθετεί ο Βαρδής Μαρινάκης και παίζουν οι Σοφία Γεωργοβασίλη, Χρήστος Πασσαλής, Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

*Jamie Cooks Summer, Κυριακή στις 12.00, ALPHA
Σε πρώτη μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση, θα παρακολουθήσουμε τα καλοκαιρινά μαγειρέματα του γνωστού (τηλε)μάγειρα Jamie Oliver που συνδυάζει την βρετανική με την διεθνή κουζίνα.

*Sex and the City (2008), Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Η Κάρι και η γυναικοπαρέα της επιστρέφουν όχι στην μικρή, αλλά στη μεγάλη οθόνη, με περισσότερες αισθηματικές περιπέτειες που θα κρατήσουν ευχάριστη και «πιπεράτη» παρέα στο γυναικείο κυρίως κοινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v