TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/12)

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες, τα animation διαμαντάκια, οι ελληνικές κωμωδίες, το Game of Thrones και όλα όσα θα δούμε αυτή τη γιορτινή εβδομάδα στην μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/12)
του Γιώργου Κόκουβα

Εβδομάδα Χριστουγέννων, και οι ταινίες γεμίζουν το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, μαζί με μουσικά προγράμματα που θα μετατρέψουν τις μικρές οθόνες σε… ελληνάδικα ραδιόφωνα την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. Παράλληλα, επιστρέφει και το Game of Thrones από την Τρίτη και κάθε βράδυ τα Μεσάνυχτα στον ΣΚΑΪ. Κατά τα άλλα, δείτε τι θα δείτε αυτή τη γιορτινή εβδομάδα.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας

*
Ο Μπάτμαν Επιστρέφει, Τρίτη στις 23.00, STAR 
Ο Τιμ Μπάρτον στο σίκουελ του ανθρώπου-νυχτερίδα τον φέρνει αντιμέτωπο με τον υποχθόνιο Πιγκουίνο και την μυστηριώδη Κάτγουμαν, σε ένα σύμπαν αντάξιο της κιτς, ιδιαίτερης αισθητικής του. Με τους Μάικλ Κίτον, Ντάνι ντε Βίτο, Μισέλ Φάιφερ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Το Πολικό Εξπρές, Τετάρτη στις 21.00, STAR 
Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Προορισμός, το σπίτι του Άη Βασίλη στον Βόρειο Πόλο. Μέσο μεταφοράς: Το Πολικό Εξπρές.

*A Christmas Tale, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Ζινιόν μαθαίνει ότι έχει λευχαιμία και πρέπει να βρει έναν πιθανό δότη μυελού ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς της, που ήρθαν για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Το πρόβλημα είναι πως ο μόνος συμβατός δότης είναι ο Ανρί, το μεσαίο από τα τρία παιδιά της και "μαύρο πρόβατο" της οικογένειας. Πρόκειται για την έκτη ταινία του 48χρονου Αρνό Ντεπλεσέν και την τέταρτή του που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κανών. Πρωταγωνιστεί η Κατρίν Ντενέβ.

*Βρέχει Κεφτέδες, Χριστούγεννα στις 21.10, Mega 
Χορταστικό animation με μπόλικους κεφτέδες μας περιμένει ανήμερα τα Χριστούγεννα: Ένας εφευρέτης προσπαθεί να φτιάξει μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό, και όταν τα καταφέρνει, το μηχάνημα εκτοξεύεται στον ουρανό, απειλώντας να φέρει… μια καταιγίδα από τσίζμπεργκερ στη Γη.

*Χάρηκα που σε γνώρισα, Παρασκευή στις 22.15, ΝΕΡΙΤ
Με φόντο την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από έναν αστεροειδή, ο Ντοτζ ξεκινά μια αναζήτηση για τη χαμένη του αγάπη, και θα πάρει μαζί του την Πένυ, έναν διαμετρικά αντίθετο από αυτόν χαρακτήρα, δίνοντας της την υπόσχεση ότι θα τη βοηθήσει να βρει την οικογένεια της. Με τους Στιβ Καρέλ και Κίρα Νάιτλι.

*Οι Άνδρες με τα Μαύρα 2, Παρασκευή στις 23.00, Mega 
Οι γνωστοί πράκτορες Κ και J επιστρέφουν για να προστατεύσουν τη Γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος! Αυτή τη φορά όμως, η εξωγήινη απειλή εμφανίζεται undercover, μεταμφιεσμένη σε σέξι μοντέλο γυναικείων εσωρούχων. Με τους Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς.

*Οι Αριστόγατες, Σάββατο στις 17.30, ALPHA
Αγαπημένο animation διαμάντι από τα παλιά, με μια οικογένεια αρχοντόγατων που βρίσκονται στον δρόμο και μπλέκουν σε μια περιπέτεια μαζί με αλητόγατες του δρόμου που… ξέρουν από τζαζ.

