TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/6)

Τα πρώτα ντέρμπι του Μουντιάλ, το φινάλε της πιο δημοφιλούς ελληνικής σειράς, οι ταινίες και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Το Mundial έχει φυσικά την τιμητική του αυτή την περίοδο, και μιας και η Βραζιλία μας πέφτει ελαφρώς μακριά, οι φίλοι της στρογγυλής θεάς θα απολαύσουν την διοργάνωση από την μικρή οθόνη. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά του αγώνες online από το web tv της ΝΕΡΙΤ και εδώ από το εξειδικευμένο κανάλι της, N SPORTS. Δείτε παρακάτω ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στους δέκτες μας, αλλά και τα υπόλοιπα best of της εβδομάδας – SOS: Έχουμε φινάλε για το Κάτω Παρτάλι.

*Mundial 2014, καθημερινά στη ΝΕΡΙΤ
Γερμανία-Πορτογαλία, Δευτέρα στις 19.00
Βραζιλία-Μεξικό, Τρίτη στις 22.00
Ισπανία-Χιλή, Τετάρτη στις 22.00
Ουρουγουάη-Αγγλία, Πέμπτη στις 22.00
Ιαπωνία-Ελλάδα, Πέμπτη στη 1.00
Ελβετία-Γαλλία, Παρασκευή στις 22.00
Γερμανία-Γκάνα, Σάββατο στις 22.00
Βέλγιο-Ρωσία

Το φινάλε της εβδομάδας
*
Κάτω Παρτάλι, season finale, Δευτέρα στις 22.20, Mega 
Η δημοφιλέστερη σειρά της φετινής σεζόν κλείνει την αυλαία για φέτος – αναμένεται να επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα τον χειμώνα του 2015 – και οι σταθερά άνω των 2 εκατομμυρίων θεατές του περιμένουν να πάρουν απαντήσεις σχετικά με το μυστηριώδες χωριό και τα ακόμη πιο μυστηριώδη μυστικά των κατοίκων του.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Watchmen, Παρασκευή στις 0.15, ANT1 
Η δημοφιλής σειρά κόμικς του Αλαν Μουρ μετατρέπεται σε μια θεαματική και στιλιστικά μοναδική ταινία blockbuster από τον πρωτοποριακό σκηνοθέτη του "300", Ζακ Σνάιντερ. Το "Watchmen" μας μεταφέρει σε έναν φανταστικό και σκοτεινό κόσμο γεμάτο υπερήρωες. Παράλληλα όμως, κριτικάρει ανελέητα τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Η ταινία διαθέτει εντυπωσιακά ψηφιακά εφέ, καθώς επίσης και ένα εκπληκτικό σάουντρακ.

*Άθικτοι, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA 
Η γαλλική έκπληξη που έφτασε πέρυσι μέχρι τα Όσκαρ μας μεταφέρει στον κόσμο ενός τετραπληγικού άνδρα, την φροντίδα του οποίου αναλαμβάνει τον Ντρις, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, δυνατή και κωμική μαζί, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση. Εξαιρετικοί στους βασικούς ρόλους οι Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι.

*Hanna, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη. Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης της «Εξιλέωσης» Τζο Ράιτ αναθέτει τους βασικούς ρόλους στους Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα και Κέιτ Μπλάνσετ.

*Οι Απίθανοι, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
«Οι Απίθανοι» είναι μία από τις πιο σύνθετες ταινίες κινουμένων σχεδίων που γυρίστηκε ποτέ από τα στούντιο της Pixar, στην οποία οι χαρακτήρες… έχουν μύες. Η υπερ-οικογένεια των Incredibles διαθέτει «τρελές» δυνάμεις και καλείται να σώσει τον κόσμο σε μια απολαυστικότατη περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους.

*Σκοτεινό Ποτάμι, Παρασκευή στις 23.15, ALPHA 
Τρεις παιδικοί φίλοι, ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, ξαναβρίσκονται έπειτα από πολλά χρόνια με αφορμή την δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Καθώς η έρευνα για την ανακάλυψη του δολοφόνου βρίσκεται σε εξέλιξη, σκοτεινές στιγμές από το παρελθόν τους αρχίζουν να ξετυλίγονται γύρω από τη φιλία, την οικογένεια και τη χαμένη αθωότητα των τριών ανδρών. Σκηνοθετεί ο Κλιντ Ίστγουντ και πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ρόμπινς, Σον Πεν, Κέβιν Μπέικον.

*Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Η σειρά βιβλίων «Το Χρονικό της Νάρνια» του Κλάιβ Λιούις, δεύτερη σε πωλήσεις παιδικής λογοτεχνίας διεθνώς μετά τη σειρά «Χάρι Πότερ», μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη των ταινιών "Shrek" σε μία υπερπαραγωγή που πραγματεύεται μέσω της περιπέτειας τον θρίαμβο του καλού ενάντια στο κακό.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Έγκλημα στο Κολωνάκι, Τετάρτη στις 16.10, ΝΕΡΙΤ
Μία από τις ταινίες που δεν έχουμε συνηθίσει σε απανωτές προβολές παρουσιάζει η ΝΕΡΙΤ: Πρόκειται για αστυνομική περιπέτεια του Τζανή Αλιφέρη σε σενάριο Γιάννη Μαρή, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του με ήρωα τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπέκα. Ένας ζωγράφος βρίσκεται νεκρός στο Κολωνάκι και ο γιος του θύματος αποφασίζει να βρει τον ένοχο – με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Μάρω Κοντού, Χρήστο Τσαγανέα, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

*Μια Ελληνίδα στο χαρέμι, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Κλασική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, στην οποία η Ρένα Βλαχοπούλου βρίσκεται… σε ένα χαρέμι, με έναν τρελό περίγυρο που φωνάζει «Βαγγέλη» για να κλείσουν οι πόρτες και σκαρφίζεται κομπίνες για να καλύψει τα χρέη της. Μαζί της οι Χρόνης Εξαρχάκος, Μαίρη Ιωαννίδου, Βαγγέλης Σειληνός, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Συνοικία το όνειρο, Κυριακή στις 16.10, ΝΕΡΙΤ
Η σκηνοθετική απόπειρα του Αλέκου Αλεξανδράκη μας ταξιδεύει σε ένα νεορεαλιστικό σκηνικό στην συνοικία του «Ασύρματου», στα φτωχικά Πετράλωνα, όπου οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από την μοίρα τους. Με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνο Κατράκη, Σαπφώ Νοταρά και σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Η εκπομπή της εβδομάδας
*Τα Στέκια, «Το μπαρ κονσομασιόν», Πέμπτη στις 19.15, ΝΕΡΙΤ
Η νέα εκπομπή νοσταλγικού ντοκιμαντέρ της ΝΕΡΙΤ μας ταξιδεύει σε αυτή την εκπομπή στην Αθήνα των ‘60s, τότε που άνθισε η «μπίζνα» του κονσομασιόν στα μπαρ της εποχής. Μιλούν κοινωνιολόγοι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες της νύχτας και παλιοί θαμώνες των μπαρ του είδους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v