TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/9)

Η τελική φάση του Eurobasket 2013, οι ταινίες, οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες εκπομπών και τα μικρά αλλά «καυτά» νέα του τηλεοπτικού σκηνικού.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι επαναλήψεις συνεχίζονται. Αυτό είναι για ακόμη μια εβδομάδα το σκηνικό της τηλεοπτικής πραγματικότητας, και ξεκινάμε, πριν σας παραθέσουμε τα «καλύτερα» της εβδομάδας, με τα νεότερα από το «μέτωπο».

Το νέο της εβδομάδας ήταν η «αρπαγή» του Πέτρου Κωστόπουλου, τον οποίο το Mega πήρε μέσα από τα χέρια του ANT1 και τον προορίζει για το νέο του πρωινάδικο, ως αντικαταστάτη των Λιάγκα-Σκορδά (οι συμπαρουσιαστές ακόμη αναζητούνται). Την ίδια ώρα, οι φήμες λένε πως στην κριτική επιτροπή του «The Voice», του νέου μουσικού ριάλιτι του ANT1, θα δούμε μαζί Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή.

Εν τω μεταξύ, ο ALPHA ανακοίνωσε την εξασφάλιση του Homeland για την ερχόμενη σεζόν, μία από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) σειρές της τελευταίας διετίας – μένει να δούμε πότε θα αρχίσουν οι προβολές. Το STAR από την άλλη βάζει μπροστά το νέο του καθημερινό πρόγραμμα: Η Πόπη Τσαπανίδου ξεκινά από σήμερα Δευτέρα με πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ακολουθεί το ανανεωμένο μαγκαζίνο της Ελεονόρας Μελέτη, η Μάρα Ζαχαρέα κάνει πρεμιέρα στο δελτίο ειδήσεων των 20.00, ενώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου μεταφέρουν την εκπομπή τους στην μεσημεριανή ζώνη, στις 14.45.

Κατά τα άλλα – μην ξεχνιόμαστε – έχουμε και Eurobasket, του οποίου η β’ φάση ολοκληρώνεται την Δευτέρα για να μπούμε στην τελική ευθεία προς τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

*Eurobasket 2013, ΑΝΤ1
Την Δευτέρα η Εθνική αντιμετωπίζει την Κροατία, ενώ από την Πέμπτη στις 22.00 θα παρακολουθήσουμε τον δρόμο από τα προημιτελικά ως τον τελικό της Κυριακής. Σταθερά, τα μεσάνυχτα, παρακολουθούμε την εκπομπή “Το Eurobasket στον ANT1” για αναλύσεις και τις καλύτερες φάσεις. Το παιχνίδι της Δευτέρας ξεκινά στις 15.30 (Ελλάδα-Κροατία).

*Body of lies, Δευτέρα στις 22.00, STAR 
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ συγκεντρώνει ένα διαλεχτό καστ, που περιλαμβάνει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Ράσελ Κρόου, και μας προσκαλεί σε ένα κυνήγι κατασκοπείας στην άκρη του κόσμου. Ένας πράκτορας της CIA προσπαθεί να δελεάσει και να παγιδεύσει έναν τρομοκράτη, σε ένα σενάριο που φέρει την υπογραφή του Γουίλιαμ Μόναχαν, που βραβεύθηκε με Όσκαρ για τον «Πληροφοριοδότη».

*Κωμικές σειρές στο Mega
Στις αρχές του καλοκαιριού, το Mega φρόντισε να μας σερβίρει και πάλι δύο από τις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, το Παρά Πέντε και το Ευτυχισμένοι Μαζί. Τα νούμερα του τελευταίου μάλιστα ήταν τόσο μεγάλα, παρότι επανάληψη, που οι ιθύνοντες του μεγάλου καναλιού αποφάσισαν να προβάλλουν τον πρώτο κύκλο μόνο, και να κρατήσουν τον δεύτερο, ως δυνατό χαρτί, για αργότερα. Αυτό το αργότερα έφτασε, και μαντέψτε τι θα δούμε στο prime time του Σεπτεμβρίου: Κάθε βράδυ στις 21.00 «Ευτυχισμένοι Μαζί» και κάθε απόγευμα στις 17.50 “Στο παρά πέντε”. Τουλάχιστον, δεν θα μας λείψει το γέλιο.

*ΦΜ Live, καθημερινά στις 14.45, STAR
Ο Φώτης και η Μαρία επιστρέφουν, αλλάζουν ώρα (από το απόγευμα μετακομίζουν στη μεσημεριανή ζώνη), αλλά είμαστε βέβαιοι πως τίποτα δεν θα αλλάξει στο κέφι και την απολαυστική ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την θεματολογία τους. Ήδη άλλωστε μας έχουν προθερμάνει με το ωραίο τους τρέιλερ-παρωδία της Έξυπνης Σίτας.
 
Όσο για τις υπόλοιπες πρεμιέρες του STAR, η εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ονομάζεται Live U και θα προβάλλεται καθημερινά στις 10.00, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα ξεκινά την Δευτέρα στις 20.00 την παρουσίαση του πρώτου της δελτίου, και αναμένουμε με περιέργεια πώς θα «δέσει» το επιτελείο της.

*Europa League Live, ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ, Πέμπτη στις 21.45, ΑΝΤ1
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Σαχτίορ το βράδυ της Πέμπτης και ο ANT1 προβάλλει ζωντανά τον αγώνα, ακολουθούμενο από ποδοσφαιρική εκπομπή αμέσως μετά.

*Χαρταετοί πάνω από την πόλη, Παρασκευή στις 3.45, ΑΝΤ1 
Ο Μαρκ Φόρστερ μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το συγκινητικό ομώνυμο βιβλίο και μας συστήνει δύο μικρούς φίλους, τον Αμίρ και τον Χασάν, που διδάσκουν τον σεβασμό και την αφοσίωση στην φιλία.

*Ο καιρός των τσιγγάνων, Κυριακή στις 1.45, Mega 
Το διαμαντάκι του Εμίρ Κουστουρίτσα που μας έρχεται από το μακρινό 1989 ακολουθεί την ζωή σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό και τον τρόπο που το χρήμα εισχωρεί ακόμη και σε αυτή την καθημερινότητα. Η ταινία απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v