TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-23/2)

Ιδού ό,τι αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, εν μέσω Αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-23/2)
Ξένες και ελληνικές ταινίες, σπουδαίες σειρές που επανέρχονται με νέους κύκλους σε πρώτη προβολή και αρκετά αθλητικά ραντεβού περιλαμβάνει το «καλεντάρι» της ελληνικής τηλεόρασης αυτή την εβδομάδα. Δείτε… τι θα δείτε.

Οι ταινίες της εβδομάδας
*The Matrix, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Από τότε που το ανθρώπινο είδος έχασε τη μάχη στο πόλεμο με τις υπερεξελιγμένες μηχανές τελευταίας γενιάς, ο κόσμος μεταμορφώθηκε σε μια αυταπάτη. Η μοναδική πόλη που αντιστέκεται ακόμα σε αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων είναι η Ζάιον. Εκεί βρίσκεται ο Νίο, η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας, όπου σύμφωνα με μια προφητεία, είναι αυτός που, ως «Εκλεκτός», θα σώσει τον κόσμο από την τυραννία των μηχανών. Μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τους αδερφούς Γουατσόφσκι.

*Lone Survivor, Πέμπτη στις 22.10, Star
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία ηρωισμού, η ταινία αφηγείται την ιστορία τεσσάρων αμερικανών καταδρομέων σε μια μυστική αποστολή στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, με στόχο να καταγράψουν τη δραστηριότητα του Αχμάντ Σα, ενός υψηλά ιστάμενου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Εμίλ Χιρς, Έρικ Μπάνα.

*Frozen, Παρασκευή στις 22.10, Star
Ώρα για το απαραίτητο θρίλερ της εβδομάδας: Τρεις φίλοι αποφασίζουν να περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς σε ένα χιονοδρομικό κέντρο. Λίγο πριν νυχτώσει, αποφασίζουν να κάνουν μια τελευταία βόλτα στη νυχτερινή πίστα. Στη μέση όμως της διαδρομής, το τελεφερίκ σταματά απότομα, τα φώτα σβήνουν και το χιονοδρομικό κέντρο κλείνει για μια εβδομάδα. Είναι αποκλεισμένοι. Και τότε ξεκινά ο εφιάλτης.

*Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, Σάββατο στις 23.15, Star
Ο μαθητευόμενος μάγος κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, με την πρώτη ταινία του Potter saga, που μας «μπάζει» στον κόσμο του Χόγκουαρτς, το (κι όμως, πέρασαν 14 χρόνια) 2001.

*Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία Σταυροφορία, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1
Ο Ιντιάνα Τζόουνς μαζί με τον πατέρα του, που είναι επίσης αρχαιολόγος, αναζητούν το χαμένο δισκοπότηρο, για να μην πέσει στα χέρια των Ναζί, σε μια από τις κλασικές περιπέτειες του Στίβεν Σπίλμπεργκ με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ και Σον Κόνερι (1989).

*Μόλις Χώρισα, Σάββατο στις 21.50, Mega
Την ημέρα των γενεθλίων της, και ενώ οι φίλοι της έχουν ετοιμάσει πάρτι έκπληξη, η Ηλέκτρα μαθαίνει από τον τηλεφωνητή πως… μόλις χώρισε. Και ακολουθούν μια σειρά ευτράπελων καταστάσεων σε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του εμπορικού ελληνικού σινεμά. Με τους Μακρυπούλια, Τσιμιτσέλη, Κωνσταντινίδου, Λεκάκη, Πολυζωίδη, Μπακοδήμου, Χρηστίδου, Μονογιού.

*Το Τερατόσπιτο, Κυριακή στις 15.20, Mega
Ο νεαρός Ντι Τζέι πάντα ήξερε ότι κάτι περίεργο έχει το γειτονικό σπίτι των Νεμπερκράκερ. Και όταν το σπίτι μεταμορφώνεται σε ένα ολοζώντανο τέρας που βρυχάται, ο Ντι Τζέι επιστρατεύει τους φίλους του, Τσάουντερ και Τζένη, για να ανακαλύψουν μαζί το μυστικό που δίνει ζωή στο σπίτι. Κυριακή μεσημέρι, ώρα για περιπέτεια για τους μικρούς τηλεθεατές, με την υπογραφή των Σπίλμπεργκ και Ζεμέκις στην παραγωγή.

*Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών, Κυριακή στις 20.00, ALPHA
Η κυριακάτικη περιπέτεια έχει την υπογραφή του Γκάι Ρίτσι, που σκηνοθετεί την δεύτερη ιστορία του Σέρλοκ και του Γουότσον εναντίον του Καθηγητή Moriarty. Με τους Robert Downey Jr, Jude Law και Jared Harris.

Οι πρεμιέρες ξένων σειρών της εδβομάδας
*The Slap, Τρίτη στις 22.30, ALPHA
Ένα χαστούκι ενός αγνώστου σε ένα παιδί γίνεται η αφορμή για να αλλάξουν οι ζωές και να επηρεαστούν οι σχέσεις των ηρώων της σειράς του NBC. Ο Alpha την εξασφάλισε σε α’ τηλεοπτική προβολή και την συνόδευσε με μια πολύ καλή καμπάνια ενάντια στην παιδική βία. Την Τρίτη θα δείτε το πρώτο επεισόδιο.

*Newsroom, Τρίτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 1
Το σενάριο της σειράς «Newsroom» είναι του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου Άαρον Σόρκιν, ο οποίος εξερευνά τον κόσμο της δημοσιογραφίας και επιχειρεί να μεταφέρει στο ευρύ κοινό τις αγωνίες, την καθημερινότητα και τον τρόπο δουλειάς των δημοσιογράφων ενός φανταστικού καλωδιακού καναλιού των ΗΠΑ. Την Τρίτη προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο.

*Downton Abbey, δ’ κύκλος, Κ. Δευτέρα στις 22.00, NERIT 1
Η δημοφιλής βρετανική σειρά επιστρέφει με τον 4ο κύκλο της, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τη ΝΕΡΙΤ την Καθαρά Δευτέρα και κάθε Δευτέρα στις 22.00.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Europa League, Ντινπρο-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 20.00, ΑΝΤ1
*Champions League, Σάλκε-Ρεάλ, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ 1
*Πρωτάθλημα Αγγλίας, Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι και Πρωτάθλημα Ισπανίας, Ρεάλ-Ντεπορτίβο, Τρίτη στις 20.00 και 22.00 αντίστοιχα, N-Sports – Πρωτάθλημα Αγγλίας – Άρσεναλ-Λέστερ, Παρασκευή στις 20.00, Ν Sports

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v