TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (1-7/9)

Οι αγώνες της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, οι νέες σειρές και οι καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (1-7/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Νέες σειρές, προκριματικά για το Euro του 2016, ελληνικές και ξένες ταινίες και φυσικά πολύ Μουντομπάσκετ θα γεμίσουν τις οθόνες μας αυτή την εβδομάδα, σε μια περίοδο που γίνονται τα πρώτα βήματα προς τη νέα σεζόν και οι φήμες για τα νέα προγράμματα των σταθμών περιλαμβάνουν όλο και περισσότερες εκπλήξεις – για αυτές όμως θα μιλήσουμε σύντομα πιο αναλυτικά. Προς το παρόν προέχουν… Εθνικά ζητήματα:

*Mundobasket 2014
Οι αγώνες της Εθνικής σε ANT1 και OTE TV:
Δευτέρα στις 21.00, Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα
Τετάρτη στις 21.00, Ελλάδα-Κροατία
Πέμπτη στις 23.00, Αργεντινή-Ελλάδα

Επίσης, θα προβληθούν από τον ΑΝΤ1 οι αγώνες Αργεντινή-Φιλιππίνες (Δευτέρα στις 18.30), Κορέα-Σλοβενία (Τρίτη στις 21.00), Ισπανία-Γαλλία (Τετάρτη στις 23.00), Κροατία-Πουέρτο Ρίκο (Πέμπτη στις 19.00). Το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η φάση των 16. Όλοι οι αγώνες του Μουντομπάσκετ θα μεταδίδονται ζωντανά από τα κανάλια του OTE TV Sport

*Προκριματικά Euro 2016, Ελλάδα-Ρουμανία, Κυριακή στις 21.45, ΝΕΡΙΤ

Οι νέες σειρές
*Revenge, καθημερινά στις 20.00, ALPHA 
Η εθιστική αμερικανική σειρά – τούρκικο κακέκτυπο της οποίας προσπάθησε να μας πλασάρει άλλος σταθμός με καταστροφικά αποτελέσματα – έρχεται στον ALPHA για να μας διηγηθεί την ιστορία εκδίκησης της μικρής Αμάντα, η οποία μετά την άδικη φυλάκιση του πατέρα της επιστρέφει ως ενήλικη και όμορφη γυναίκα στον τόπο του «εγκλήματος» έχοντας αλλάξει ταυτότητα για να εκδικηθεί την οικογένεια των Γκρέισον.

*Ένα μήλο την ημέρα, καθημερινά στις 16.15, ΝΕΡΙΤ 
Νέα πρόταση έρχεται από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, με καινούρια καθημερινή κωμική σειρά, η οποία έχει θέμα της διατροφικές μας συνήθειες. Τρεις συγκάτοικοι, ο Θοδωρής, η Αγγελίνα και η Ιωάννα, αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικούς τύπους έλληνα, τον λάτρη του φαστ φουντ, τον φανατικό της υγιεινής διατροφής και τον φίλο της μεσογειακής κουζίνας. Σε ρόλο «από μηχανής διατροφολόγου», ο Μιχάλης Μητρούσης.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Ο Τζιάνι και οι Γυναίκες, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ένας ακμαίος εξηντάρης στηρίζει την οικογένειά του ζώντας μονότονα, όταν ένας φίλος του εκμυστηρεύεται πως όλοι οι φίλοι τους έχουν ερωμένες. Συγκλονισμένος από την ανακάλυψη, ο Τζιάνι αποφασίζει να δράσει άμεσα και να μας χαρίσει μια αυθεντική, σύγχρονη ιταλική κωμωδία – σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Gianni Di Gregorio.

*Horrible Bosses, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Τρεις φίλοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άθλιων αφεντικών τους και αποφασίζουν να… απαλλαγούν για πάντα από αυτούς, με καταστροφικά αποτελέσματα που προκαλούν γέλιο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Κόλιν Φάρελ, Κέβιν Σπέισι και σε ρόλο-έκπληξη η Τζένιφερ Άνιστον.

