TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/10)

Νέες ελληνικές σειρές, πρεμιέρες πολυαναμενόμενων talk shows και σατιρικών εκπομπών, ταινίες α’ προβολής και όλα όσα αξίζει να δούμε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί σταδιακά βγάζουν όλα τους τα «χαρτιά» στη φόρα – αυτή την εβδομάδα έχουμε τις πρεμιέρες του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR, της Ελληνοφρένειας στον ALPHA, μιας νέας ελληνικής σειράς στο ίδιο κανάλι, ενώ ήδη στον ANT1 έχει ξεκινήσει η προβολή του νέου καθημερινού του σίριαλ (που ενώ μάλλον προωθείται πολύ σαν μεγάλη επιτυχία, πρόκειται για βαρετή και κακογραμμένη σαπουνόπερα).

Πάντως, την παράσταση στο τηλεοπτικό τοπίο χωρίς αμφιβολία δεν την κλέβουν οι πρεμιέρες, αλλά οι ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή. Η ξαφνική στροφή των τηλεοπτικών σταθμών εναντίον της και οι εκατέρωθεν απειλές και φωνές μεταξύ «ρουφιάνων δημοσιογράφων» και «φασίστων τραμπούκων» δίνουν και παίρνουν, αφήνοντας το τηλεοπτικό κοινό να εκνευρίζεται με την υποκρισία στην άκρη του καναπέ.

Όπως και να ‘χει, the show must go on, γι’ αυτό και τις ώρες που δεν φιγουράρουν οι Κασιδιάρηδες και οι Μιχαλολιακαίοι στις οθόνες μας, να τι αξίζει να δούμε.

*Προκριματικά Mundial, Ελλάδα-Σλοβακία, Παρασκευή στις 21.45, Mega
Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει την προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Mundial, αντιμετωπίζοντας την Σλοβακία – σε περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

*Οι Περιπέτειες του Βαρώνου Μινχάουζεν, Σάββατο στις 3.00, Mega 
Ο Τέρι Γκίλιαμ των Monthy Pythons μας προσκαλεί σε ένα αλλοπρόσαλλο ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τις περιπέτειες του Βαρώνου Μινχάουζεν και της ετερόκλητης ομάδας του, που ξεκινούν από τον 18ο αιώνα με… άγνωστο προορισμό.

*Minority Report, Κυριακή μεσάνυχτα, ANT1 
Ο Τζον (Τομ Κρουζ) είναι επικεφαλής του τομέα κατά της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ του μέλλοντος, έχοντας στην διάθεσή του ένα τέλειο σύστημα πρόβλεψης εγκληματικών πράξεων. Η περιπέτεια αρχίζει όταν το σύστημα θα προβλέψει πως ο ίδιος ο επικεφαλής του θα γίνει δολοφόνος. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σε φουτουριστικά κέφια σκηνοθετεί τους Τομ Κρουζ, Κόλιν Φάρελ και Μαξ Φον Σίντοου.

*Captain America, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Οι φαν των κόμικ έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στον κόσμο της Marvel, εκεί όπου ο Τομ Έβανς θα υποδυθεί τον δημοφιλή αμερικανικό υπερστρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην σκηνοθεσία, ο Τζο Τζόνστον.

*Homeland, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA 
Επιτέλους και μια πραγματικά καλή σειρά στην ιδιωτική τηλεόραση, μετά από πολύ καιρό: Το κατασκοπευτικό δράμα με το αψεγάδιαστο σενάριο, την υπέροχη ερμηνεία της Κλερ Ντέινς και τις ανατροπές που κρύβονται στους διαδρόμους της CIA, μετά την επιστροφή ενός μυστηριώδη πεζοναύτη από τον πόλεμο, ξεκινά την Δευτέρα στον ALPHA με χορταστικό διπλό επεισόδιο.

*Μην αρχίζεις την μουρμούρα, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ALPHA 
Ο ALPHA αποκτά και πάλι ελληνική σειρά, που θα προβάλλεται δις εβδομαδιαίως και έχει να κάνει με τις ιστορίες καθημερινής ερωτικής και οικογενειακής τρέλας που βιώνουν τρία ζευγάρια διαφορετικών γενεών. Το trailer http://youtu.be/iFymTfacaLo δείχνει πως η σειρά θα έχει γέλιο – για να δούμε… (παίζουν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Αντώνης Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Πάνος Βλάχος).

*Ελληνοφρένεια, Δευτέρα στις 21.45, ALPHA 
Η Ελληνοφρένεια επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από την συχνότητα του ALPHA και η πολιτική σάτιρα στην πιο φρέσκια εκδοχή της κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα.

*Η Θεία μου η Χίπισσα, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Η «ελληνική γωνιά» της εβδομάδας έχει… Ρένα Βλαχοπούλου, ως καθαρίστρια ξενοδοχείου, η οποία αναγκάζεται να παραστήσει την «εύπορη κυρία» όταν επιστρέφει η κόρη της από την Αμερική. Τα παιδιά των λουλουδιών συναντούν το χιούμορ του Αλέκου Σακελλάριου – συμπρωταγωνιστούν οι Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος και Νόρα Βαλσάμη.

*300, Δευτέρα στις 21.00, STAR 
Ο Ζακ Σνάιντερ σκηνοθετεί με τον πιο στιλιζαρισμένο τρόπο τον μύθο των 300 του Λεωνίδα, σε μια ταινία που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τζέραλντ Μπάτλερ.

*Στον Ενικό, Δευτέρα στις 23.30, STAR 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στην δευτεριάτη βραδινή ζώνη με την πολιτική του εκπομπή που κάνει πρεμιέρα αυτή τη Δευτέρα στο STAR, και στην οποία οι καλεσμένοι θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού.

*Kick Ass, Σάββατο στις 23.00, STAR 
Οι υπερήρωες μπαίνουν στο μπλέντερ και τα κλισέ του είδους γίνονται ξεκαρδιστικά gags σε αυτή τη νεανική κωμωδία, όπου ένας ‘loser’ μαθητής Λυκείου αποφασίζει να μετατρέψει τον εαυτό του σε superhero όπως αυτοί των comics που διαβάζει μανιωδώς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v