TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/9)

Μια εβδομάδα γεμάτη πρεμιέρες ξεκινά στην μικρή οθόνη και συγκεντρώνουμε όσα αξίζει να δείτε στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Συνεχίζονται οι πρεμιέρες στην ελληνική τηλεόραση και οι καθημερινές εκπομπές αρχίζουν να μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους. Αυτή την εβδομάδα, επιστρέφουν στις επάλξεις ο Λάκης Λαζόπουλος με το Αλ Τσαντίρι του την Τρίτη στις 21.00 ζωντανά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Τατιάνα Στεφανίδου με την νέα της εκπομπή «Μία», που θα προβάλλεται (προφανώς) στη μία το μεσημέρι καθημερινά και θα είναι (επίσης προφανώς) μία από τα ίδια, ο Φώτης και η Μαρία με το καθημερινό ΦΜ Live που «μετακομίζει» στις 16.00 και οι «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ήτοι το δίδυμο Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας για καθημερινή ενημέρωση στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρεμιέρα κάνουν επίσης οι δύο καθημερινές σειρές του ΑΝΤ1: Από τη μία επιστρέφει το «Μπρούσκο», ο β’ κύκλος του οποίου κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 21.15 και από την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην κλασική του θέση (στις 18.45), και από την άλλη παρουσιάζεται και η νέα ερωτική σαπουνόπερα «Ρουά Ματ» της Βάνας Γεωργίου, που θα περιλαμβάνει (τι άλλο;) ένα ερωτικό τρίγωνο και θα προβάλλεται κάθε βράδυ στις 21.15 από Δευτέρα ως Παρασκευή. Τέλος, ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει δύο νέες ξένες σειρές με τις οποίες καλύπτει την βραδινή του ζώνη, το sci-fi “Under the Dome” και το σερλοκικό «Elementary» (καθημερινά στις 22.15 και 23.15 αντίστοιχα). Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τα «SOS» αυτής της εβδομάδας.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*
The Hangover, Δευτέρα στις 22.00, STAR 
Η πρώτη και ίσως καλύτερη ταινία της μεθυσμένης τριλογίας που εγκαινίασε ένα νέο είδος μοντέρνας κωμωδίας αφηγείται την περιπέτεια μιας αντροπαρέας που ταξιδεύει στο Las Vegas για ένα bachelor party όπου τα πάντα πάνε στραβά. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκη, Τζάστιν Μπάρθα.

*Μια Νύχτα με την Μέριλιν, Δευτέρα στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Η φανταστική συνάντηση της Μέριλιν Μονρό με τον Αινστάιν, όπου αυτή προσπαθεί να πείσει τον καθηγητή ότι έχει καταλάβει τη θεωρία της σχετικότητας επιτρέπει στον σκηνοθέτη Νίκολας Ρεγκ να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό φιλμ με δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες.

*Lethal Weapon, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Δύο αστυνομικοί με τα δικά του ψυχολογικά θέματα ο καθένας γίνονται συνεργάτες και αναλαμβάνουν την διαλεύκανση ενός φόνου που σχετίζεται με την διακίνηση ναρκωτικών. Αστυνομική περιπέτεια που άφησε εποχή και ανανέωσε το είδος στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με μεστές ερμηνείες από τους Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ.

*Ο Ναυαγός, Τετάρτη στις 22.15, ΑΝΤ1 
Ο Τομ Χανκς ναυαγεί, μένει μόνος του σε ένα ερημονήσι, συνομιλεί με έναν ψεύτικο φίλο, επιβιώνει και κερδίζει το Όσκαρ ερμηνείας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρόμπερτ Ζεμέκις.

*Όσλο, 31 Αυγούστου, Πέμπτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Νορβηγικό σινεμά στα καλύτερά του, το «Όσλο 31 Αυγούστου» του Joachim Trier αποτελεί ένα βαθύ κοινωνικό σχόλιο σε μια ολόκληρη γενιά, με αφορμή την βόλτα ενός 34χρονου άνδρα στο Όσλο, σε ένα διάλειμμα από την απεξάρτηση στο οποίο αποφασίζει να συναντήσει παλιούς φίλους. Η ταινία σάρωσε τα διεθνή βραβεία, προτάθηκε για το ξενόγλωσσο Όσκαρ και μπήκε στην λίστα με τις κορυφαίες δημιουργίες του 2011 από τον κορυφαίο κριτικό Roger Ebert.

*Up in the air, Πέμπτη στις 22.15, ΑΝΤ1 
Ο Ράιαν έχει μια μάλλον περίεργη και άχαρη δουλειά: Ταξιδεύει από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, για να ανακοινώσει με κομψό τρόπο σε εργαζόμενους ότι απολύονται. Μάλλον επίκαιρη, η θεματολογία της ταινίας πλαισιώνεται από ένα ενήλικο love story μεταξύ του Ράιαν και μιας γυναίκας που γνωρίζει στον «φυσικό του χώρο», το αεροδρόμιο. Με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Βέρα Φαρμίγκα και Άννα Κέντρικ.

*Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, Σάββατο στις 21.10, STAR 
Τα σαββατόβραδα με Χάρι Πότερ συνεχίζονται στο STAR με την τρίτη περιπέτεια του μαθητευόμενου μάγου στην οποία αντιμετωπίζει τον Σίριους Μπλακ και τους «Παράφρονες» σε σκηνοθεσία του Αλφόνσο Κουαρόν.

*Fanny and Alexander, Σάββατο στις 22.30, ΝΕΡΙΤ
Η Φάννυ κι ο Αλέξανδρος, παιδιά μιας οικογένειας θεατρίνων, ζουν σε ένα σχεδόν παραμυθένιο περιβάλλον, αλλά προσγειώνονται άσχημα στην πραγματικότητα μετά το θάνατο του πατέρα τους. Η μητέρα τους, Έμιλι, παντρεύεται τον δεσποτικό επίσκοπο Βέργκερους, ο οποίος επιβάλλει στα παιδιά μια αυστηρή, πουριτανική διαπαιδαγώγηση, προκαλώντας την αντίδραση του Αλέξανδρου. Μία από τις σημαντικότερες ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, το «Φάννυ και Αλέξανδρος» βραβεύτηκε με τέσσερα Όσκαρ το 1982.

*Αρμαγεδδών, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Η ένοχη απόλαυση της εβδομάδας ακούει στο όνομα Αρμαγεδδών και περιλαμβάνει επιστροφή στα εμπορικά 90s με οδηγό τον Μπρους Γουίλις, ο οποίος υποδύεται τον εργοδηγό που αναλαμβάνει να σώσει την Γη από έναν μετεωρίτη, μαζί με μια ομάδα losers. Μέσα στην ομάδα, και ο νεαρός τότε Μπεν Άφλεκ, που υποδύεται τον άνδρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη η κόρη του αφεντικού του – εμβληματική η σκηνή με το «I don’t wanna miss a thing» των Aerosmith. Σκηνοθετεί ο Μάικλ Μπέι.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, Παρασκευή στις 22.00, ALPHA
Άλλο ένα από τα απολαυστικά μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη –είναι μάλιστα το πρώτο του- συγκεντρώνει ένα all star cast (Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Κώστας Βουτσάς, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μάρθα Καραγιάννη, Ζωή Λάσκαρη κ.α.) και τους μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι κρυφών ειδυλλίων, ψεμάτων και χορευτικών με τις νότες του Μίμη Πλέσσα.

*Θα σε κάνω Βασίλισσα, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Ο Αντώνης είναι ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος που αναγκάζει την σύζυγό του να ζει σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι, παρ’ ότι είναι αρκετά ευκατάστατος. Της επιβάλλει επίσης να ζητά χρήματα από τον θείο της στην Αμερική, ο οποίος όμως αποφασίζει να την επισκεφθεί προκαλώντας μπερδέματα. Ο Αλέκος Σακελλάριος υπογράφει μια κλασική κωμωδία του 1964 με τους απολαυστικούς Θανάση Βέγγο, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Νίκη Λινάρδου, Γιάννη Βογιατζή, Σούλη Σεμπάχ κ.α.

Οι νέες ξένες σειρές
*
Under the dome, κάθε βράδυ στις 22.15 
Βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Stephen King, η σειρά αφηγείται την αλλόκοτη ιστορία των κατοίκων μιας μικρής πόλης, οι οποίοι αποκόπτονται από τον υπόλοιπο κόσμο κατά έναν εντελώς ανεξήγητο τρόπο: Ένας πανίσχυρος διάφανος θόλος καλύπτει ξαφνικά την περιοχή τους, φυλακίζοντας τους πάντες στο εσωτερικό του. Χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, και με τις προμήθειές τους να λιγοστεύουν διαρκώς, οι κάτοικοι της μικρής πόλης θα πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να επιβιώσουν, να διατηρήσουν τις ισορροπίες, αλλά και να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

*Elementary, κάθε βράδυ στις 23.15 
Μετά από διάφορες περιπέτειες με απαγορευμένες ουσίες, και απόπειρες αποτοξίνωσης που δεν στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ο εκκεντρικός Sherlock Holmes αφήνει το Λονδίνο και καταφεύγει στο Μανχάτταν. Εκεί όμως ο πατέρας του θα τον υποχρεώσει να ζήσει με το χειρότερο εφιάλτη του: την αιωνίως νηφάλια Dr. Watson. Η σύγχρονη αμερικανική εκδοχή του Σέρλοκ θέλει τον γνωστό ντετέκτιβ τοξικομανή και τον Γουότσον… γυναίκα – ερμηνεύουν οι Τζόνι Λι Μίλερ και Λούσι Λιου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v