TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/7)

Οι νέες εκπομπές, οι σειρές-έκπληξη, οι πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και φυσικά ο μεγάλος τελικός του φετινού Μουντιάλ, στα best of της τηλεοπτικής εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/7)
του Γιώργου Κόκουβα

Εκεί που τα δύο μεγάλα ιδιωτικά κανάλια κατέβασαν ήδη καλοκαιρινά ρολά, κάποιοι άλλοι… γκαζώνουν. Μπορεί λοιπόν το τηλεοπτικό πρόγραμμα να είναι γεμάτο επαναλήψεις, αλλά δεν λείπουν οι εκπλήξεις από την δημόσια τηλεόραση, με νέα επεισόδια εβδομαδιαίων σειρών, ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές της τηλεόρασης της Βουλής και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που έφερε και το πρώτο μεγάλο ρεκόρ για την ΝΕΡΙΤ, αφού τον αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα παρακολούθησαν 3,5 εκατομμύρια Έλληνες, με τηλεθέαση που άγγιξε το 90%. Δείτε τι άλλο θα δείτε αυτή την εβδομάδα στους δέκτες σας.

*Mundial στη ΝΕΡΙΤ
Ημιτελικός α’, Τρίτη στις 23.00
Ημιτελικός β, Τετάρτη στις 23.00
Μικρός τελικός, Σάββατο στις 23.00
Μεγάλος τελικός, Κυριακή στις 23.00

Οι ταινίες της εβδομάδας
*
Μπουτίκ για Αυτόχειρες, Δευτέρα στις 20.45, ΝΕΡΙΤ 
Ο Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Λεκόντ, αγαπητός στο κοινό από ταινίες όπως "Ο Εραστής της Κομμώτριας" και "Ridicule", καταπιάνεται αυτή τη φορά με το τρισδιάστατο animation. Φανταστείτε ένα μαγαζί, που για ολόκληρες γενιές πουλούσε τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια σωστή αυτοκτονία. Η οικογενειακή επιχείρηση ανθεί μέσα στην πιο ζοφερή μιζέρια, μέχρι την ημέρα που βρίσκει τη χαρά της ζωής στον μικρότερο γιο του ιδιοκτήτη, τον Άλαν. Τι θα απογίνει το μαγαζί των αυτοκτονιών, τώρα που το χαρούμενο και αισιόδοξο πρόσωπο του Άλαν κάνει τους πελάτες να χαμογελούν;

*Match Point, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Κρις, ένας τενίστας ταπεινής καταγωγής από την Ιρλανδία, διδάσκει τένις στα μέλη μιας λονδρέζικης πριβέ λέσχης. Εκεί γνωρίζει τον πάμπλουτο Τομ Χιούετ και λίγο αργότερα, την αδελφή του, Χλόη, την οποία καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τη γοητεία και τους τρόπους του. Ο Κρις και η Χλόη σύντομα παντρεύονται, παρόλο που εκείνος είναι στην πραγματικότητα, τρελά ερωτευμένος με τη σέξι Νόλα, την Αμερικανίδα μνηστή του Τομ. Ο Γούντι Άλλεν στην καλύτερη στιγμή της «όψιμης» καριέρας του έχει για συνοδοιπόρους του τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς.

*Ψεύτης Ήλιος, Σάββατο στις 23.15, Βουλή Τηλεόραση 
Σοβιετική Ένωση το 1936. Τις ειδυλλιακές διακοπές μιας οικογένειας έρχεται να διαταράξει μια απροσδόκητη επίσκεψη. Ο Νικίτα Μιχάλκοφ σκηνοθετεί ένα αριστούργημα, με χαρακτήρες πάνω στους οποίους στηρίζει την αλληγορία του για ολόκληρη τη σταλινική περίοδο και τα πολιτικά παιχνίδια της εποχής.

*Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος, Σάββατο στις 23.15, STAR 
Ένα αξιοθρήνητο δίδυμο ηλιθίων, ο Λόιντ και ο Χάρι, βρίσκουν ένα χαρτοφύλακα γεμάτο δολάρια, που έχει χάσει η γοητευτική Μέρι Σβάνσον. Όταν η νεαρή κοπέλα φεύγει για το Άσπεν, οι δύο φίλοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί για να της παραδώσουν τον χαρτοφύλακα. Μόνο που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, θα ταλαιπωρήσουν και θα εκνευρίσουν οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους. Κλασική κωμωδία με τους Τζιμ Κάρεϊ και Τζεφ Ντάνιελς.

*Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο Πίτερ Τζάκσον ολοκληρώνει την επική τριλογία του «Άρχοντα…» του Τόλκιν με τον καλύτερο τρόπο, σε ένα χορταστικό αριστούργημα που κλείνει τον κύκλο του δαχτυλιδιού και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

*Mission Impossible, Κυριακή στις 21.15, ΑΝΤ1 
O Ήθαν Χαντ είναι ένας πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force), ο οποίος κατηγορείται πως παγίδευσε την ομάδα του, με αποτέλεσμα τη δολοφονία των συναδέλφων πρακτόρων του IMF κατά τη διάρκεια αποστολής στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Πράγα. Η μόνη του ελπίδα είναι να κλέψει τη λίστα με τους διπλούς πράκτορες και να βρει εκείνον που τους πρόδωσε. Κλασική πλέον ταινία δράσης των ‘90s με τον Τομ Κρουζ.

