TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/8)

Στην πιο «ερημική» εβδομάδα της τηλεοπτικής χρονιάς, εντοπίζουμε τις καλύτερες ταινίες και σειρές για όσους μείνουν στο σπίτι.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/8)
Μπορεί να είναι η πιο «άδεια» εβδομάδα της χρονιάς από κάθε άποψη, αλλά στην καρδιά του Αυγούστου, εντοπίζουμε στο πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης μερικές εκπλήξεις: Από κορυφαία αμερικανική σειρά μέχρι προκλητικό ασιατικό κινηματογράφο και από χολιγουντιανές πολιτικές ταινίες μέχρι περιπέτειες, κωμωδίες και ελληνικό weird wave. Ιδού:

*Homeland, Δευτέρα ως Πέμπτη τα μεσάνυχτα, ALPHA
Οι περιπέτειες της Κάρι, πράκτορα της CIA που παρακολουθεί τον άρτι αφιχθέντα από τον πόλεμο Μπρόντι, προβάλλονται από την αρχή στον ALPHA κάθε βράδυ. Μια ωραιότατη ευκαιρία να θυμηθούμε την σειρά από το μηδέν προτού επιστρέψει με νέο κύκλο το φθινόπωρο.

*The Ides of March (2011), Δευτέρα στις 22.10, STAR
Τα παιχνίδια του παρασκηνίου στις εκλογικές αναμετρήσεις και τις κομματικές προδοσίες των ΗΠΑ βγαίνουν στη φόρα μέσα από μια πολιτική περιπέτεια στην οποία η γοητεία του Τζορτζ Κλούνεϊ συναντά την φρεσκάδα του Ράιαν Γκόσλινγκ.

*Transit (2012), Τρίτη στις 22.10, STAR
Με σκοπό να επανενώσει την οικογένεια του και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της, ο Νέιτ, ο οποίος έχει μόλις αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή, οργανώνει μία ήρεμη οικογενειακή εκδρομή. Η γαλήνη όμως διαταράσσεται όταν μια ομάδα ληστών τους φορτώνει με κλοπιμαία 4 εκατομμυρίων. Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρέτ.

*Death Defying Acts (2007), Τετάρτη 22.10, STAR
Ο Χάρι Χουντίνι καταφθάνει το 1927 στο Εδιμβούργο για μια σειρά από τα γνωστά μαγικά του show, αλλά εκεί μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι μυστηρίου, στο οποίο περιλαμβάνονται τα τελευταία λόγια της μητέρας μιας κοπέλας που δεν τον αφήνει αδιάφορο. Δράμα εποχής με τους Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Τίμοθι Σπαλ.

*Μαμούθ (2009), Τετάρτη στις 23.00, ΕΡΤ1
Στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ταϊλάνδη, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αναθεωρεί τις επιλογές και τη ζωή του. Πίσω στη Νέα Υόρκη, η γυναίκα του και η κόρη του καταφέρνουν να πλησιάσουν περισσότερο η μία την άλλη, με τη βοήθεια της νταντάς τους, που κι αυτή με τη σειρά της παρόλο που βοηθάει τους άλλους, είναι απούσα από τις ζωές των δικών της ανθρώπων. Μια σειρά γεγονότων θα αποδείξουν πώς οι επιλογές των ανθρώπων και οι συνέπειες τους δεν είναι ποτέ ατομικές. Δανο-γερμανο-σουηδική παραγωγή που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε.

*Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971), Σάββατο στις 16.50, ΕΡΤ2
Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Θανάσης καλείται να καταθέσει στη δίκη ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας που κατηγορείται ότι, αντί λαγού, σέρβιρε γάτο στους πελάτες του. Κατηγορείται κι εκείνος για ψευδορκία και φυλακίζεται παρέα με κάποιους αντιστασιακούς. Εκεί ξεκινούν για τον Θανάση νέες περιπέτειες, σε μία από τις κλασικότερες ταινίες του Βέγγου.

*True Grit (2010), Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1
Στη μετεμφυλιακή Αμερική του 1870, η 14χρονη Μάτι φτάνει στο Αρκάνσας για να εκδικηθεί τον δολοφόνο του πατέρα της. Μισθώνει γι’ αυτόν το σκοπό τον μονόφθαλμο και μέθυσο ομοσπονδιακό πράκτορα Ρούστερ Κόγκμπερν και μαζί ξεκινούν μια ανορθόδοξη καταδίωξη, σκηνοθετημένη από τους αδερφούς Κοέν. Με τους Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν.

*The Switch (2010), Σάββατο στις 22.10, ΕΡΤ1
Η Jennifer Aniston πρωταγωνιστεί μαζί με τον Jason Bateman σ' αυτή την εκκεντρική κωμωδία στην οποία υποδύεται μια έξυπνη γυναίκα, που αγαπάει την διασκέδαση και τον εργένικο τρόπο ζωής, και αποφασίζει πως είναι η ώρα να αποκτήσει ένα μωρό - ακόμη και αν αυτό χρειαστεί να το κάνει μόνη της ... με μια μικρή βοήθεια από ένα γοητευτικό δότη σπέρματος. Επτά χρόνια αργότερα, ανακαλύπτει ότι έγινε κάποιο λάθος.

*Pieta (2012), Σάββατο στις 0.15, ΕΡΤ1
Έχοντας προσληφθεί ως μπράβος από τοκογλύφους, ένας άντρας εκφοβίζει και απειλεί αυτούς που χρωστάνε ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν δανειστεί. Μια ημέρα, μια γυναίκα εμφανίζεται μπροστά στον σκληρόπετσο άντρα και ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του, αναγκάζοντάς τον να έρθει αντιμέτωπος με τρομερά σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος. Σκληρό ασιατικό σινεμά από τον μετρ τους είδους Κιμ Κιντούκ.

*Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου (2006), Κυριακή στις 23.30, STAR
Η συγκλονιστική ιστορία του Ζαν Μπατίστ Γκρενούιγ, ενός μοναχικού νεαρού με αξιοθαύμαστη όσφρηση και έφεση στα αρώματα. Μεγαλωμένος σε ορφανοτροφείο, ο Ζαν Μπατίστ γνωρίζει τον Μπαλντίνι, έναν αρωματοποιό που τελικά τον επιλέγει για βοηθό του. Ο νεαρός είναι εξοπλισμένος με τις απαραίτητες γνώσεις για να φέρει σε πέρας τη μοναδική φιλοδοξία του: την παρασκευή του τελειότερου αρώματος στον κόσμο. Και ο Ζαν Μπατίστ είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα γι’ αυτό. Ακόμη κι αν χρειαστεί να διαπράξει φόνο. Σκηνοθετεί ο Τομ Τίκβερ (Τρέξε Λόλα Τρέξε) και παίζουν οι Μπεν Γουάισοου, Ντάστιν Χόφμαν, Άλαν Ρίκμαν.

*Wasted Youth (2011), Κυριακή μεσάνυχτα, ΕΡΤ1
Καλοκαίρι στην Αθήνα. Ο καύσωνας χτυπάει την πόλη. Ένας έφηβος skateboarder ξεκινά για μία συνηθισμένη μέρα με τους φίλους του. Ένας μεσήλικας προσπαθεί σκληρά για την επιβίωση της οικογένειάς του, με μία δουλειά την οποία απεχθάνεται και με έναν επικείμενο νευρικό κλονισμό. Πρόκειται για ένα πορτρέτο της Αθήνας σε κρίση, με φόντο τη βία περιστατικών όπως η δολοφονία Γρηγορόπουλου. Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου επιλέχθηκε να ανοίξει την 40η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v