*J. Edgar, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Κλιντ Ίστγουντ υπογράφει μια ταινία που διαπραγματεύεται τη δημόσια και προσωπική ζωή μιας εκ των πιο ισχυρών, αντιφατικών και αινιγματικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα στις ΗΠΑ: Του Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, που ανελίχθηκε στις τάξεις του FBI ακολουθώντας περίεργες μεθόδους. Μέτρια ερμηνεία από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, αλλά παραμένει ενδιαφέρουσα η απεικόνιση μιας εποχής σημαντικών παγκόσμιων εξελίξεων.

*Ο Ήχος της Πόλης, Σάββατο στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν υπογράφει ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τους ήχους της Κωνσταντινούπολης, μέσα από ένα οδοιπορικό στις παραδόσεις, τα πρόσωπα και την πολιτιστική της καθημερινότητα.

*Τζούλι και Τζούλια, Σάββατο στις 22.30, Mega 
Η Μέριλ Στριπ και η Έιμι Άνταμς είναι η Τζούλια και η Τζούλι, δύο γυναίκες που ζουν σε διαφορετικές εποχές, αλλά μοιράζονται την αγάπη τους για το φαγητό. Παρακολουθούμε την πορεία της αγαπητής στις ΗΠΑ σεφ Τζούλια Τσάιλντ στα πρώτα της βήματα στη γαλλική κουζίνα και την προσπάθεια της Τζούλι να βρει τον εαυτό της, καταστρώνοντας ένα blog με συνταγές, με ένα ευχάριστο, γευστικό αποτέλεσμα.

*Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα, Κυριακή στις 14.50, Mega 
Μια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης θα βρεθεί σε ένα κολέγιο, όπου οι μαθήτριες έχουν πολλά να διδαχθούν για τη ζωή, αλλά όπου και η ίδια θα ανακαλύψει ότι έχει ακόμη πολλά να μάθει για τον έρωτα. Η Τζούλια Ρόμπερτς διδάσκει τέχνη αλλά και φεμινισμό σε μια πολύ προσεγμένη ταινία εποχής σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ (Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία).

*Ο Λώρενς της Αραβίας, Κυριακή στις 23.30, Mega  
Ο Λόρενς οδηγεί πενήντα άνδρες του Φεϊζάλ μέσα από την έρημο Νεφούντ - επί τρεις εβδομάδες - προκειμένου να επιτεθεί στο τουρκοκρατούμενο λιμάνι της πόλης Άκαμπα, που κατέχει σημαντική στρατηγική θέση. Η επιδρομή εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στέφεται με επιτυχία και οι Άραβες, λόγω του θριάμβου του και της αμείωτης γενναιότητας που τον διακρίνει, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τον Λόρενς σαν θεό. Η αληθινή ιστορία του Λόρενς, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Ντέιβιντ Λιν και την ερμηνεία του Πίτερ Ο’Τουλ, σε μια ταινία… σχεδόν τετράωρη που βραβεύθηκε με επτά Όσκαρ.

*Λος Άντζελες Εμπιστευτικό, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Στο Λος Άντζελες του '50, τρεις αστυνομικοί με διαφορετική νοοτροπία και μέθοδο δουλειάς εμπλέκονται σε μια μπερδεμένη ιστορία φόνων, διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και διαφθοράς. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι, η ταινία ξεχωρίζει για το κυνικό χιούμορ, τις έξυπνες στιγμές και τις ερμηνείες των Κέβιν Σπέισι, Ντάνι Ντε Βίτο, Κιμ Μπάσινγκερ, Ράσελ Κρόου και Γκάι Πιρς.

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας
*Γοργόνες και Μάγκες, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Ένα παρθένο νησί κοντά στην Αττική γίνεται το μήλον της έριδος μεταξύ του κακομαθημένου νέου (Φαίδων Γεωργίτσης) και της πλούσιας ντίβας (Μαίρη Χρονοπούλου) που έρχονται για να υποσχεθούν τουριστική ανάπτυξη. Τα ρομάντζα τους με τους χωρικούς στο ψαροχώρι θα συνοδεύσουν κλασικά και πολυαγαπημένα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μίμη Πλέσσα, σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v