Καλοκαίρι στην TV: Τι θα δούμε στην μικρή οθόνη

Οι εκπομπές, οι επαναλήψεις, οι ξένες σειρές και οι μεταμεσονύκτιες απολαύσεις που θα παρακολουθήσουμε αυτό το καλοκαίρι στην ελληνική τηλεόραση.
Καλοκαίρι στην TV: Τι θα δούμε στην μικρή οθόνη
του Γιώργου Κόκουβα

Τι ετοιμάζονται να μας σερβίρουν τα ελληνικά κανάλια; Ποιες επαναλήψεις έχουν μπει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ποιες είναι οι ολοκαίνουριες εκπομπές που δεν θα μας εγκαταλείψουν στον καύσωνα; Έχουμε τις απαντήσεις για τις ώρες που το μόνο που θέλουμε είναι το aircondition ανοιχτό και λίγο zapping για να χαλαρώσουμε, περιμένοντας την καλοκαιρινή μας άδεια.

Mega

Οι επαναλήψεις: Στις επαναλήψεις και τις ξένες σειρές ποντάρει το “megaλο” κανάλι αυτό το καλοκαίρι, ξεκινώντας τον χορό των παλιών ελληνικών σειρών από νωρίς το μεσημέρι. Έτσι, στην μεσημεριανή ζώνη παρακολουθούμε «Όμορφο Κόσμο», «Εμείς κι Εμείς», «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», «S1ngles» και «Εραστής Δυτικών Προαστίων», μια αλυσίδα επαναλήψεων που μας φέρνει μέχρι τις 18.50.
Η τουρκική σαπουνόπερα: Εκείνη την ώρα το Mega προβάλλει την σειρά «Διαμάντια και Έρωτας», που ωστόσο δεν έκανε τα αναμενόμενα νούμερα στην πρεμιέρα της, επομένως δεν εγγυόμαστε ότι δεν θα δει τον δρόμο προς τα σκοτεινά ντουλάπια του σταθμού.
Περισσότερες επαναλήψεις: Στο καθημερινό prime time παρακολουθούμε «Είσαι το ταίρι μου» και «Το Σπίτι της Έμμας», ενώ και το prime time του σαββατοκύριακου έχει Megalicious Classic Series με «Κόκκινο Δωμάτιο» και «Επτά Θανάσιμες Πεθερές».
Οι ξένες σειρές: Τέσσερις ξένες σειρές εξασφάλισε για την (πολύ) βραδινή του ζώνη το Mega. Αυτές είναι τα «The Client List» με την J.L. Hewitt στον ρόλο μιας άνεργης μητέρας που μπλέκει στον υπόκοσμο ενός spa (23.30), «The Big C», δραμεντί με την Laura Liney που κρύβει την ασθένειά της (0.30), «Community» με μια πολυσυλλεκτική παρέα από losers (0.30) και σύντομα έρχεται και η αστυνομική σειρά «Unforgettable».

ANT1

Οι επαναλήψεις: Είναι αυτές που παίζουν στην συχνότητα του ANT1 χειμώνα-καλοκαίρι από το μεσημέρι ως το απόγευμα, ήτοι «Άκρως Οικογενειακόν», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Το Καφέ της Χαράς» και «Εγκλήματα».
Οι σαπουνόπερες: Η μοναδική διακοπή στις παλιές ελληνικές σειρές του απογεύματος γίνεται εξαιτίας της ελληνοκυπριακής σαπουνόπερας «Βαλς με 12 θεούς» (17.50), ενώ το prime time γεμίζει καθημερινά με τις τουρκικές παραγωγές «Karadayi» και «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» που έχουν κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό.
Η νυχτερινή ζώνη: Αμέσως μετά τις τουρκικές σειρές, έρχεται η σειρά των «Καρντάσιανς», της αδιάφορης εκπομπής με τους Αρναούτογλου-Μπεκατώρου-Σταρόβα που θα προβάλλεται σε επανάληψη, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα παρακολουθούμε τους τελευταίους κύκλους της δημοφιλούς σειράς Grey’s Anatomy.
Το prime time του Σαββατοκύριακου: Θα περιλαμβάνει μία ελληνική ταινία κάθε σαββατόβραδο και μία ξένη ταινία κάθε βράδυ Κυριακής – αν και δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος με τα «παιχνίδια» των υπευθύνων, όπως την περασμένη Κυριακή για παράδειγμα που περιμέναμε την προβολή του Forrest Gump και τελικά, για να χτυπηθεί η πρεμιέρα του Mega την τελευταία στιγμή επιλέχθηκε το «Μουρλέν Ρουζ» με τον Μάρκο Σεφερλή.

