Πώς να επανασυντονίσω τα κανάλια της τηλεόρασης

Χρήσιμες οδηγίες για τους τηλεθεατές ώστε να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους μετά την παύση του αναλογικού σήματος στην Αττική.
Πώς να επανασυντονίσω τα κανάλια της τηλεόρασης
Από την 1η Αυγούστου έπεσαν οριστικά οι τίτλοι τέλους για το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στην Αττική και όπως προβλεπόταν από τις σχετικές διατάξεις, πραγματοποιήθηκε “switch-off” ώστε τα κέντρα να εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όταν ξανανοίξετε τις τηλεοράσεις σας, θα δείτε «μαύρο» και θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε επανασυντονισμό της συσκευής ή του αποκωδικοποιητή ή και σε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έστειλε η Digea, για να επανασυντονίσετε τον δέκτη σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα (μικρές παραλλαγές όρων και διαδικασιών ενδέχεται να συναντήσετε σε διαφορετικής φίρμας συσκευές):

*Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» (μενού)
*Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 ή «Εγκατάσταση» για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
*Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»
*Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
*Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού

Μπορείτε να δείτε την διαδικασία στο παρακάτω video:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v