TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/5)

Δέκα τηλεοπτικά ραντεβού για αυτή την εβδομάδα, στην οποία το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/5)
του Γιώργου Κόκουβα

Ελληνικές και ξένες ταινίες, μερικές ενδιαφέρουσες εκπομπές και φυσικά… πολλή Eurovision έχει το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας στην ελληνική τηλεόραση. Δείτε τι θα δείτε.

*Eurovision 2015, ΝΕΡΙΤ
Τρεις βραδιές με live αναμετάδοση από τη Βιέννη και άλλες δύο βραδιές με παρουσίαση τραγουδιών θα καταλάβει η Eurovision στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ αυτή την εβδομάδα. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει όλα τα SOS της φετινής διοργάνωσης, ενώ παρακάτω σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των μεταδόσεων:
Δευτέρα στις 22.00, Παρουσίαση τραγουδιών Α’ μέρος
Τρίτη στις 22.00, Α’ Ημιτελικός (αυτός στον οποίο διαγωνίζεται και η ελληνική συμμετοχή)
Τετάρτη στις 22.00, Παρουσίαση τραγουδιών Β’ μέρος
Πέμπτη στις 22.00, Β’ Ημιτελικός
Σάββατο στις 22.00, Μεγάλος τελικός

*
Ο Άγγλος Ασθενής (1996), Τρίτη στις 23.00, ALPHA 
Λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Γερμανοί καταρρίπτουν ένα Αγγλικό αεροπλάνο στην έρημο Κεμπίρ της Σαχάρα. Μια ομάδα Βεδουΐνων θα βρει βαριά τραυματισμένο με πολύ σοβαρά εγκαύματα τον πιλότο, ο οποίος δεν μπορεί να θυμηθεί όνομα, πατρίδα, παρελθόν, γι’ αυτό και καταγράφεται ως «Άγγλος Ασθενής». Σύντομα, ο άγνωστος πιλότος αρχίζει να ξετυλίγει το νήμα των αναμνήσεων του στη Χάνα, μια νεαρή νοσοκόμα. Οσκαρική ταινία (12 υποψηφιότητες) με πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ Τόμας και Ζιλιέτ Μπινός.

*300 (2006), Τρίτη στις 22.10, STAR
Ο Ζακ Σνάιντερ μεταμορφώνει την μάχη των Θερμοπυλών σε κομιξικό ντελίριο στιλιζαρισμένου σινεμά, και οι 300 Σπαρτιάτες με αρχηγό τους τον Τζέραρντ Λεωνίδα Μπάτλερ καταφέρνουν να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ της περασμένης δεκαετίας.

*Κυριακάτικο Ξύπνημα (1954), Τετάρτη στις 14.00, ΣΚΑΪ
Ο νικηφόρος λαχνός του λαχείου, γίνεται η αιτία να αντιδικήσουν δύο νέοι. Στην πορεία της διαμάχης τους όμως ερωτεύονται. Νοσταλγική κωμωδία του Μιχάλη Κακογιάννη με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.

*Το Λιμάνι της Χάβρης (2011), Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Μαρσέλ Μαρξ, πρώην συγγραφέας και πολύ γνωστός αντικομφορμιστής, έθαψε τα όνειρά του για μια λογοτεχνική επανάσταση και ζει ευτυχισμένα στο τρίγωνο του αγαπημένου του μπαρ, της εργασίας, και της συζύγου του, Αρλέτι, όταν ξαφνικά η μοίρα πετάει στο δρόμο του έναν ανήλικο μετανάστη από την Αφρική. Η Αρλέτι ταυτόχρονα αρρωσταίνει σοβαρά και πέφτει στο κρεβάτι, ενώ ο Μαρσέλ για άλλη μια φορά πρέπει να σταθεί όρθιος στον τοίχο της ανθρώπινης αδιαφορίας με μόνο όπλο του την έμφυτη αισιοδοξία και την ακλόνητη αλληλεγγύη. Ουμανιστικό διαμαντάκι από την Γαλλία με την υπογραφή του Άκι Καουρισμάκι.

*Ο Δρόμος, Σάββατο στις 23.15, Mega
Την χρυσή εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, το Mega πόνταρε στις τηλεταινίες, όπως αυτή εδώ σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου, η οποία αποτελεί το ελληνικό… Θέλμα και Λουίζ. Δύο γυναίκες το σκάνε από τις ζωές τους και ξεκινούν ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, που θα τις φέρει αντιμέτωπες με όλους τους φόβους τους. Με την Ελένη Καστάνη, την Δήμητρα Ματσούκα, τον Νίκο Σεργιανόπουλο, τον Ρένο Χαραλαμπίδη και την Βίλμα Τσακίρη.

*Κώδικας Da Vinci (2006), Κυριακή στις 21.15, Mega
Ο Τομ Χανκς και η Οντρέι Τοτού δίνουν ζωή στο γνωστό μπεστσέλλερ του Νταν Μπράουν, το οποίο ακολουθεί την περιπέτεια ενός καθηγητή που καλείται να λύσει αινίγματα αιώνων και να ακολουθήσει τα κωδικοποιημένα ίχνη μυστικών οργανώσεων για να σωθεί.

*Ο Ψεύτης (1968), Κυριακή στις 20.00, ALPHA
Ένας λαθρεπιβάτης συλλαμβάνεται από το γιατρό του πλοίου. Για να μην τον καταδώσει, συμφωνεί να πάρει τη θέση του και να υποδυθεί το γιατρό στην κοπέλλα με την οποία αλληλογραφούσε. Ελληνική κωμωδία διά χειρός Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Κώστα Βουτσά, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Νόρα Βαλσάμη και Ζωζώ Σαπουντζάκη.

*Μαύρη Αφροδίτη (2010), Κυριακή στις 0.00, ΝΕΡΙΤ
Μια νεαρή αφρικανή έρχεται με τη βία στο Παρίσι του 19ου αιώνα, όπου το «αφεντικό» της την επιδεικνύει σαν αξιοπερίεργο. Η πραγματική ιστορία της εκμετάλλευσης της Σάαρτζι Μπάρτμαν, η οποία έγινε σύμβολο για τους καταπιεσμένους ανά τον κόσμο, παρουσιάζεται μέσα από την εύστοχη κάμερα του Αμπντελατίφ Κεσίς.

*Τα Στέκια: Η λαϊκή αγορά, Τετάρτη στις 17.10, ΝΕΡΙΤ
Τα Στέκια αυτή την εβδομάδα… πάνε λαϊκή και οι καλεσμένοι τους (από οδηγούς φορτηγών και πωλητές μέχρι αγρότες και ανθρωπολόγους) μας ξεναγούν στις πολύχρωμες, γεμάτες αρώματα και φωνές αγορές της πόλης, για να παρουσιάσουν έναν από τους πλέον χαρακτηριστικούς θεσμούς της ελληνικής καθημερινότητας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v