*Happy Thankyoumoreplease, Σάββατο στις 22.15, ΝΕΡΙΤ
Ο αιώνιος εργένης Σαμ βρίσκει στον δρόμο τον Ρασίντ, ένα μικρό αγόρι που έχει χαθεί, και τον κρατά μαζί του, γνωρίζοντάς τον στους φίλους του. Μια όμορφη ανεξάρτητη κομεντί ενηλικίωσης από τον Τζος Ράντνορ, πρωταγωνιστή της δημοφιλούς σειράς How I Met Your Mother.

*Το Όνειρο της Κασσάνδρας, Κυριακή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Σε μία από τις πιο πρόσφατες ταινίες του, ο Γούντι Άλεν υφαίνει μια περιπέτεια με δύο αδέρφια, τον Τέρι και τον Ίαν (Κόλιν Φάρελ και Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) που αναγκάζονται να ζητήσουν χρηματική βοήθεια από τον θείο τους (Τομ Γουίλκινσον), ο οποίος με τη σειρά του θα τους ζητήσει μια μεγάλη χάρη.

*Πιάσε με αν μπορείς, Κυριακή στη 1.00, ANT1 
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την αληθινή ιστορία του Φρανκ Αμπαγκνάλ, ενός εφήβου που κατόρθωσε επί 5 χρόνια να υποκρίνεται διάφορους ρόλους και να κλέψει εν τέλει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από πλαστογράφηση επιταγών. Πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τομ Χανκς.

*Η Μαγεμένη, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Το γνωστό παραμύθι της Disney συναντά τον κόσμο της σύγχρονης Νέας Υόρκης, όπου η «μαγεμένη» πριγκίπισσα στέλνεται από την κακιά βασίλισσα. Εκεί, θα συναντήσει έναν γοητευτικό δικηγόρο που θα της αλλάξει την ιδέα της για τον έρωτα. Με την Amy Adams, την Susan Sarandon και τον James Marsden.

*Το Ξωτικό των Χριστουγέννων, Κυριακή στις 23.15, ALPHA
Ένα υπερμεγέθες ξωτικό με τη μορφή του κορυφαίου κωμικού Γουίλ Φέρελ «εξορίζεται» από τον Βόρειο Πόλο όπου μεγάλωσε και στέλνεται στις ΗΠΑ για να βρει την πραγματική του ταυτότητα.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας

*
Η Κυρία Δήμαρχος, Τετάρτη στις 16.30, ΝΕΡΙΤ 
Η Ασπασία Ζορμπαλά και ο Ανάργυρος Προκόπης, δύο ταβερνιάρηδες που κάθε άλλο παρά φιλικές σχέσεις έχουν αποφασίζουν να βάλουν υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου. Ο έρωτας όμως που γεννιέται ανάμεσα στα παιδιά τους θα φέρει τα πάνω-κάτω, καθώς οι δύο νέοι σκαρφίζονται τα πάντα για να μονιάσουν οι γονείς τους. Απολαυστική κωμωδία του ’60 με την Γεωργία Βασιλειάδου και τον Βασίλη Αυλωνίτη.

*Τα Οπωροφόρα της Αθήνας, Σάββατο στις 23.50, ΝΕΡΙΤ
Τι σχέση έχει η Βουδαπέστη με τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ολόγλυκα σύκα με το Κολωνάκι και τη Νεάπολη; Ο ήρωας της ταινίας του Νίκου Παναγιωτοπούλου σε κάθε του βήμα ανακαλύπτει τους ήχους, τα αρώματα και τις γεύσεις της Αθήνας, δοκιμάζει όλα τα φρούτα της και συναντά στις περιπλανήσεις του τους πιο απίθανους χαρακτήρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v