Alpha

Η νέα εκπομπή: Ίσως το μόνο ιδιωτικό κανάλι που ποντάρει σε νέο ζωντανό μαγκαζίνο αποκλειστικά για το καλοκαίρι, ο ALPHA μας «σερβίρει» το Καλοκαίρι Παντού με τους Καινούργιου-Σταματόπουλο κάθε μεσημέρι στις 14.00.
Οι νέες σειρές: Μία μεσημεριανή τηλενουβέλα και μία βραδινή αμερικανική κωμωδία επέλεξε ο ALPHA για το καθημερινό του πρόγραμμα. Στη 13.00 θα προβάλλεται η σειρά «Γλυκιά Πικρή Αγάπη» από τη Βενεζουέλα και στις 21.00 ο τελευταίος κύκλος της δημοφιλούς σειράς «Two and a half Men».
Η ελληνική ταινία της ημέρας: Κάθε απόγευμα στις 16.00, είναι η ώρα του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, καθώς το κανάλι επέλεξε την χρυσή εποχή του σινεμά για να μας κρατά παρέα τα απογεύματα.
Το prime time: Όπως αναφέραμε πιο πάνω, στις 21.00 βλέπουμε «Two and a half Men», ενώ στην συνέχεια παρακολουθούμε σε επανάληψη δύο επεισόδια της καλύτερης ίσως φετινής ελληνικής σειράς, «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», ακολουθούμενης από την φετινή ταξιδιωτική σειρά του καναλιού «World Party», επίσης σε επανάληψη.
Η νυχτερινή ζώνη: Μετά τα Μεσάνυχτα, ο ALPHA κινείται στα κλασικά σκοτεινά του μονοπάτια – Αστυνόμος Μπέκας, Νόμος και Τάξη, 10η Εντολή και Κόκκινος Κύκλος κρατούν παρέα στους ξενύχτηδες.
Το prime time του Σαββατοκύριακου: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μαζεύει κόσμο και γλεντά σε επανάληψη κάθε Σάββατο και το καλοκάιρι, ενώ οι Κυριακές μας επιφυλάσσουν ξένη ταινία στις 21.00.

Star

Η παιδική ζώνη: Επεισόδια παιδικών σειρών περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού από τις 6.30 το πρωί ως τις 13.30.
Οι ξένες σειρές του μεσημεριού: Από τις 13.30 μέχρι και το βραδινό δελτίο ειδήσεων, παρακολουθούμε επεισόδια ξένων σειρών όπως οι «Ζήνα», «The Lying Game», «Pretty Little Liars», «The Big Bang Theory», «Christine», «Γυναίκες σε Απόγνωση».
Το prime time: Αμερικανικές σειρές και ταινίες έχει, κατά τα γνωστά, το βραδινό πρόγραμμα του Star. Το prime time ξεκινά με την σειρά Psyche στις 21.00, συνεχίζεται με μία ξένη ταινία καθημερινά στις 22.00 και συνεχίζει με τις σειρές Human Target, Fringe και Supernatural. Ξένες ταινίες, επίσης στα γνωστά μονοπάτια του καναλιού, προβάλλονται και τις νύχτες του σαββατοκύριακου.

ΣΚΑΪ

Τα καθημερινά ραντεβού
: Με τις ίδιες εκπομπές αλλά και επαναλήψεις των χειμερινών εκπομπών του συνεχίζει ο ΣΚΑΪ το καλοκαιρινό πρόγραμμά του. Magazino, ExCeL!ent, Έρρωσο, Joy, Chef στον Αέρα και τα ξένα shows “Next top model” και “Το Κάστρο του Τακέσι” γεμίζουν το μεσημεριανό-απογευματινό πρόγραμμα.
Η βραδινή ζώνη: Φουλ του… αστυνομικού δράματος (και κάτι παραπάνω) έχουμε κάθε βράδυ στην οθόνη του ΣΚΑΪ, με την προβολή των ξένων σειρών NCIS Los Angeles, CSI Las Vegas, CSI Miami, Blue Bloods, Dexter και Californication.
Το prime time του Σαββατοκύριακου: Ντοκιμαντέρ το Σάββατο αλλά και νέα επεισόδια της καινούριας σειράς του σταθμού, «Ευτυχίας 22», με τους Κατερίνα Παπουτσάκη και Αλέξη Γεωργούλη τις Κυριακές (22.00) βλέπουμε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του σταθμού.

ΝΕΡΙΤ

Η δημόσια τηλεόραση, μιας και μπήκε αργά στο παιχνίδι των εκπομπών αυτή τη σεζόν, έχει ακόμη νέα άπαιχτα επεισόδια των νέων της παραγωγών. Έτσι, στην μετά Μουντιάλ καλοκαιρινή της εποχή, παρακολουθούμε τα εξής:
Οι νέες εκπομπές: Κάθε πρωί ενημερωνόμαστε με το «6-10» τις αντίστοιχες ώρες, ενώ στις 12.00 ταξιδεύουμε στις ομορφιές της χώρας με το «Επιμένουμε Ελλάδα». Οι νέες παραγωγές της ΝΕΡΙΤ προβάλλονται κάθε απόγευμα στις 19.15 και είναι οι εξής: One Way Ticket, Παραμύθι, Η εποχή των εικόνων, Μικρές Πρόβες, Τα Στέκια, Μουσική Παντού και τα σαββατοκύριακα, Προσωπικά με την Έλενα Κατρίτση, Η Μηχανή του Χρόνου με τον Χρίστο Βασιλόπουλο και Μια Μέρα, με την Μάγια Τσόκλη.
Απόγευμα στη ΝΕΡΙΤ: Την ιταλική σειρά «Raccontami» ενέταξε στο πρόγραμμά της η δημόσια τηλεόραση (καθημερινά στις 14.00), ενώ στις 16.30 είναι ώρα για παλιά ελληνική ταινία και στις 20.10 για την ελληνική σειρά «Τα Παιδιά της Νιόβης».
Το βραδινό πρόγραμμα: Ελαφρώς… ακανόνιστη η βραδινή ζώνη της ΝΕΡΙΤ, θα περιλαμβάνει κυρίως ξένες ταινίες στην ενότητα «Θερινό Σινεμά» (σχεδόν) καθημερινά στις 22.00, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα προβάλλεται η ξένη επική παραγωγή «Οι Στυλοβάτες της Γης».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v