Ξένες σειρές: Ό,τι νέο θα δούμε τον χειμώνα του 2014

Οι αγαπημένες σειρές που επιστρέφουν και οι ολοκαίνουριες παραγωγές που κάνουν πρεμιέρα για να ξέρετε τι θα… κατεβάσετε αυτόν τον χειμώνα.
Ξένες σειρές: Ό,τι νέο θα δούμε τον χειμώνα του 2014
του Γιώργου Κόκουβα

Μπορεί στην ελληνική τηλεόραση να μην έχουμε παρά μόνο μία καινούρια σειρά εγχώριας παραγωγής, αλλά ευτυχώς οι ξένες παραγωγές ποτέ δεν μας απογοητεύουν: Για αυτόν τον χειμώνα και την προσεχή άνοιξη, συγκεντρώνουμε 13 ολοκαίνουριες, πολλά υποσχόμενες σειρές αλλά και 12 επιστροφές αγαπημένων αμερικανικών παραγωγών που έχουν μόλις ξεκινήσει ή αναμένονται με αγωνία εντός των ημερών. Διαλέγετε και παίρνετε:

True Detective

Το HBO παρουσιάζει μια αστυνομική σειρά που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και στη χώρα μας: Πρόκειται για την ιστορία δύο αστυνομικών που βρίσκονται στα ίχνη ενός δολοφόνου στη Λουιζιάνα, ο οποίος σκοτώνει τα θύματά του αφήνοντας τελετουργικά ίχνη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον, κλέβουν την παράσταση – σημειώστε πως η σεζόν θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, ενώ ο κάθε επόμενος κύκλος θα έχει άλλους πρωταγωνιστές και άλλη ιστορία.
Πρεμιέρα: 12/1

Looking

Έφτασε στις οθόνες και το… gay “Sex and the City”, όπως έχει χαρακτηριστεί η τηλεοπτική δραμεντί του HBO που ακολουθεί τις καθημερινές περιπέτειες μιας παρέας ομοφυλόφιλων ανδρών στο Σαν Φρανσίσκο. Πρωταγωνιστούν οι Τζόναθαν Γκροφ , Φράνκι Αλβάρεζ και Μάρεϊ Μπαρτλετ που υποδύονται έναν σχεδιαστή video games, έναν καλλιτεχνικό βοηθό και έναν σερβιτόρο. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια.
Πρεμιέρα: 19/1

The Red Road

Μετά από ένα τραγικό συμβάν που αφορά την σύζυγό του, ένας σερίφης κάνει συμφωνία με ένα μέλος μη αναγνωρισμένης φυλής ιθαγενών της Αμερικής κάπου μεταξύ Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ, και το κανάλι του Sundance TV επιδιώκει να μπει για τα καλά στο τηλεοπτικό σκηνικό με μια παραγωγή η οποία εξασφάλισε τον γνωστό από το Game of Thrones ηθοποιό Jason Momoa και τους επίσης γνωστούς Julianne Nicholson και Martin Henderson.
Πρεμιέρα: 27/2

Rake

Το Fox φέρνει την αμερικανική εκδοχή της ομώνυμη σειράς από την Αυστραλία, η οποία αφορά έναν συνήγορο υπεράσπισης, τα προσωπικά προβλήματα του οποίου οδηγούν σε συνεχείς συγκρούσεις με όλους, από την πρώην γυναίκα του μέχρι τους δικαστές. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Greg Kinnear.
Πρεμιέρα: 23/1

Helix

Μια ομάδα επιστημόνων βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο κατά την διάρκεια μιας αποστολής στην Αρκτική, για να ερευνήσει κάτι που θα μπορούσε να είναι η εμφάνιση μιας ασθένειας, σε αυτό το επιστημονικό θρίλερ του SyFy.
Πρεμιέρα: 10/1

Fleming

Βρισκόμαστε στο μεταπολεμικό Λονδίνο, σε μια δύσκολη περίοδο όπου παρακολουθούμε τον Ίαν Φλέμινγκ να «γεννά» τον διασημότερο πράκτορα της υφηλίου, τον James Bond. Στον ρόλο του πραγματικού κατασκόπου Φλέμινγκ, ο Dominic Cooper, που θα προσπαθήσει να μας πείσει πως οι περιπέτειες του δημιουργού του 007 είναι εξίσου συναρπαστικές με αυτές του δημιουργήματός του.
Πρεμιέρα: 29/1

Penny Dreadful

Η νέα σειρά του Showtime που θα καταφτάσει αργότερα αυτή την άνοιξη στις οθόνες μας, θα μας μεταφέρει στην γοτθική πολιτεία από την οποία θα περάσουν περσόνες του φανταστικού, όπως οι Φρανκενστάιν, Ντόριαν Γκρέι και Κόμης Δράκουλας. Την σειρά υπογράφει το ηχηρό όνομα του Sam Mendes, ενώ θα πρωταγωνιστούν οι Josh Hartnett, Eva Green, Billie Piper.
Πρεμιέρα: 11/5

