TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/6-6/7)

Οι προημιτελικοί του Μουντιάλ, οι καλύτερες ταινίες, οι πρεμιέρες, οι νέες σειρές και όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα, κοντά στη «λήξη» της τηλεοπτικής σεζόν.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/6-6/7)
Η φρενίτιδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, στο τέλος της οποίας θα γνωρίζουμε τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Εν τω μεταξύ, μόνο ο Alpha κρατά ψηλά το μη κατεψυγμένο πρόγραμμα με νέα επεισόδια σειρών και ζωντανές εκπομπές, αφού τα υπόλοιπα κανάλια κατέβασαν καλοκαιρινά ρολά στις περισσότερες ημερήσιες ζώνες.

Το Mega για παράδειγμα, στη θέση του πρωινού του μαγκαζίνο μας σερβίρει ταξιδιωτικές/μαγειρικές εκπομπές σε επανάληψη (Από την Πόλη έρχομαι, Χωρίς Συνταγή, Όμορφος Κόσμος 2) και συνεχίζει σταθερά με επαναλήψεις σειρών (Εμείς κι Εμείς, Δέκα Λεπτά Κήρυγμα, S1ngles, Εραστής Δυτικών Προαστίων, Είσαι το ταίρι μου, Το Σπίτι της Έμμας, Safe Sex). Ο ΑΝΤ1, από την άλλη, συνεχίζει με τα κλασικά Κωνσταντίνου και Ελένης, Καφέ της Χαράς και Εγκλήματα κάθε απόγευμα και με τουρκικές σειρές στο prime time. Εν μέσω επαναλήψεων, λοιπόν, δείτε τι άλλο υπάρχει… εκεί έξω αυτή την εβδομάδα.

*Mundial 2014, καθημερινά στη ΝΕΡΙΤ
Φάση των 16, αγώνες 5 και 6, Δευτέρα στις 19.00 (Γαλλία-Νιγηρία) και στις 23.00 (δεν έχει οριστεί ακόμα)
Φάση των 16, αγώνες 7 και 8, Τρίτη στις 19.00 (Αργεντινή-Σουηδία) και στις 23.00 (δεν έχει οριστεί ακόμα)
Προημιτελικοί αγώνες 1 και 2, Παρασκευή στις 19.00 και στις 23.00
Προημιτελικοί αγώνες 3 και 4, Παρασκευή στις 19.00 και στις 23.00

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
*Community, καθημερινά στις 1.10, Mega 
Για μετά τα μεσάνυχτα κρατά το Mega τις νέες σειρές που απέκτησε, με κορυφαία αυτή με τους losers ενός κολλεγίου, μιας πολυσυλλεκτικής παρέας που προκαλεί αρκετό γέλιο και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό ανά τον κόσμο.

*Διαμάντια κι έρωτας, πρεμιέρα την Κυριακή στις 21.15, Mega 
Σειρά του Mega να επιστρέψει στην «ασφαλή λύση» της τουρκικής σαπουνόπερας που θα προβάλλεται καθημερινά από την προσεχή Δευτέρα. Στην πρεμιέρα της Κυριακής θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια «γνωριμίας», με μια διπλή δολοφονία από την οποία θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι εγκλημάτων και έρωτα.

*MAD VMA, Τετάρτη στις 21.15, ANT1 
Τα βραβεία της mainstream ελληνικής σκηνής επιστρέφουν για 11η χρονιά με εκρηκτικά acts και τους δημοφιλέστερους pop stars της χώρας συγκεντρωμένους σε μία σκηνή. Παρουσιάζει ο Θέμης Γεωργαντάς και τραγουδούν μεταξύ άλλων οι Δέσποινα Βανδή, Κώστας Μαρτάκης, Ελένη Φουρέιρα, Σταν, Πάολα, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Stavento.

Οι ταινίες της εβδομάδας
*Κάποτε στη Ρώμη, Τρίτη στις 22.45, ALPHA 
Μια νεαρή φιλόδοξη Νεοϋορκέζα επισκέπτεται την Ρώμη, και ενώ δεν πιστεύει σε ρομάντζα, έρωτες και ευχές στην Φοντάνα ντι Τρέβι, ξαφνικά αρχίζουν να την πολιορκούν ένας μεγιστάνας, ένας πλανόδιος μάγος, ένας παθιασμένος ζωγράφος, ένα μοντέλο και ένας ρεπόρτερ. Περισσότερα ερωτικά μπερδέματα με τους Κρίστεν Μπελ, Τζος Ντουχάμελ, Αντζέλικα Χιούστον και Ντάνι ΝτεΒίτο επί της οθόνης, στην ρομαντική κομεντί της εβδομάδας (παραγωγής 2010).

