Τα «καλά παιδιά» των σειρών της παιδικής μας ηλικίας

Δεν ήταν πρωταγωνιστές, όμως κατάφεραν να μας κάνουν να τους αγαπήσουμε και να συμπάσχουμε μαζί τους. Τα «καλά παιδιά» των σειρών που βλέπαμε μικροί.
Τα «καλά παιδιά» των σειρών της παιδικής μας ηλικίας
Οι περισσότεροι ήρωες που θυμόμαστε από τις σειρές της παιδικής μας ηλικίας είναι κατά κύριο λόγο οι πρωταγωνιστές. Εκείνοι πάνω στους οποίους οι σεναριογράφοι έχυσαν το περισσότερο μελάνι, εκείνοι για τους οποίους όλοι μιλούσαν ξανά και ξανά με περίσσιο ζήλο.

Όμως πέρα από αυτούς, πολλές από εκείνες τις σειρές των 80s και των 90s περιλάμβαναν δευτερεύοντες χαρακτήρες οι οποίοι μπορεί να μην αναπτύχθηκαν εξίσου με τους πρωταγωνιστικούς, όμως κατάφεραν να μας κάνουν να τους συμπαθήσουμε. Είτε μέσα από τις πράξεις τους είτε λόγω τις ιδιαίτερης παρουσίας τους, η οποία εξέπεμπε κάτι το διαφορετικό.

Δέκα τέτοιους αγαπημένους χαρακτήρες, συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Θείος Τζέσυ – Dukes of Hazzard
Εμβληματική φιγούρα στη θρυλική σειρά των 80s, ο Jesse Duke ή «Θείος Τζέσυ» όπως τον αποκαλούσε όλο το καστ, μπορεί να μην είχε παιδιά ο ίδιος όμως με περίσσια θέληση αποτέλεσε τον «πατέρα» των ορφανών πρωταγωνιστών της σειράς. Τους παρείχε συμβουλές, τους έδειξε στοργή και αγάπη και υπήρξε ο καλοκάγαθος θείος που όλοι θα θέλαμε να είχαμε σαν… πατέρα.


Σιρίλο – Καρουζέλ
Τι και αν έτρωγε τη μία χυλόπιτα μετά την άλλη από την ψηλομύτα Μαρία Χοακίνα; Τι και αν οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν με κάθε αφορμή; Ο Σιρίλο από το Καρουζέλ, ένα φτωχό παιδί γιος ξυλουργού, κέρδισε άνετα τη συμπάθειά μας με την αθωότητα και – ενίοτε- αφέλειά του. Βαθιά μέσα μας, κάποια στιγμή, ελπίζαμε ότι θα καταφέρει να «ρίξει» τη Μαρία Χοακίνα. Σε ένα φανταστικό μέλλον, ίσως τα κατάφερε εν τέλει.


Andrea – Μπέβερλι Χιλς
Η πιο συνεσταλμένη και λιγότερο «γκλαμουράτη» από το καστ της επικής νεανικής σειράς, η αριστούχα Άντρια είναι το geeky ντροπαλό σπασικλάκι που αρκετοί εξ ημών ενδεχομένως υπήρξαμε στο σχολείο. Εκατομμύρια μάλιστα γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της και μέσα από τον ανεκπλήρωτο της έρωτα με τον «γκόμενο» Brandon.


Samuel "Screech" Powers – Πριν Χτυπήσει το Κουδούνι
Ακόμα ένα συμπαθέστατο «geek», αυτή τη φορά από την νεανική σειρά – αντίπαλον δέος του Beverly Hills «Πριν χτυπήσει το Κουδούνι». O «Screech» όπως τον φωνάζει η παρέα, είναι το σπασικλάκι που όλοι συμπαθούν και νοιάζονται και ταυτόχρονα ένας από τους πλέον κωμικούς χαρακτήρες της σειράς.


Gunther – Τα Φιλαράκια
Ο υπεύθυνος της καφετέριας που συχνάζουν τα Φιλαράκια, μπορεί να μην συμμετέχει ενεργά στην παρέα, όμως βρίσκεται πάντα εκεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Η παρούσα… απουσία του γίνεται ουκ ολίγες φορές αντικείμενο συζήτησης μέσα από σπαρταριστές ατάκες του υπόλοιπου καστ, ενώ ο έρωτάς του για την Ρέητσελ (τον οποίο ντρέπεται να ομολογήσει) μας κάνει να τον συμπαθούμε ακόμα περισσότερο.


Steve Urkel – Οικογένεια Γουίνσλοου
Στο αρχικό σενάριο της σειράς, ο απίστευτα συμπαθής γείτονας Steve με το σηκωμένο παντελόνι, την διαπεραστική φωνή και τα τεράστια γυαλιά έκανε μόνο ένα πέρασμα σε ένα επεισόδιο. Όμως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έγινε αμέσως αγαπητός στους θεατές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να ζητήσουν αλλαγή του σεναρίου. Τόσο το καλύτερο για εμάς που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ξεκαρδιστική του περσόνα σε περισσότερα επεισόδια.


Ίρμα – Χελωνονιντζάκια
Αφελής, γλυκιά και μονίμως ερωτευμένη με κάποιον διαφορετικό, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν την ήθελε, η Ίρμα υπήρξε η καλύτερη φίλη της April και συνάδελφός της στο Κανάλι Έξι. Κάτι σαν την… Ματίνα Μανταρινάκη των Ninja Turtles!


Snarf- Thundercats
Ο Snarf ήταν η «νταντά» του μικρού άρχοντα Lion-O, τον οποίο και προστάτευε μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. Ο ρόλος του στη θρυλική σειρά μπορεί να μην ήταν πρωταγωνιστικός, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις κλήθηκε να βοηθήσει τους χαρακτήρες αποδεικνύοντας ότι παρά το μικρό του μπόι δεν είναι καθόλου δειλός.


Bulk & Skull – Power Rangers
Τι; Καλά παιδιά αυτοί οι τραμπούκοι; Θα αναρωτηθείτε. Κι όμως, μπορεί ο Bulk και ο Skull από τους Power Rangers να «το παίζανε» νταήδες, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξαν αρκετά φιλεύσπλαχνοι και αγαθοί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς.


Ned Flanders – Simpsons
Ο χριστιανός γείτονας της «κίτρινης» οικογένειας είναι ενδεχομένως ο πιο συμπαθής (μετά τον Homer) χαρακτήρας της σειράς. Πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε αφορμή την οικογένεια, ο Flanders ήταν εκεί κάθε φορά που ο Homer γινόταν ιδιαίτερα κακός με τα παιδιά. Εν ολίγοις, ο γείτονας που πάντα θα θέλαμε να είχαμε.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v