The Spoils of Babylon

Με τον Will Ferrell στην θέση του παραγωγού, ξέρουμε τι να περιμένουμε: Το Spoils of Babylon είναι μια κωμωδία-παρωδία των δραματικών σειρών των ‘70s και ‘80s, γεμάτη ίντριγκες, επαύλεις, ναρκωτικά και πάλη για εξουσία μεταξύ αμερικανικών οικογενειών. Το λαμπερό καστ περιλαμβάνει ονόματα όπως Tobey Maguire, Kristen Wiig, Tim Robbins, Jessica Alba, Val Kilmer, Haley Joel Osment, Michael Sheen και Will Ferrell. Η σειρά είναι… μίνι, και αυτό σημαίνει θα ολοκληρωθεί πως σύντομα.
Πρεμιέρα: 9/1

Fargo

Οι αδελφοί Κοέν μπαίνουν στα λημέρια της μικρής οθόνης και μπορεί ακόμη να μην γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά η ανυπομονησία μας είναι μεγάλη, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα η τηλεοπτική μεταφορά της γνωστής τους ταινίας σε μορφή μίνι σειράς. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει οι Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks, Bob Odenkirk και Kate Walsh.

Black Sails

Βρισκόμαστε στην χρυσή εποχή της πειρατείας, και ο τρομερός Captain Flint επανδρώνει το πλοίο του με ένα νέο μέλος και η περιπέτεια (και οι συνεχείς πόλεμοι εν πλω) ξεκινούν. Το σενάριο γράφτηκε σαν prequel του Treasure Island, ενώ η δοκιμαστική προβολή του πιλοτικού επεισοδίου είχε τόση επιτυχία που ήδη από πέρυσι η σειρά πήρε έγκριση και για μια δεύτερη σεζόν. Στην παραγωγή βρίσκεται μεταξύ άλλων ο Michael Bay, ενώ πρωταγωνιστούν οι Toby Stephens, Tom Hopper, Mark Ryan κ.α.
Πρεμιέρα: 10/1

Mind Games

Δύο αδέρφια έχουν ένα γραφείο που παρέχει την πρωτοποριακή υπηρεσία επίλυσης προβλημάτων με χρήση… ψυχολογικού χειρισμού. Διπολικοί χαρακτήρες, περίπλοκες σκέψεις και διανοητικό παιχνίδι με τους θεατές υπόσχεται το νέο δράμα του ABC στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Steve Zahn και Christian Slater.
Πρεμιέρα: 25/2

Intelligence

Ο Gabriel είναι ο πρώτος άνθρωπος στο κεφάλι του οποίου τοποθετείται ένα πρωτοποριακό τσιπάκι, που του δίνει τη δυνατότητα να έχει έναν υπολογιστή στο μυαλό του και να είναι άμεσα συνδεδεμένος με κάθε γνώση και αρχείο που βρίσκεται στον παγκόσμιο ιστό. Εκείνος χρησιμοποιεί τις δυνατότητές του για να αναζητήσει την χαμένη γυναίκα του, ενώ στην περιπέτεια μπλέκεται και η CIA και ένας πράκτορας στον οποίο ανατίθεται να προσέχει τον Gabriel. Πρωταγωνιστούν οι Josh Holloway, Marg Helgenberger και Meghan Ory.
Πρεμιέρα: 13/1

Chicago PD

Η νέα αστυνομική σειρά του NBC ακολουθεί την πάταξη του εγκλήματος από αστυνομικούς στους δρόμους του Σικάγο, ενώ η πλοκή αναμένεται να «συναντηθεί» σεναριακά με αυτή του Law and Order, με αφορμή μια υπόθεση που θα απασχολήσει και τις δύο σειρές. Πρωταγωνιστούν οι Jason Beghe, Jon Seda, Sophia Bush.
Πρεμιέρα: 8/1

Αγαπημένες σειρές που επιστρέφουν:
Όσοι αναρωτιέστε πότε θα επιστρέψουν με νέα επεισόδια οι αγαπημένες σειρές που έκαναν χειμερινό διάλειμμα, συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα:
House of Cards (14 Φεβρουαρίου)
Scandal (27 Φεβρουαρίου)
Grey’s Anatomy (27 Φεβρουαρίου)
Hannibal (28 Φεβρουαρίου)
Bates Motel (3 Μαρτίου)
Suits (6 Μαρτίου)
Once Upon a Time (9 Μαρτίου)
Revenge (9 Μαρτίου)
Da Vinci’s Demons (22 Μαρτίου)
Game of Thrones (6 Απριλίου)
Veep (6 Απριλίου)
Mad Men (13 Απριλίου)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v