*Η Βίλλα των Οργίων, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Ο διευθυντής μιας μεγάλης εταιρίας και υποψήφιος βουλευτής συλλαμβάνεται από την χωροφυλακή, εν αδαμιαία περιβολή, με την ερωμένη του στην "Βίλλα των Οργίων" της μαντάμ Δόμνας. Από εκεί και πέρα, ένα μυστικό καρνέ προκαλεί εξελίξεις, όσο ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μαίνεται ενάντια στα… αμέρικαν μπαρ. Με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Κάκια Αναλυτή, Ανδρέα Ντούζο, Γιάννη Βογιατζή.

*Margin Call, Πέμπτη στις 22.30, ALPHA 
Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικανικής εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος σε μια θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος, οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Στην πρεμιέρα της εβδομάδας παρακολουθούμε τον Κέβιν Σπέισι να περνά 24 δραματικές ώρες σε έναν επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της κρίσης του 2008, σε μια περιπέτεια εμπνευσμένη από την ιστορία της Lehman Brothers. Σε σενάριο και σκηνοθεσία Τζ. Σ. Κάντορ και με τους Κέβιν Σπέισι, Ντέμι Μουρ, Τζέρεμι Άιρονς και Ζάκαρι Κουίντο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ Σεναρίου και Χρυσή Άρκτο.

*The Truman Show, Κυριακή στις 13.30, ANT1 
Ο νεαρός και αφελής Τρούμαν, υπάλληλος μιας εταιρίας ζει ακριβώς όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι γύρω μας: ως προϊόν μιας γιγαντιαίας διαφήμισης. Η ζωή του, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα καθημερινό σίριαλ, τεράστιας ακροαματικότητας, που γυρίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του κόσμου, ενώ ολόκληρο το περιβάλλον του αποτελείται από ηθοποιούς και κομπάρσους. Τι θα γίνει όταν ο Τρούμαν αντιληφθεί την αλήθεια; Πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Κάρεϊ.

*Forrest Gump, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Η ταινία των 6 Όσκαρ που στιγμάτισε τα ‘90s διηγείται την ζωή ενός ανθρώπου με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που ωστόσο βιώνει τις μεγαλύτερες ιστορικές στιγμές των ΗΠΑ από την δεκαετία του ’50 μέχρι και τα ‘70s, και γνωρίζει από τον Έλβις Πρίσλεϊ μέχρι τον Ρίτσαρντ Νίξον. Σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ζεμέκις και πρωταγωνιστεί σε μία από τις σημαντικότερες ερμηνείες του ο Τομ Χανκς.

*High Fidelity, Κυριακή στις 23.15, ALPHA
Ο Ρομπ, ιδιοκτήτης ενός δισκάδικου, λατρεύει να φτιάχνει λίστες, όπως αυτή με τους πέντε κορυφαίους χωρισμούς του που θυμάται στην ταινία, περιλαμβανομένου και του τελευταίου του χωρισμού που βιώνει παράλληλα. Σκηνοθετεί ο Stephen Frears και πρωταγωνιστεί ο John Cusack σε μια ταινία που «μυρίζει» βινύλιο.

Οι εκπομπές της εβδομάδας
*Μικρές Πρόβες, Τετάρτη στις 19.45, ΝΕΡΙΤ 
Τα μίνι ντοκιμαντέρ της ΝΕΡΙΤ που παρακολουθούν τις πρόβες και την προετοιμασία καλλιτεχνικών παραστάσεων, αυτή την Τετάρτη βρίσκονται στην καρδιά των προετοιμασιών της «Αρκαδίας» ενός από τους δημοφιλέστερους χορογράφους και σκηνοθέτες της σύγχρονης σκηνής, του Κωνσταντίνου Ρήγου.

*Μέσα από τα Μάτια σου, Τετάρτη στις 20.15, ΝΕΡΙΤ 
Η Σόφι, τυφλή δημοσιογράφος που ταξιδεύει ανά τον κόσμο και καταγράφει τις εικόνες των πιο όμορφων προορισμών με όλες τις διαθέσιμες αισθήσεις της, σε αυτό το επεισόδιο επισκέπτεται την Ελλάδα.

*Τα Στέκια, Πέμπτη στις 19.15, ΝΕΡΙΤ 
Καλό κρασί, τσακίρ κέφι, τραγούδι, ξύλινα βαρέλια, ταβερνιάρηδες, θαμώνες της παλιάς Αθήνας και άνθρωποι που δούλεψαν ή έζησαν τις χρυσές εποχές των καπηλειών μιλούν στην νέα σειρά της ΝΕΡΙΤ, που σκηνοθετεί και επιμελείται ο Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v