TV: Οι μεταγραφές και το νέο τηλεοπτικό σκηνικό

Πώς θα είναι το τηλεοπτικό σκηνικό την επόμενη σεζόν; Μάθετε όλες τις σαρωτικές εξελίξεις και τις μεταγραφές που θα αλλάξουν τα δεδομένα από Σεπτέμβριο.
TV: Οι μεταγραφές και το νέο τηλεοπτικό σκηνικό
του Γιώργου Κόκουβα

Κανάλια ξανανοίγουν, τηλε-αστέρες μεταναστεύουν, το Mega μένει ορφανό και ο ΑΝΤ1 γίνεται πολύτεκνος, το σκηνικό των ειδήσεων αλλάζει. Οι ραγδαίες εξελίξεις δείχνουν πως τον Σεπτέμβριο το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό. Μέχρι τότε, συγκεντρώνουμε όλες τις μεταγραφές και τις ανακατατάξεις, για να ξέρετε τι περίπου θα αντικρίσετε στην μικρή οθόνη όταν γυρίσετε από τις διακοπές.

Το μεταναστευτικό ρεύμα οδηγεί προς τον ANT1
Ο τηλεοπτικός σταθμός του Μίνωα Κυριακού κάνει δυναμικές κινήσεις, παίρνοντας μέσα από την «αγκαλιά» άλλων καναλιών τα παιδιά τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις οι απέναντι πλευρές θεωρούσαν σίγουρες λύσεις για την επόμενη χρονιά. Κάπως έτσι, από το Mega στον ΑΝΤ1 μετακινούνται οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά, ενώ φημολογείται πως στην νέα τους εκπομπή θα συμμετέχει και ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Αποκλειστική συνεργασία έκλεισε επίσης ο σταθμός με την Μαρία Μπεκατώρου, η οποία εγκαταλείπει τον ART (πρώην Τηλε-Άστυ) μετά από είκοσι χρόνια συνεργασίας. Στο δυναμικό του ANT1 προστέθηκαν επίσης η Μαίρη Συνατσάκη και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από το Mega και η Ναταλία Γερμανού από τον ALPHA. Το Mega προς το παρόν το μόνο που έχει ανακοινώσει, εν μέσω των «μαχαιριών» που δέχτηκε από τα πουλέν του, είναι η ανανέωση των συμβολαίων του Δημήτρη Ουγγαρέζου και της Όλγας Τρέμη.

Οι κινήσεις του ALPHA
Επιστροφή στα εδάφη και τα πλατό του ALPHA θα πραγματοποιήσει η Κατερίνα Καραβάτου, λίγα χρόνια μετά την αυλαία του Κους Κους – θα τη δούμε στην παρέα του μαγκαζίνο «Μες στην καλή χαρά» τα σαββατοκύριακα, το οποίο εγκατέλειψε η Ναταλία Γερμανού – ηγετικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Πολύ κοντά στην σαββατιάτικη ζώνη του σταθμού βρίσκεται και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που έμεινε «άνεργος» μετά το λουκέτο της ΕΡΤ. ΑΝΤ1 και ALPHA κονταροχτυπιούνται για χάρη του, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα τον δούμε να γλεντάει στην Κάντζα. Στον ALPHA επίσης βρίσκουν νέα τηλεοπτική στέγη οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας, ενώ κανονικά συνεχίζουν με τις εκπομπές τους οι Μενεγάκη, Μουτσινάς, Χατζηβασιλείου και Νικολούλη.

Το STAR γυρίζει σελίδα
Όπως είχαμε γράψει στο σχετικό δημοσίευμα του in2life, το STAR αποφάσισε να εγκαταλείψει το γνωστό προφίλ των ειδήσεών του με τα «νεανικά» ρεπορτάζ και τα gossip νέα, τοποθετώντας στη θέση τους πλούσιο ειδησεογραφικό πρόγραμμα με «μπροστάρηδες» την Μάρα Ζαχαρέα, τον Νίκο Χατζηνικολάου και πάνελ αποτελούμενο από γνωστούς ρεπόρτερ και σχολιαστές. Την πρωινή ενημερωτική ζώνη θα αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, άρτι αφιχθείσα από τον ΣΚΑΪ.

Τι θα γίνει τελικά με την Δημόσια Τηλεόραση;
Η «ΔΤ» συνεχίζει να προβάλλει υλικό κονσέρβας, όσο οι πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ εξακολουθούν να εκπέμπουν διαδικτυακό πρόγραμμα από την Αγία Παρασκευή. Ωστόσο, οι πρώτες κινήσεις του αρμόδιου υπουργού, Παντελή Καψή, ανακοινώθηκαν: Εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα – μάλιστα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα μεταδοθεί από την Δημόσια Τηλεόραση με σχολιασμό, ενώ έχουμε ήδη και τα πρώτα ονόματα των νέων διευθυντών του φορέα: Καθήκοντα διευθυντή ειδήσεων αναλαμβάνει ο Βασίλης Θωμόπουλος, διευθυντή προγράμματος ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος και διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών ο Άρης Κοντιζάς. Τον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Χρήστος Κουπελίδης.

Ανοίγει ξανά το ALTER
Κανείς δεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά εν μέσω θέρους, στην αναλογική συχνότητα του επί δύο χρόνια κλειστού τηλεοπτικού σταθμού εμφανίστηκε κάρτα που ενημερώνει ότι θα βρίσκεται «σύντομα ξανά μαζί μας». Όπως όλα δείχνουν, μέρος των τεχνικών του σταθμού πείστηκαν από τον Γιώργο Κουρή να επιστρέψουν στο πόστο τους. Ωστόσο, με ανακοίνωσή τους, κάποιοι υπάλληλοι που προφανώς δεν αποδέχθηκαν αυτή την πρόταση υπενθυμίζουν τις οικονομικές υποχρεώσεις της ιδιοκτησίας που ακόμη δεν έχει διευθετήσει και απαιτεί χρεοκοπία και άμεση αποζημίωση. Όπως είπαμε, ο Σεπτέμβριος διαγράφεται άκρως ενδιαφέρων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v