15 νέα προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση

Έξι νέες σειρές, άλλα τόσα shows και εκπομπές κάνουν πρεμιέρα αυτή την περίοδο στην ελληνική τηλεόραση που δείχνει να… ξυπνά. Για να δούμε τι θα δούμε.
15 νέα προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση
του Γιώργου Κόκουβα

Πάει καιρός από τότε που θα μπορούσαμε να βάλουμε τέτοιο τίτλο σε δημοσίευμα για την ελληνική τηλεόραση. Τα δεκαπέντε νέα ελληνικά προγράμματα μπορεί για τα μέσα της περασμένης δεκαετίας να φάνταζαν ένας μικρός αριθμός, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια μοιάζουν άπιαστο όνειρο.

Αυτό το τελευταίο μισό της σεζόν 2013-14 όμως κάνει την έκπληξη, και μας δίνει ελπίδες για μια «αναγέννηση» στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών, καθώς οι κάμερες πήραν και πάλι μπρος, γεννώντας νέες σειρές, shows και εκπομπές με ελληνική υπογραφή. Δείτε όσα ξεκίνησαν τις τελευταίες εβδομάδες ή όσα αναμένουμε στο β’ μισό αυτής της σεζόν που… μας κερδίζει στο νήμα.

Κάτω Παρτάλι
Πρεμιέρα
: Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου
Ο Λευτέρης Παπαπέτρου, ο σεναριογράφος αγαπημένων σειρών (Ντόλτσε Βίτα, Εγκλήματα, Είσαι το ταίρι μου) επέστρεψε δυναμικά στο Mega με τις περιπέτειες των ξεπεσμένων high class Αθηναίων που αναγκάζονται να μείνουν σε ένα «ύποπτο» χωριό της Γορτυνίας, όπου κρύβονται πολλά μυστικά και πολλές αφορμές για γέλιο. Με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Τάσο Χαλκιά, Γιάννη Τσιμιτσέλη και την (αποκάλυψη) Νάντια Κοντογεώργη.

Διά Ταύτα
Πρεμιέρα
: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 21.00
Ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε αυτή τη χρονιά με την νέα του σειρά, η οποία προβλήθηκε στην συνδρομητική τηλεόραση αλλά από τον Φεβρουάριο κάνει πρεμιέρα και στον ALPHA, διηγούμενη τις δικαστικές περιπέτειες των γνωστών μας Μήτσων αλλά και δεκάδων γκεστ. Μερικοί από αυτούς: Γιάννης Μπέζος, Μπέσυ Μάλφα, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Γεωργιάδου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Απόστολος Γκλέτσος, Ελένη Γερασιμίδου, Σμαράγδα Καρύδη.



Your Face Sounds Familiar
Πρεμιέρα
: Τον Μάρτιο στον ΑΝΤ1
Το κυριακάτικο live show που «έπιασε» πέρυσι χάρη στην αμεσότητα της παρουσιάστριας Μαρίας Μπεκατώρου και τους συμμετέχοντες «stars» που έδεσαν σαν παρέα, επιστρέφει αυτόν τον Μάρτιο με καινούρια φουρνιά καλλιτεχνών που θα αναλάβουν κάθε Κυριακή να παραστήσουν στη σκηνή από μια σημαντική μορφή της μουσικής ή του κινηματογράφου. Στην κριτική επιτροπή παραμένουν οι Αλέξανδρος Ρήγας και Κατερίνα Γκαγκάκη ενώ προστέθηκε και ο Τάκης Ζαχαράτος.

Just the Two of Us
Πρεμιέρα
: Από τέλη Μαρτίου
Το αντίπαλο δέος του YFSF θα είναι άλλο ένα show τραγουδιού που επιστρέφει στο Mega. Η ημέρα προβολής δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά το concept παραμένει το ίδιο: Σχηματίζονται ζευγάρια με γνωστούς τραγουδιστές αλλά και καλλιτέχνες που δεν έχουν καμία σχέση με το τραγούδι, και οι τελευταίοι αναλαμβάνουν να πείσουν στο πλάι των πρώτων για τις φωνητικές τους ικανότητες. Θα παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια ενώ για την κριτική επιτροπή συζητούνται τα ονόματα της Ευγενίας Μανωλίδου και του Γιώργου Θεοφάνους. Παίκτες που έχουν «κλειδώσει» μέχρι στιγμής είναι ο Μάρκος Σεφερλής, ο Κωνσταντίνος Λάγκος και ο τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος.



The Voice
Πρεμιέρα
: Έχουν ήδη προβληθεί 5 blind auditions και τις προσεχείς Παρασκευές θα αρχίσουν τα lives
Το πασίγνωστο talent show έφτασε στον ΑΝΤ1 με κριτική επιτροπή τους Ρέμο, Βανδή, Ασλανίδου και Μιχάλη (Stavento) και βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο των blind auditions, μέχρι κάθε κριτής να σχηματίσει ομάδα 16 φωνών που θα αναλάβει για τα lives. Το βλέπουμε κάθε Παρασκευή στις 21.15.

Art Beat και 4GREECE
Πρεμιέρα: Πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην ΔΤ
Η Λένα Αρώνη επέστρεψε στην Δημόσια Τηλεόραση με το Art Beat (απογεύματα στις 19.20) εκπομπή παρόμοιας θεματικής με αυτή που παρουσίαζε παλαιότερα στην ΕΡΤ, συστήνοντάς μας καλλιτέχνες της πολιτιστικής ζωής της χώρας. Της εκπομπής της προηγείται το 4GREECE (στις 19.10), μια εκπομπή για την «Ελλάδα τέταρτης γενιάς», παρουσιάζοντας κάθε φορά και μια δράση πολιτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, ανάδειξης του τόπου και εναλλακτικών πρωτοβουλιών.