Οι νέες σειρές του καλοκαιριού
*Ευτυχίας 22, κάθε Κυριακή στις 22.00, ΣΚΑΪ 
Ο ΣΚΑΪ εν μέσω θέρους παρουσίασε την νέα του σειρά, με την Κατερίνα Παπουτσάκη στον ρόλο της κληρονόμου ενός ψιλικατζίδικου, που ο ιδιοκτήτης άφησε εξ ημισείας σε αυτή και τον χαμένο του εγγονό, ο οποίος επιστρέφει (με την μορφή του Αλέξη Γεωργούλη).

*Γλυκιά Πικρή Αγάπη, καθημερινά στις 13.00, ALPHA 
Αν σας έλειψαν οι λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες, έχετε την ευκαιρία στην «ένοχη απόλαυση», μέσω της νέας σειράς του ALPHA, μια παραγωγή από την Βενεζουέλα που (προφανώς) εμπεριέχει έρωτες, πάθη, ζήλιες, ψέματα και τέσσερις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε μια παρέα τριαντάρηδων.

*$#*! My Dad Says, κάθε Σάββατο στις 17.50, STAR 
Η αμερικανική κωμωδία που βασίστηκε στα… tweets ενός χρήστη του δημοφιλούς δικτύου, ο οποίος «τιτίβιζε» όσα του έλεγε ο μπαμπάς του, αφηγείται τις περιπέτειες του Εντ, ενός μάλλον… δύσκολου ανθρώπου ο οποίος μεταξύ άλλων δεν χαρίζεται ούτε στον γιο του Χένρι. Κάθε Σάββατο προβάλλονται τα επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς.

Οι εκπομπές της εβδομάδας
*Καλοκαίρι Παντού, καθημερινά στις 14.00, ALPHA 
Το μεσημεριανό μαγκαζίνο που θα μας κρατήσει χαλαρή παρέα τους καλοκαιρινούς μήνες από τα στούντιο του ALPHA κατέληξε στα χέρια των Κατερίνας Καινούργιου και Παύλου Σταματόπουλου, παρέα με φρέσκα πρόσωπα, ταξίδια, παιχνίδια και θέματα καλοκαιρινού lifestyle.

*One Way Ticket – Βαρκελώνη, Δευτέρα στις 19.15, ΝΕΡΙΤ 
Η νέα εκπομπή της ΝΕΡΙΤ που φιλοξενεί συνεντεύξεις με έλληνες-μόνιμους κατοίκους εξωτερικού σε αυτό το επεισόδιο επισκέπτεται την Βαρκελώνη και μιλά με έναν… λουκουματζή, μια καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας, έναν καθηγητή οικολογίας και τον τραγουδοποιό Γιώργη Χριστοδούλου για τη ζωή στην άλλη άκρη της Μεσογείου.

*Εστιν Ουν: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Δευτέρα στις 22.15, Βουλή Τηλεόραση 
Η Βουλή Τηλεόραση παρουσιάζει μια νέα παραγωγή δέκα επεισοδίων, που ακολουθεί την γέννηση και την πορεία του Θεάτρου Τέχνης από τον Κάρολο Κουν. Αυτή τη Δευτέρα, το πρώτο επεισόδιο με τους «πρωτεργάτες» του Θεάτρου.

*Μουσεία – Η άγνωστη ιστορία των έργων τέχνης, Τρίτη στις 22.15, Βουλή Τηλεόραση 
Ντοκιμαντέρ του BBC που ερευνά τις κρυμμένες ιστορίες διάσημων αξιοθεάτων – σε αυτό το επεισόδιο, η κάμερα «τρυπώνει» στο Top Kapi της Κωνσταντινούπολης.

*Ποδόσφαιρο και φασισμός, Τρίτη στις 23.00, Βουλή Τηλεόραση 
Άλλη μια ενδιαφέρουσα παραγωγή του BBC, το ντοκιμαντέρ αυτό ερευνά την σχέση του ποφοσφαίρου με τον φασισμό και πως οι φασισιστικές δυνάμεις του Μεσοπολέμου χρησιμοποίησαν τον «βασιλιά των σπόρ» για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

*Η Εποχή των Εικόνων, Τετάρτη στις 19.15, ΝΕΡΙΤ 
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς βρέθηκε φέτος στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η κάμερα της ΝΕΡΙΤ ήταν εκεί, για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

*Τα Στέκια, Πέμπτη στις 19.15, ΝΕΡΙΤ 
Σε αυτό το επεισόδιο, η πιο νοσταλγική σειρά της ΝΕΡΙΤ μας μεταφέρει στο κλασικό κουρείο, παραδοσιακό τόπο συνάντησης και συναναστροφής για τους άνδρες παλαιότερων δεκαετίων.

*Η Μηχανή του Χρόνου, Κυριακή στις 19.15, ΝΕΡΙΤ
Σπάνιες εικόνες ,γοητευτικές ιστορίες και ντοκουμέντα από τα πρώτα βήματα της Αθήνας παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο, την Κυριακή… από τη ΝΕΡΙΤ. Η έρευνα της εκπομπής ζωντανεύει τα πρώτα χρόνια της πόλης μετά από την έλευση του Όθωνα και την ανακήρυξη της, ως πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Θα δούμε πως το «μικρό χωριό» κάτω από την Ακρόπολη μετεξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και μικρές «πικάντικες» ιστορίες που φιλοξενήθηκαν στις γειτονιές της πόλης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v