TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/7)

Ένα ολοκαίνουριο τηλεπαιχνίδι, λίγες αλλά καλές ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν θα δούμε στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/7)
Οι ιδιωτικοί σταθμοί της ελληνικής τηλεόρασης μπήκαν για τα καλά σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, και αυτό σημαίνει πως τις προσεχείς εβδομάδες θα παρακολουθούμε ένα σχεδόν τυποποιημένο και απαράλλαχτο πρόγραμμα επαναλήψεων και ξένων σειρών κάθε μέρα, όλη μέρα (όπως σας τα είπαμε διεξοδικά και εδώ). Με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά και ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις στην ΝΕΡΙΤ, τις οποίες παραθέτουμε στη συνέχεια, σε περίπτωση που αυτή η εβδομάδα σας βρει στον καναπέ αγκαλιά με έναν ανεμιστήρα.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*The Prestige, Παρασκευή στις 22.00, Star 
Ο Κρίστοφερ Νόλαν συγκεντρώνει τους αγαπημένους του συνήθεις υπόπτους (Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Χιου Τζακμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον) και στήνει ένα σκοτεινό, μυστηριώδες θρίλερ στο οποίο τα ταχυδακτυλουργικά παιχνίδια των ηρώων μπλέκουν με τις ψυχολογικές περιπέτειες και τον ίδιο τον θάνατο.

*Το Απέραντο Γαλάζιο, Δευτέρα στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 
Ο Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος για τις καταδύσεις, οι οποίοι μεγαλώνοντας χάνουν την επαφή μεταξύ τους. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο αναζητά τον Ζακ και τον φέρνει στην Ταορμίνα για μια αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους. Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί και τα νερά των Κυκλάδων πρωταγωνιστούν, μαζί με τους δύο ήρωες.

*C.R.A.ZY, Σάββατο στις 22.30, ΝΕΡΙΤ 
Δεκαετία του ‘60: Γεννιέται ο Zachary Beaulieu, το τέταρτο αγόρι της οικογένειας, στο Κεμπέκ. Ο Zac είναι ο αγαπημένος γιος του εξωστρεφή και μουσικόφιλου πατέρα του, όμως από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικός από τον χριστιανικό και συντηρητικό περίγυρό του. Με φόντο την επαναστατική για τους εφήβους δεκαετία του ’70, παρακολουθούμε τον Zac να προσπαθεί να αρνηθεί τις σεξουαλικές του προτιμήσεις για να σταθεί «υπόδειγμα γιου» όπως το φαντάζεται ο πατέρας του, και το ψυχολογικό δράμα ντύνεται με υπέροχη εμβληματική μουσική. Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις, το φιλμ του καναδού Jean-Marc Vallee προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2005.

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας
*
Ο Ατσίδας, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη ‘μέθοδο’ μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Σκηνές ανθολογίας του ελληνικού σινεμά, με την σφραγίδα του Γιάννη Δαλιανίδη και των Ντίνου Ηλιόπουλου, Ζωής Λάσκαρη, Θανάση Βέγγου και Παντελή Ζερβού.

Το ντοκιμαντέρ της εβδομάδας
*Ημερολόγια Εκφοβισμού, Δευτέρα στις 23.30, ALPHA 
Σε πρώτη ευρωπαϊκή μετάδοση, το ντοκιμαντέρ που κινηματογραφήθηκε στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αφορά τον σχολικό εκφοβισμό και περιλαμβάνει μαρτυρίες παιδιών και εκπαιδευτικών, καθώς και απαντήσεις από έγκριτους επιστήμονες.

Το νέο τηλεπαιχνίδι της εβδομάδας
*Κάθε τόπος μια ιστορία, καθημερινά στις 21.00, ΝΕΡΙΤ 
Ολοκαίνουριο τηλεπαιχνίδι της τελευταίας στιγμής από τη ΝΕΡΙΤ, με ενδιαφέρον περιεχόμενο, καθώς οι ερωτήσεις κάθε παιχνιδιού αποτελούν ταυτόχρονα και μία διαδρομή 12 στάσεων σε ελληνικούς προορισμούς. Παρουσιάζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Τα αφιερώματα της εβδομάδας
*Τα Στέκια: Φιλολογικά Καφενεία, Πέμπτη στις 19.15, ΝΕΡΙΤ 
Πολιτικές, φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές συζητήσεις, ελληνικός καφές και γλυκά του κουταλιού, διάλογοι με σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών από το πατάρι του Λουμίδη και το Ζόναρς μέχρι το Νέον, το Μπραζίλιαν και το Μπάγκειον, πριν η ιεροτελεστία του φιλολογικού καφενείου αντικατασταθεί από τα ταχυφαγεία και τα σύγχρονα café. Αυτό είναι το σκηνικό που θα ξαναζήσουμε μέσα από τις συνεντεύξεις του νέου επεισοδίου των Στεκιών.

*Αφιέρωμα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο στη ΝΕΡΙΤ, Κυριακή από τις 22.10
-Οι Εκπομπές που αγάπησα, του Φρέντυ Γερμανού (στις 22.10)
Ο Φρέντυ Γερμανός παρουσιάζει μια ανθολογία από τις εκπομπές του και θυμάται το αφιέρωμα για τα 20 χρόνια από την Κατοχή της Κύπρου και τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Επισκέπτεται όλη την ελεύθερη Κύπρο, πολεμικά φυλάκια, σχολεία που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την τουρκική γραμμή και γνωρίζει ανθρώπους της περιοχής, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
-Διάλογοι, με την Μελίνα Μερκούρη – Κύπρος 1975 (στις 23.00)
Ιστορικό ντοκουμέντο οι «Διάλογοι» που γυρίστηκαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1975, ένα χρόνο μετά την τουρκική εισβολή σε σκηνοθεσία και παρουσίαση της ίδιας της Μελίνας Μερκούρη, η οποία συνομιλεί με τους πολίτες, με γυναίκες, συζύγους και μητέρες αγνοουμένων, με αξιωματικούς και με απλούς στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Γλαύκο Κληρίδη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v