In Focus
Πρεμιέρα
: Πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην ΔΤ
Η Οντίν Λιναρδάτου και η Σταυρούλα Χριστοφιλέα ανέλαβαν να στήσουν το πρώτο talk show της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο οποίο συζητούν με καλεσμένους θέματα της επικαιρότητας. Θα το βλέπουμε στις οθόνες μας κάθε Τρίτη στις 22.45.

Wanted
Πρεμιέρα: Πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου
Ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει νέα εκπομπή με… φάρσες που μας έρχεται από την Αμερική. Την ελληνική μεταφορά ανέλαβε μια παρέα τεσσάρων ανδρών, που καλείται να πραγματοποιήσει φάρσες όσο τους παρακολουθούν κρυφές κάμερες. Όσοι αποτυγχάνουν, καλούνται να υπομείνουν «τιμωρίες» από τους υπόλοιπους. Προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 22.15.

Τρίχες
Πρεμιέρα: Την άνοιξη στον ΑΝΤ1
Η νέα σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα που συζητιέται εδώ και πολλούς μήνες έχει συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες σε επίπεδο παραγωγής, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρεμιέρα μέσα στην Άνοιξη. Θα πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Ανδρίτσου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Χρύσα Ρώπα, Νίκος Αναδιώτης, Κατερίνα Μισιχρόνη κ.α., παρουσιάζοντας αστείες περιπέτειες μέσα σε ένα αλμοδοβαρικής αισθητικής κομμωτήριο.



Hollywood game night
Πρεμιέρα
: Τον Μάρτιο στο Mega
Η μικρή έκπληξη της σεζόν ακούει στο όνομα Σμαράγδα Καρύδη, η οποία αναλαμβάνει χρέη παρουσιάστριας για το νέο εβδομαδιαίο show του Mega, το γνωστό τηλεπαιχνίδι από τις ΗΠΑ στο οποίο συμμετέχουν δύο παίκτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από τρεις γνωστούς καλλιτέχνες έκαστος, με στόχο να κερδίσουν 25.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά περίπου πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Modern family
Πρεμιέρα
: Τον Μάρτιο στο Mega
Η δημοφιλής αμερικανική σειρά ετοιμάζεται να γνωρίσει την ελληνική της εκδοχή, στη νέα παραγωγή του Mega όπου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κατέχουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κλέλια Ρένεση, Κώστας Κόκλας, Ζέτα Δούκα, Δημήτρης Μακαλιάς και Γιώργος Τζαβάρας. Οι συντελεστές ξεκινούν τα γυρίσματα αυτές τις ημέρες και το πρώτο επεισόδιο αναμένεται τον Μάρτιο.

Karaoke Cab
Πρεμιέρα
: Αναμένεται τον Μάρτιο στον ΑΝΤ1
Άλλος ένας ηθοποιός εξελίσσεται σε showman και αναλαμβάνει την δική του εκπομπή: Ο Κρατερός Κατσούλης, όπως όλα δείχνουν, αναλαμβάνει τηλεπαιχνίδι στον ANT1, που θα βασίζεται στο concept του «Karaoke Cab» και στο οποίο οι συμμετέχοντες θα καλούνται να τραγουδούν σε ένα ταξί.

Καλές Δουλειές
Πρεμιέρα
: Αναμένεται τον Μάρτιο στον ΑΝΤ1
Η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα (Ευτυχισμένοι Μαζί, Άκρως Οικογενειακόν) και η σκηνοθέτης Ρέινα Εσκενάζι επιστρέφουν στην τηλεόραση με μια νέα κωμωδία, που θα προβάλλεται στον ΑΝΤ1 και θα αφορά έναν ήρωα που θα αλλάζει συνεχώς επαγγέλματα, συγκεντρώνοντας χρήματα για να βγάλει την γυναίκα του από τη φυλακή. Θα πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Φιλιππίδης και Φαίη Ξυλά.



World Party
Πρεμιέρα
: Μέσα Μαρτίου στον ALPHA
Νέα ταξιδιωτική εκπομπή με φρέσκα πρόσωπα και νεανικό concept καταφθάνει στις οθόνες μας από το δίδυμο Σάκη Τανιμανίδη και Γιώργο Μαυρίδη. Οι δύο Θεσσαλονικείς φίλοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δοκιμάζουν από ελεύθερη πτώση στη Νέα Γουινέα μέχρι σαφάρι στη Ζάμπια, γκράφιτι στις βραζιλιάνικες φαβέλες και σούμο στην Ιαπωνία.

Η εκδρομή
Πρεμιέρα
: Αναμένεται τον Μάρτιο στον ANT1
Στα χνάρια της επιτυχίας του «American Horror Story» -τηρουμένων ασφαλώς των αναλογιών- ο ANT1 ετοιμάζει νέα σειρά-ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο δώδεκα άτομα αποκλείονται λόγω κακοκαιρίας σε έναν ξενώνα στη Νάουσα και σταδιακά ένας-ένας εξαφανίζεται ή εντοπίζεται νεκρός. Σεναριογράφος της σειράς είναι η Στέλλα Βασιλαντωνάκη (Βεντέτα) και σκηνοθέτης ο Αλέξανδρος Πανταζούδης (Χαρά… Αγνοείται). Πρωταγωνιστεί η Λίνα Σακκά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v