TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3-9/2)

Η νέα πολυαναμενόμενη σειρά του Mega, οι καλύτερες ταινίες, οι αθλητικές αναμετρήσεις και τα… best of της τηλεοπτικής εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3-9/2)
του Γιώργου Κόκουβα

Ένα είναι το μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός αυτής της εβδομάδας – ίσως και του μήνα: Η ελληνική τηλεόραση έχει και πάλι σειρά αξιώσεων που δημιουργεί πολλές προσδοκίες για λίγο γέλιο τις Δευτέρες του χειμώνα: Το Mega ετοιμάζει βαλίτσες για το Κάτω Παρτάλι.

Πρόκειται για τη νέα σειρά του γνωστού σεναριογράφου Λευτέρη Παπαπέτρου (Ντόλτσε Βίτα, Εγκλήματα, Είσαι το ταίρι μου), που επιστρέφει μετά από μια δεκαετία απουσίας με τις περιπέτειες ενός αστικού ζευγαριού (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Τρουφάκου) που αποφασίζει να μετακομίσει στο χωριό Κάτω Παρτάλι, όπου τους περιμένουν οι γονείς της τελευταίας (Βίκυ Σταυροπούλου, Τάσος Χαλκιάς), όχι ακριβώς με ανοιχτές αγκάλες.

Κατά τα άλλα, ο Παπαπέτρου επιστρέφει διπλά στο Mega, αφού για πρώτη φορά το «Ντόλτσε Βίτα» θα προβληθεί σε επανάληψη στις 13.10 καθημερινά (και όχι στην «κλασική» του θέση στις 15.00), ενώ ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός αναδιοργανώνει το prime time του. Οι ώρες προβολής διαμορφώνονται ως εξής: Δευτέρα 22.30-Κάτω Παρτάλι, Τρίτη 22.30-Το σπίτι της Έμμας, Τετάρτη στις 22.30-Με τα παντελόνια κάτω, ενώ η καθημερινή σειρά Κλεμμένα Όνειρα θα έρχεται σε διπλή δόση τις Παρασκευές (21.30), προφανώς για να χτυπήσει το μουσικό ριάλιτι The Voice των «απέναντι».

Τέλος, να σημειώσουμε και την επιστροφή της Έλλης Στάη στην ειδησεογραφία, αυτή τη φορά όμως μέσω της μικρής οθόνης του υπολογιστή μας, καθώς την περασμένη εβδομάδα εγκαινίασε το webtv του The Toc, του νέου διαδικτυακού της πονήματος μαζί με τον Λάμπη Ταγματάρχη και άλλους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. Όσο για τη μικρή οθόνη μας, δείτε τι θα προβάλλει αυτή την εβδομάδα:

Η πρεμιέρα της εβδομάδας:
*Κάτω Παρτάλι, Δευτέρα στις 22.30, Mega 
Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Λευτέρη Παπαπέτρου που αναμένεται να σαρώσει τα μηχανάκια τηλεθέασης.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας:
*Μόλις Χώρισα, Πέμπτη στις 22.30, Mega
Το Mega εγκαινιάζει νέα ζώνη κάθε Πέμπτη βράδυ, που περιλαμβάνει, εμπορικές κυρίως, ελληνικές ταινίες, αρχής γενομένης από την κωμωδία «Μόλις Χώρισα», με το τηλεοπτικό αλλά απολαυστικό χιούμορ και το υπέροχο γκεστ της Μαρίας Μπακοδήμου – πρωταγωνιστούν επίσης οι Ζέτα Μακρυπούλια, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Άννα Μονογιού, Γιώργος Καραμίχος. 

*Της Κακομοίρας, Σάββατο στις 21.15, ANT1 
Ο Κώστας Χατζηχρήστος υποδύεται έναν αφελή επαρχιώτη μπακαλόγατο, τον Ζήκο, που γίνεται εξαιτίας της μεγαλομανίας του περίγελως των ανθρώπων της γειτονιάς.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας:
*Σκούρο Μπλε Σχεδόν Μαύρο, Δευτέρα στις 22.45, ΔΤ 
Κάθε Δευτέρα, η Δημόσια Τηλεόραση προβάλλει ταινίες από τον «Κινηματογράφο των Δημιουργών». Αυτή τη Δευτέρα, προβάλλεται ένα σύγχρονο ισπανικό δράμα οικογενειακών καταστάσεων και σεξουαλικών αναζητήσεων με κωμικές νότες και φρέσκια σκηνοθετική ματιά από τον Daniel Sánchez Arévalo.

*Kung Fu Panda, Κυριακή στις 13.40, ΑΝΤ1 
Απολαυστικό animation που ακολουθεί τις περιπέτειες ενός panda που θέλει να γίνει από γκαφατζής μπουφετζής… ήρωας της πόλης, και καλείται να σώσει τον κόσμο από έναν φοβερό δραπέτη.

*Superman Returns, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Σούπερμαν επιστρέφει για άλλη μια φορά στη Γη από τον πλανήτη του για να κερδίσει την καρδιά της Λόις Λέιν αλλά και να σταματήσει τα σχέδια του Λούθορ, που ετοιμάζεται να καταποντίσει κάποιες από τις ηπείρους του πλανήτη.

*Death Proof, Σάββατο στη 1.00, STAR 
Ο Κουεντίν Ταραντίνο σπάει πλάκα και κάνει στιλιζαρισμένο-όσο-δεν-πάει-άλλο σινεμά, μέσα από το κυνηγητό μεταξύ μιας σέξι γυναικοπαρέας και ενός μανιακού, στη μέση του πουθενά. Χίπστερ μουσικές, ερωτικοί χοροί, πολύ γκάζι και τρελές σκηνές εκδίκησης από τον μετρ του είδους.

Η ξένη σειρά της εβδομάδας:
*Ντέξτερ, Τρίτη μεσάνυχτα, ΣΚΑΪ 
Ο ΣΚΑΪ προβάλλει την αμερικανική σειρά που συγκλόνισε με τις δολοφονικές περιπέτειές της εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και πήρε θέση στην δεκάδα του Αμερικανικού Ινιστιτούτου με τις καλύτερες σειρές της χρονιάς.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας:
Στην Δημόσια Τηλεόραση, θα παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση τα παρακάτω αθλητικά events:
*Μπάσκετ Α1, Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου, Τετάρτη στις 19.15, ΔΤ
*Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, Σάββατο στις 19:15, ΔΤ
*Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ, Παναθηναϊκός-Άρης, Κυριακή στις 19.45, ΔΤ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v